Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 03. února 2020 12:35

RoSa Ja delala repovou babovku i repove muffiny, a je to dobre, opakovane jsem to pekla. Oboji bylo s cokoladou a kakaem a pekne se to doppmi.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 03. února 2020 12:37

Jinak ja to tu nestiham sledovat, ale furt varim jak drak i s prckama:-D Jen teda jedno jidlo varim klidne celej den no. Ale nemate nekdo osvedceny recept na domaci sekanou s mrkvi? Nebo klidne necim jinym, co tam nacpat aby se to teochu odlehcilo? Maso mam 3:1 hovezi veprove.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 03. února 2020 12:39

RoSa Jo, ta absence mouky mne taky překvapila, já jsem teda pekař laik, ale prošla jsem zběžně pár recetů na téma "brownies z řepy" a všude mouka je. Já si myslím, že to fungovat bude, ale bude to hodně mokrý. Ta řepa se ale jinak k čokoládě moc hodí, tak možná zkusit jiný recept?

Offline milacka
5892 příspěvků moje polička 03. února 2020 12:40

Biely kvet Batáty s osmaženou cibuľkou, cesnakom, mrkvou a petržlenom. 
Recept na kapustičky mám z pinterestu, vynechala som slaninu a balzamico.

Ale vymyslela som niečo iné. Med, kurkuma, korenie, škorica a citrónová šťava. Na záver som si to malou lyžičkou ochutila.

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 03. února 2020 13:38

Karja Kapustový karbanátky.

Offline Biely kvet
4151 příspěvků moje polička 03. února 2020 13:52
Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 03. února 2020 14:01
Reakce na RoSa:

barbucha nemyslím si, řepa je vcelku neutrální, na sladko si to dovedu představit - to bys taky mohla říct o cuketě nebo dýni, že to nejde na sladko.. a jde!

​Ale jako jo, lidi ze zoufalství sežerou všechno Snacha, jak nemůže normální mouku, peče tyhlety divný zákusky na sladko... třeba z fazolí. Já to nedávám. Kdyby to bylo slaný, tak nehnu brvou... (ale to je samozřejmě věc vkusu každýho soudruha)

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 03. února 2020 14:25

barbucha pripomnelas mi fazolovy zakusky v Cine. Vypadalo to jak cokoladovy dortik a hnusny to bylo nepopsatelne. To bylo zklamani!

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 03. února 2020 15:08

Kokoska 

Jo, tohle vypadá jak perník trochu, nebo ten čokoládovej zákusek... ale chuťově teda nic moc! Já to chápu, když normální nemůže - ale chudák mladý pán, moje ňuňátko malý kterej to jíst musí! 

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 03. února 2020 15:14

baltik Jdu s tím pozdě, ale co alsaský Choucroute?

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 03. února 2020 15:27

RoSa Já dělala řepové brownies s moukou, bylo to moc dobré. Jen dej pozor, abys tu řepu opravdu dobře rozšmelcovala, jinak ti tam zůstanou takové podezřelé divně rosolovité kousky, evokující buchtu z Jak utopit dr Mráčka.

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 03. února 2020 17:10

barbucha jak musi, vzdyt si muze upect svoje

Offline baltik
4996 příspěvků moje polička 03. února 2020 17:13

andulka01 diky. Ono se nakonec ukazalo, ze nema rad, kdyz v tech jidlech je to zeli ohrate, varene. Proste chce jen samo zeli, max salat nebo tu pomazanku snedl. Bohuzel.

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 03. února 2020 19:57
Reakce na Kokoska:

barbucha jak musi, vzdyt si muze upect svoje

​To by sice moh (i když myslim že by radši zdechnul hlady), ale jde vo to, že by jí tím naznačil, že je nemožná kuchařka! A nastal by pláč a skřípění zubů! 

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 03. února 2020 20:55

barbucha tak to zas trochu nechapu mladou pani. Ja strasne nerada varim rybi polivku a kdyby si ji muz uvaril sam, byla bych fakt stastna.

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 03. února 2020 20:59

barbucha tak mohla by si ona odebrat kousek pro sebe a do zbytku těsta tu mouku pro něj přimíchat... notabene je v menšině, dyk ty mladý tou intolerancí snad netrpěj, ne? a nemůže to v nich touhle "chráněnou" stravou naopak vypěstovat? (asi blbost, vim, jen mě to tak napadlo...)

Offline barbucha blogger
36178 příspěvků moje polička 04. února 2020 08:14

Kokoska RoSa 

Já nevim úplně přesně jak to tam s jídlem mají (kromě toho že se těšej co uvařim já)... pravděpodobně mladý pán příliš nestrádá a možná dostane vobčas i něco normálního na talíř.

Ale  pochybuju s tím přimícháváním mouky do oddělený porce, to už by musela vařit natřikrát - harantům totiž eště furt vaří extra bez soli, bez koření (a bez chuti, dodávám já ). Chudáci malí, ty nepoznaj radost z jídla eště hodně dlouho bych řekla. A ne, nemaj celiakii ani nic jinýho, to jest - podle mě, starý báby - by mohli už úplně všechno. Neřikám cpát jim do polívky chilli papričky... ale mamina se prostě asi rozhodla že je umoří blafama... No a pak musí dělat něco zvlášť pro dospělý (já jim minule nesla kuřecí kousky v brokolicový omáčce, že by to mohli i haranti, ale ne, nedali jim ani kousek!) Tak si sama na sebe ušila bič...

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 04. února 2020 08:22

RoSa Jen upozorňuji, že tohle nefunguje. Recept bez mouky je prostě recept bez mouky. Přisypáním mouky vyrobíš jen cosi, co se neupeče nebo nebude dobré. Mimochodem moc nefunguje ani náhrada bezlepkových přísad normálními, prostě se to chová jinak. Takže nakonec je jediné řešení upéct 2 věci a na to bych kašlala i s 1 dítětem natož s dvojčaty :)

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 04. února 2020 08:40

barbucha náš nejmenší už ty úplně-bezchuti-blafy ani nechce, ještě tak ty koupený skleničky občas. Dcera mu vaří zvlášť a trochu mu to přisoluje, ale úplně lidský to taky ještě nemá. A když byla nemocná, zeť povídal Dal jsem mu těstoviny a trochu guláše a jak mu chutnalo! :D

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 04. února 2020 08:44

Tady se ví všechno a já potřebuji poradit.

V sobotu odpoledne jdeme na narozeninovou oslavu spojenou s kolaudací domu, hostitel nechce dárky, ale aby každý přinesl něco k pití a něco k jídlu. S pitím problém není, ale co k jídlu? Skoro všechny dámy donesou něco sladkého, já bych chtěla něco k vínu. Určitě udělám sýrovou roládu plněnou uzeným lososem, ta má úspěch vždycky, ale ještě bych chtěla něco upéct a nevím co. Kdo má nápad, sem s ním.