"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 18:30
Reakce na Jiná Realita:

Pisivky jsou celkem neškodné. Zkontroluj knihovnu. Mají rády vlhko, plíseň, staré knihy. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 19:39
Reakce na Jiná Realita:

Nevim, co je psivka. Ale cetla jsem o vsi papirenske. Nekde tvrdili, ze je to neskodne, jinde ze to vadi stejne jako roztoce. Nam.se objevuji okolo jedne elektricke zasuvky. Tak 2- 3 za tyden. Nevim, co s tim

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 19:42
Reakce na Guinea Pig:

To je presne ono. Ja navic v posledni dobe trochu pribrala (asi 2 kg) a vsechno se mi misto na boky ulozilo na bricho. Ja se te operace trochu bojim a zaroven vim, ze bych to nemela odkladat. Manzel rika, ze jen blbnu, ze ho tak velke nemam. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 20:03
Reakce na Sweet Potato:

Ano prosím 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 20:09
Reakce na Candance:

Tak ono těžko říct....já mám taky po porodu vyklenuté břicho, už jsem zvyklá ho vlastně permanentně zatahovat. Ale operace se bojím, já mám obecně z doktorů dost fóbii a představa, že do mě někdo řeže je mi opravdu nepříjemná. 

Ale asi bych se na vašem místě nezávazně poradila s lékařem, ideálně s nějakým, ke kterému máte důvěru a nebude vás do ničeho nutit (kde ho vzít, že?). 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 20:56

Ono s tým bruchom je to problém, pokiaľ sú tam rozlezené tie svaly. Jednak brušné svaly do veľkej miery držia chrbticu, ergo postupne problémy s chrbtom, jednak držia orgány v brušnej dutine na svojich miestach a keď ich nemá čo držať, tak je problém každú chvíľu s niečím. Takže ja to fakt nevidím ako kozmetickú vec a len, čo to bude možné, dám si to zaštopkať, napriek tomu, že sa operácie bojím ako čert kríža. Ale fakt to nie je sranda.

A prosím, aké množstvo úmrtí pri abdominoplastikách? Niečo mi ušlo?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 21:06
Reakce na slniecko:

Asi ne konkrétně u abdominoplastik, ale při operacích celkově. Někdy k úmrtí stačí anestezie, nezjištěná alergie na nějaký lék, infekce, krvácení, chyba...Asi je blbost chodit na zbytečný plastiky a podstupvat zbytečný riziko (umělý kozy) , ale souhlasim s tebou, abdominoplastika není bytečná, doktoři jí často doporučí a ve vážných případech je i hrazená pojišťovnou (nebo jen z části) břišáky jsou důležitý a měly by plnit svojí fci, jinak hrizí časem komplikace.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 22:21
Reakce na slniecko:

já vím, že je to vážné téma, ale "zaštopkať" mě fakt rozesmálo :)

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 22:39
Reakce na Garfie:

Není možné, že by se po těhotenství změnilo držení páteře? Jedna známá měla lordózu (snad si to pamatuju dobře, takové extrémní prohnutí zad v pase). Už jako mladá holka, i když byla hubená, měla dost zřetelné břicho. Po dítěti se to ještě zvýraznilo.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 09:57
Reakce na Kokoska:

Podle mého názoru to možné je, nejen možné, přímo zákonité. Všechno co děláme, event. neděláme má na postavu (myslím pohybový aparát) vliv a pořád se měníme - sedavé zaměstnání, jednotvárný pohyb,  vynechání nějaké pravidelné aktivity, ulevování bolesti, spadlá klenba na noze ap.  Po těhotenství jsem se v podstatě učila znovu chodit a držet tělo.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:19
Reakce na Garfie:

Ono právě to, co má sestra, zatáhnout nejde. Je to opravdu jako těhotenské břicho, nejde to rozhodně nijak zatáhnout, zatnout, při cvičení to nijak nereaguje. Je to taková rozvolněná masa svalů, měkká, vzhled jako když byla asi v sedmém měsíci. Ona je jinak normálně štíhlá.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:26
Reakce na Candance:

No švagr sestru taky uklidňuje, včetně těch řečí, že ji má rád takovou, jaká je apod. Je to sice hezké, ale vidím to jako medvědí službu. Já ji znám celý život, vidím na ní, že je s tím nespokojená a zakrývá se. Celý život byla štíhlá, po prvním dítěti taky, najednou má na břiše divný vak a všichni se usmívají, že nééé, vůbec. Dokud byla doma s dětma a pak pracovala z domu, tak byla v pohodě, cvičila a čekala výsledky. Ale aktuálně mění práci, bude denně mezi lidmi a už vidím, že ji to trápí. Je to standardní slon v místnosti a nemluvit o něm jen proto, aby to dotyčnému neublížilo, myslím není řešení.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:28
Reakce na slniecko:

tak som mala kolegynu, co malom umrela pri vyberani mandli - ozivovali ju z klinickej smrti.

rozostup som tiez mala, nejaky mensi mi i zostal, ale ciastocne sa to da vyriesit spravnym cvicenim (co nie su sklapovacky, je treba sa poradit s fyzioterapeutkou. mala som rozostup niekolko (dost) cm, ked makam, dostanem to na prst, ale ked polavim, je zas zpet. ale stale sa mi to zda lepsie ako operacia, aj ked to je jedine definitivne riesenie. 

inak aj operacia len toho rozostupu, ked sa zasiju len svaly a neriesi sa koze je dost mazec - sice sa po dvoch tyzdnoch moze do prace, ale zatazovat brusne svaly az po pol roku. a velka adominoplastika k tomu este priserne boli, pretoze sa premiestnuje koza z polky brucha inak. ja do toho nejdem, to som si ujasnila, mozno keby som to mala vyrazne horsie, ale tak to neposudim. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:32
Reakce na Guinea Pig:

ta rozvolnena masa svalov sa musi naposilovat, na to sa bojim, nepomoze ani ziadna operacia, pretoze na bruchu je hodne roznych druhov svalov, a diastaza sa tyka len priameho bruseho svalu, presnejsie vazu, co drzi jeho obe cast pohromade (tie sa zosiju k sebe, ale so svalmi ako takymi sa inak nerobi nic). ale chcelo by to fyzioterapeutku, pretoze ked su brusne svaly takto velmi oslabene, tak sa pri jednotlivych cvikoch zapojuju ine svaly (trebars pri lahsedoch, sval stehenny), ktore tu pracu vykonaju, ale posilit stehenny stal nie je ucel toho cvicenia. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:42
Reakce na continuity:

Takže myslíte spíš cvičení pořádně zkusit? Já bych byla raděj, kdyby jí pomohlo jen cvičení. Je pravda, že to hrozně dlouho zkoušela řešit sama svým obyčejným cvičením, nic se nedělo. Teď po těch třech letech už je lehce demotivovaná, ale protože ji začala hodně bolet záda, tak nově chodí na fyzio kvůli těm zádům. Tak snad tam když se zeptá na konkrétní cviky...že? Ona zatím zkoušela spíš jógu, pilates, tyhle domácí karimatkové protahováky. Nedávno zvedla obě děti nad hlavu a ruplo jí v zádech, takže teď rehabilituje :)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:51
Reakce na Garfie:

zatahovanie brucha mi bolo doporucene jako jeden z nejlepsich brisnich svalu. protoze ti previti se na zatez velice rychle zvyknou a toto je drzi v kondici tak nejak permanentne.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 10:57
Reakce na Guinea Pig:

pokud to odolavalo domacimu cviceni, tak neni nic ztraceno. je dost malo lidi, kteri dokazou ty cviky delat dobre sami od sebe, i kdyz se nahodou nejakemu sportu predtim venovali.  

tak kdyz uz je u te fyzioterapeutky tak by ji mohla poradit i cviky na bricho. ona by to asi stejne udelala, protoze bez podpory brisnich svalu bude pater trpet vzdy (a taky bude problem v pripade, ze jsou prilis silne brisni svaly oproti tim paternim - proto se u bricha musi vzdy posilovat taky svaly zadni strany trupu.

edit: zvedat obe nase velice lehke deti nad hlavu si mohl dovolit muj muz, aktivne leze a dela dalsi sporty a ani jemu to nedelalo uplne dobre. samozrejme clovek by mel porad testovat svoje hranice, ale odsad podsad.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 11:20
Reakce na continuity:

Díky za radu, já to pošlu dál.

S tím zvedáním to byla ptákovina, to je jasný. Byli se podívat na nějaký závod vodáků a když vyhlašovali vítěze, děti strašně nutně potřebovaly vidět na tu bednu. Tak sestra oba podebrala rukama (4,5 a 3 roky...), zvedla a v tu chvíli jí to ruplo, logicky. Pantáta mezitím někde hrozně důležitě hovořil s kamarády o řešení válečných konfliktů.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 11:42
Reakce na Guinea Pig:

v takovem pripade jsem je zvedala jednu po druhe. ani detem se nemusi vyplnit vsechna prani :)

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 13:44
Reakce na Guinea Pig:

:-( to má pochopitelně určitě horší, to je mi sestry líto. Já to "těhotenské" břicho měla trochu vždycky, i jako hodně hubená před otěhotněním, ploché břicho se mi nikdy nepodařilo docílit, i když jsem cvičila. Ale po těhotenství se to teda prudce zhoršilo :-(

Kokoska Možné to je, celkově tomu asi neprospívá, když se člověk hrbí a podobně.