"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 18:02
Reakce na :

Na odřený nos při rýmě je opravdu nejlepší Borozan, hodně intenzivně voní ale nepálí na té podrážděné kůži. Tygří mast se bojím, že by byla nepříjemná.

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 18:11

Tygří mast může spálit kůži - tu bych na odřený nos při rýmě nedávala.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 18:48
Reakce na wendulka:

Co nějaké dětské? 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:59
Reakce na Sweet Potato:

Myslíš třeba prášek Batole? To je dobrej nápad. Díky.

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 09:29
Reakce na wendulka:

V Batoleti peru ja a ciste bily prasek tedy neni, jsou tam takove modre komponenty, ale perlami bych to rozhodne nenazyvala, jsou uplne droboucke. :)

Offline MiaW91
55 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 10:12
Reakce na :

Já používám Kosmín nosní :)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 11:22

Ak vadia nejaké prídavné látky v prášku (ak teraz nejde o farbivo v tých pár guľôčkach), tak tie sú v celom prášku, tie farebné guličky sú len pre marketningový efekt.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 11:29
Reakce na slniecko:

fakt si nemozem pomoct, ale toto ma pobavilo

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 11:39
Reakce na slniecko:

Ne, nejde o nějakou alergii. Ale mám podezření, že některá z těch barevných kuliček v prášku se mi během praní asi nerozpustila, dostala se na jeden kus světlého oblečení a zničila mi ho. Proto mě napadlo, zda ještě neexistuje nějaký vyloženě sypký prášek, který je nemá. Dřív přece takové bývaly, jestli mě paměť neklame.

LennH Aha, díky za info.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 12:25
Reakce na wendulka:

Taky si nejsem jistá, ale napadlo mě toto.

Omino bianco

Omlouvím se za odkaz na polský obchod.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 12:28
Reakce na wendulka:

Ono ty bělicí kuličky bude mít asi opravdu každý sypký prací prášek - jak píše slniecko  ... pak jedině nastrouhat jelena

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 12:29
Reakce na continuity:

Prečo :-) ?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 12:40
Reakce na wendulka:

s ciste mydlovym praskem mam spatne zkusenosti ze se poradne nevymacha. poznat to bylo na pradle az po delsim case, za jedno prani ne. volila bych teda praci gel. ja davam prasek jen na 60 a vic stupnu, pripada mi ze se pri nizsich teplotach a jeste treba kratsim programu dobre nemusi rozpustit, zas gely subjektivne mam dojem ze min vyperou, tak na ty "spinavejsi" veci davam prasek:-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 13:00
Reakce na :

Já mám hospodyni už několik let. Přes úklidovou firmu. Chodí k nám jedna a ta samá , je skvělá- asi jsem měla i štěstí. Když onemocní   nebo má dovolenou, přijde záskok.  Firma je pojištěná, tak když se něco přihodí, hradí škodu zcela bez problémů. Miluji pátky, kdy přijdu z práce  do kompletně uklizeného domu.  Přiznám se, že hlavně z časových důvodů bych takto  sama uklidit pravidelně nebyla schopná.  Manžel taky ze začátku remcal, ale rychle si zvykl, že víkendy trávíme odpočinkem  v uklizeném domě a nemusí se sám  v sobotu dopoledne chopit vysavače atd.

49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 13:03
Reakce na :

uklizecku nemam ale nebyla bych proti. pokud to partnerovi vadi, at to teda zkusi delat sam a pak se uvidi:-) zkusila bych mu primo vyjmenovat pozadavky, co by pani mela delat (napriklad jednou tydne vyluxovat, vytrit a umyt koupelny) a pokud by souhlasil ze se toho ujme, tak bych neresila kvalitu - btw to je asi jediny z ceho bych mela trochu obavu, ze se s tou uklizeckou budu zlobit aby to delala podle me, kdyz ji platim. domacim pomocnikum si to rozhodne nelajznu;-) no a kdyby nevydrzel a kaslal na to toz bych povolala profika:P

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 13:04
Reakce na :

Vůbec bych takhle nepřemýšlela (paní na úklid k nám chodí, ale trochu ji znám i "civilně"). Dala bych na reference a pokud z toho nemáte příjemný pocit, pozvala bych ji, když je jeden z vás doma. Buďte v klidu, na nějaké čmuchání ve vašem soukromí rozhodně nebude mít čas :-) 

Ovšem pokud chce uklízet opravdu přítel, máte to zadarmo....

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 13:08
Reakce na :

Já jsem paní na uklízení měla a už bych to nechtěla.

Jednou jsem se musela v průběhu dne neplánovaně vrátit z práce domů (polila jsem si kostým? už nevím...), a překvapila jsem ji, jak sedí rozvalená v obýváku na gauči, se svojí známou (!), a popíjejí panáka nějakýho šnapsu z našeho baru + v místnosti vůně čerstvě a mohutně rozstříkaného parfému (mého!)

Jinak to bylo až na drobné nedostatky vcelku fajn (např. neutírala prach na el.zásuvkách apod., což mě pokaždé vytáčelo), nikdy se nic neztratilo, ale kvůli tomuhle zásahu do soukromí za mě teda už nikdy víc!

49376 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 13:15
Reakce na RoSa:

ufff teda:-( no ja bych brala leda nekoho kdo se tim zivi na plny uvazek jak pise Berta, kdyz ma ten den stihnout jeste tri dalsi domacnosti v pohovce se vyvalovat nebude...