Ta firma, od které mám já, je na ty hospodyně celkem přísná. Prochází výcvikem, školením, mají přesný manuál, z firmy chodí na kontroly, ptají se na spokojenost. K žehlení si třeba může pustit rádio , ale nesmí si pustit televizi A hospodyně jsou šikovné, dá se s nimi domluvit co ano a co ne. Ta moje dokonce když něco vidí navíc, tak to sama od sebe udělá. Třeba začala automaticky vysypávat a čistit kávovar, což v manuálu nemá. Všechny nabíječky jsou srovnané a hezky zatočené do koleček, všechno je srovnané, čisté. Sebekriticky přiznám, že bych to líp neudělala. I s žehlením náš dům uklidí intenzivní prací za cca 6 hodin. Tam teda moc prostoru na vyvalování se na sedačce nemá.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Doporučuji být doma u prvních úklidů a pořádně probrat a případně i sepsat, co a jak. Vypadá to jako zbytečnost, ale každý člověk považuje za standard něco jiného. Zatím jsem zkusila 2 paní na úklid a obě nějaká místa opakovaně vynechávaly a ani jedna nedokázala vrátit věci tam, kde byly. Takže jsem si vždy po jejich odchodu musela přerovnat věci v koupelně, a to nejen na poličkách nebo ve sprše, ale třeba i židličku pro dceru a kobereček na zemi. A když jsem u naší poslední paní na úklid zjistila, že jednou a tou samou houbičkou umyje záchodovou mísu a pak s ní myje sprchu a pak další věci, docela mne to zaskočilo.
Moje hospodyně za jeden úklid spotřebuje 10- 15 úklidových "hader"
Na začátku nějaká paní z firmy se mnou vypracovala přesný manuál po jednotlivých pokojích, co se bude a nebude dělat. Takže když přijde zástup a jede podle manuálu, mělo by to být v pohodě.
P.S. Nedávno zrovna přišla paní na zástup a zděšeně mně volala, že v manuálu má, že v domě bydlí 3 kočky a viděla jen jednu. Tak jestli jí ty dvě někam neutekly :-) Manuál totiž nebyl doplněn o smutné události v naší rodině.
Fuj!
asi fakt lepší vybrat profi úklidovou firmu, která má ISO-certifikát. Myslím, že zrovna tohle se řeší různou barvou hadrů.
Tahle, jak to funguje u Vás, by se mi to taky líbilo. Jak se jmenuje ta Vaše úklidová firma? Je jen lokální nebo mají pobočky po celé ČR?
A to jsi měla vidět, jak se tvářila, když jsem jí říkala, že takhle to dělat u nás nebude. Vypadala, že tak náročné požadavky má málokdo
Pani na upratovanie mám prakticky od kedy mám deti (až teda na intervaly, keď žiadna nie je k mání). Ono je vždy strašná otrava ten výber, pokiaľ človek nezoženie niekoho s referenciami, keď ich vždy chodí jedna za druhou viac, kým sa nájde niečo únosné. Väčšinou, keď z nejakého dôvodu mením (našťastie som kvôli zlej skúsenosti menila iba raz, väčšinou je to tak, že pani, alebo študentka si tak privyrába, kým nezoženie poriadne zamestnanie), tak niekoľko týždňov až mesiacov si ju beriem na termíny, keď som aj tak doma. Po nejakom čase už sa nebojím ju nechať samotnú, tie čo chodievali roky, mali aj vlastné kľúče. Nikdy nič nezmizlo.
to nevím, jestli jsou jen místní. Je to firma Lady help. Já už mám od nich asi 4. hospodyni, ta první se trhla sama, další dvě mně úplně nevyhovovaly , tak jsme je měnili a tuto už mám asi 3. rok a super. Modlím se , aby tam dlouho zůstala. Má také klíče, chodí k nám, když nikdo není doma.
Děkuju moc. Bohužel jsou jen v Jihomoravském kraji :-(
Kolegyně mi říkala, že prý Jelen se už dělá nově i jako prací prášek, tak ten by třeba mohl být bez nich, tak to asi risknu naslepo. Strouhat se mi ho totiž nechce.
Děkuju moc. Bohužel jsou jen v Jihomoravském kraji :-(
Přestěhovat se ? ![]()
Asi ne, děkuji :-) Už jsem si zvykla na život v klidu na vsi ve velkém starém domě s velkou zahradou. Má to i nějaké mouchy, třeba sehnat někoho spolehlivého na úklid nebo hlídání dítěte je trochu problém, ale něco se najde všude
Aha. No mně se zase zdá, že se to prádlo pořádně nevymáchá v těch pracích gelech
- (mám Persil a Ariel). Od té doby, co jsem to zjistila, mačkám vždycky máchání navíc. Pak už je to v pohodě.
Dobře, díky za info. Já otestuju schválně toho Jelena a když bych dopadla stejně jako ty, zkusila bych nějaký ten tekutý prací prostředek s menší hustotou
. Totiž jerry mi zase na srazu říkala, že ty gely prý ničí pračku víc než klasický prášek, a proto je dobré je střídat. A já právě většinou peru spíš to světlé než tmavé prádlo.
Dámy, neválí se náhodu některé z vás doma nevyužitý tenhle kapsář z IKEA? Chystám si seznam, co tam zítra nakoupit a oni ho už nemaj v nabídce!! Jsem smutná, protože přesně ten jsem potřebovala do koupelny :) Barva je mi ukradená, kdybyste ho některá měla ve slušném stavu a chtěla se ho zbavit, ráda odkoupím.

Pokud byste měl někdo reference na solidní uklízečku či uklízecí firmu v Praze, byla bych ráda za kontakt. Pomoc shání snacha, začala pracovat a při dvou malých dětech by byla výpomoc vítaná. Shání si i sama. Já bych jen kontakt a reference předala, výběr by byl na ní. Děkuji předem.
Já jsem asi divná, ale soukromí si cením nade všechny vyblýskané podlahy. Asi jsem byla v minulém životě Angličan, Můj dům, můj hrad.....je to prostě moje "MOJE", i na návštěvy si vybírám, koho domů chci a koho ne. Druhá skupina je výrazně větší než první. ![]()
cojaviem? proste ma ta marketingova finta rozveselila. hlavne, ze taka blbost a pritom to funguje (aj na mna)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí