"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:09

Připadám si tady jak černé uhlí - poprvé jsem o počítači něco podrobnějšího slyšela na VŠ, ale neviděla ho. Algoritmy, které jsme měli ke zkoušce zhotovit, jsme předali napsané, někde někdo je naděroval na štítky a nám pak dali papír, že tam máme chybu. Nejednu 

Poprvé jsem osobně s počítačem přišla do styku až po revoluci při té rekvalifikaci. A od té doby je to můj denní chleba.

Ale jak koukám, jet vlakem z Prahy do Berouna bych asi neuměla 

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:13

Kokoska srandičky, srandičky....

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:20

Potrefenáhusa Já to myslím naprosto vážně, občas jsem jak mimoň. Stačí přijít na úřad v mém rodném městě a chtít pořadový lístek ve vyvolávacím systému, něco tak pitomě složitého nemají snad ani na poště.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:27

Kokoska pokud si to člověk nechce zkomplikovat tím, že ušetří dvě koruny na lístku, tak je to celkem easy

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:29

Potrefenáhusa občas zjišťuju, je mám život jednodušší, když o nějakých vychytávkách ani nevím. Ale asi to teda sem tam přijde dráž, to jo. 

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:30

Kokoska no jako když je to sem tam, tak je to v pohodě, ale při pravidelnejch cestách už se každá vychytávka hodí.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:32

Potrefenáhusa je mi to jasný.  A je fajn, že tady se k nejrůznějším problémům většinou najde někdo, kdo poradí.

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 17:19

Kokoska no, prave tu citam to cestovanie a teda  

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 17:27
Reakce na Kokoska:

Potrefenáhusa Já to myslím naprosto vážně, občas jsem jak mimoň. Stačí přijít na úřad v mém rodném městě a chtít pořadový lístek ve vyvolávacím systému, něco tak pitomě složitého nemají snad ani na poště.

​No jako...mně když v 26 sebrali režijku, tak jsem byla strašně nervní z toho, jestli se "naučim jezdit vlakem" - jako jestli si nebudu zapomínat kupovat lístek, že už se nebudu moct rozmyslet, kudy pojedu a tak

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 17:42

Lama_z_Lana cha, ja mivala rezijku na autobus. a jednou jsem takhle zkysla na kolejich, kdyz jsem ji nemohla najit.. protoze jsem utratila prachy do posledniho halire, a spoluzaci mi nemohli pujcit, kazdy zmoulal akorat presne pripravene drobne na ten bus domu

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:28

viktorka_od splavu To chapu, znam se studijních let též! Ztrátou režijky jsem definitivně ohraničila konec svého dětství

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:29

Prosím, pri nákupe z Answear, keď si chcem odrátať tie peniaze, čo tam mám v answear club, to v ktorom kroku objednávky sa zadáva? Furt to nevidím a bojím sa odklepnúť potvrdenie objednávky, keď to chcem odrátať.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:34

slniecko To bys měla vidět hned v košíku pod seznamem věcí, jestli chceš přidat nějakej slevovej kód, nebo použít answear club body nebo jak tomu říkají. Akorát ty body nejde použít na už zlevněný věci ani v kombinaci s nějakým slevovým kódem a zlevní ti to maximálně na 50 % původní ceny, nejde s tím něco zaplatit celý komplet. 

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:41

Karoleena ahá, takže keď mám veci z Black friday a ešte som plus na ne drbla nejaký zľavový kód, tak už nemôžem použiť tie peniaze....a preto tam nemám tú kolónku....dobre chápem?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:53

slniecko Tak tak. Je to docela opruz s těma club bodama, protože na answear mají věčně nějaký slevy, mám obvykle problém najít něco nezlevněnýho na co by šlo ty body vyplácat... 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 18:53

Potrefenáhusa Chtěla jsem napsat, že v excelu mám sice rezervy, ale odjet vlakem z Prahy do Berouna a zpátky umím, ale vzpomněla jsme si, že dneska jsem u okýnka v Berouně řekal jednou Beroun, takže tudy cesta očividně  taky nepovede... 
Jinak prý je ještě rozdíl, jestli jedeš courákem (kupuješ lístek od Radotína), nebo rychlíkem (lístek od Smíchova); btw, jedeš fakt do Berouna? :-)

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 19:08

Zina  jednou Beroun ...

Beroun byl bohuzel čistě ilustrativní.jinak zakernosti poslední pražský stanice rychlik vs. osobak jsou mi znamy

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 19:32

Karoleena vďaka!

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 19:57
Reakce na Potrefenáhusa:

quebrada já jezdim z venkova ale ne denně a málokdy obě cesty.

hele a teď ještě teoreticky, vlezu v tom jakože Berouně do vlaku, pid jízdenku na 4 pásma štípnu ve vlaku a dojedu na ní až do toho Radotína? Nebo na ní dojedu do poslední zastávky před Radotínem a tu jednu stanici, než mi začne platit pražská tramvajenka, pojedu načerno?

​Já teda do toho cestování nechci vnášet další chaos, ale ve vlaku neštípneš, ne? Já myslela, že ty označovače jsou jen na nástupišti, ve vlaku jsem ještě neviděla.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 20:16

An.Fial my máme, pac máme vlak bez pruvodciho, člověk si musí označit sám