"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline stes
9282 příspěvků moje polička 10. února 2019 15:34

continuity jo az takhle.. No tak to uz chápu.. To ma tezky, okolí taky. Ale to sama neda. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:20

viktorka_od splavu muhaha, to si dodnes pamätám, ako som v SC "šokovala" kraťasami nad kolená...a ako som si to užívala !

Rasizmus posúdiť neviem, asi tam bude, ale tak nejako mám pocit, že u nás je väčší .

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:21

continuity toto mám tiež...proste na kúpalisko, alebo plaváreň, kde nemám kabínku na prezlečenie, nejdem. Našťastie tu už také skoro nie sú.

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:22

slniecko mezi lidmi to bych si netroufla posoudit, ale že by se u nás někdo někde odvážil dát takový zákaz oficiálně?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:43

Vy co máte nějakou paní na úklid, jak to řešíte s osobními věcmi, doklady a podobně? Máte je někde zamčené, nebo jen uklizené někam, kde nejsou hned na ráně, nebo to neřešíte vůbec?

Po několika měsících jsem sehnala konečně někoho ochotného jezdit k nám uklízet, ale jak se to blíží, tak z toho mám takové smíšené pocity a moc se mi do toho nechce. Cizí člověk v domě, nevím jak moc jej "hlídat", na jednu stranu se mi nechce se tu té paní motat, ale zas vypadnout ven a nechat ji tu samotnou, na to se taky necítím...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:44

viktorka_od splavu ako oficiálne?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. února 2019 18:51

Sairon poprve jsem u toho byla, ted uz jen poustim dovnitr. Doklady apod neresim, resp obcanku, kartu apod mam u sebe v penezence, takze vlastne zadny doklady doma nemam. Penize taky doma nemam, sperky take ne, takze vlastne nemam duvod se neceho bat:) 

49366 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:13

slniecko mistni pobocka/zastupce organizace pres kterou tam byla

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:25

viktorka_od splavu to si celkom dobre neviem predstaviť. Písomne, alebo jej to len povedali?

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:30

Sairon Buď jsem byla při úklidu doma, takže jsem měla kabelku na očích, nebo venku a pak jsem měla doklady a peněženku s sebou. Žádné cennosti doma nemáme.

49366 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:32

slniecko netusim, ale ji to velmi prekvapilo a mne teda spadla brada

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:40

viktorka_od splavu no, lebo ako rasistov je tam habafúra, tak to mohol byť nejaký takýto kretén. Ale že by "oficiálne", to by si právnici už dobre zacinkali kasičkou.

49366 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:47

slniecko no oficialne v tom smyslu, ze to vubec nekoho napadne v ramci te organizace a jejich pravidel resit.. . proste  to nebylo mozne a tecka. neprislo mi to stejne jako kdyz se soukrome nekdo osklibuje. kdyby nase deti jely na vymenny pohyt a bylo stanoveno ze smi bydlet jen v bilych rodinach (at uz na papire nebo bez) zirala bych jako blazen 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:51
Reakce na VeronikK:

MP Marge to je fakt ale šílený tohle... Já jsem docela stydlivá, jako dítě abch promluvila na cizí lidi apod. Že bych se musele někde exibovat, toužila jsem vždycky po celkových plavkách a tak. Ale naučila jsem se, že se dá i na koupališti převléknout do plavek, že na mě fakt v šatně bazénu nikdo nekouká, že prostě není třeba nahotu nějak démonizovat. Jsem schopná bejt nahatá před lidma - jako jít se v noci koupat nahá do řeky, moře, vyčurám se v lese za prvním stromem nebo i bez stromu a tak. Asi by mě v Americe brzo zavřeli :-)

​To myslim urcite - koupani se naha v rece ("skinny-dipping") nebo curani na verejnosti, to si vylozene koledujete o zatceni pro "indecent exposure" 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:53
Reakce na Friga:

Garfie MP Marge me ta americka prudernost prijde hrozne zvlastni. Ja chapu, ze jsou lidi vice a mene stydlivi, ale delat z nahoty neco neprirozeneho je, podle me, neprirozene. Ja sama klidne jdu do sauny na chate i s chlapama. V lete jsem byla u znamych na chate, kde byl takovej malej festival, lidi hodne, vetsinu jsem neznala. Chodili jsme do sauny, koupali se v mori, neprislo mi na tom nic nepatricneho, nikdo neocumoval. Ale bylo to urcite proto, ze tam sli do sauny bez plavek vsichni, jako jedina bych naha asi nesla.

A zvazovat volani socialky kvuli nahote je dost hrozny 

​Je, no  A ono potom ve spolecnosti je vic takovejch nezdravejch jevu, kteri prameni z prehnane prudernosti. V tomhle oni jsou opravdu na hlavu. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. února 2019 19:59

MP Marge před pár lety poslali známí dceru studovat na rok (střední školu) do jižní karolíny. nabalila si s sebou sukně a tílka, prostě to co tu nosila v létě, však teplo.. no musela tam dokoupit trika ke krku, prý když ji hostitelská rodina v tom uviděla poslali ji hned převlíct že takhle tam teda rozhodně chodit nemůže. krom toho mě teda hodně překvapilo že jí zakázali jít do černošské rodiny.. 

​Tak to me neprekvapuje naopak vubec. Naivita lidi, kteri veri, ze v USA je rasismus uz prekonan a veci minulosti, ve me vyvolava znacne veseli. (Zejmena kdyz me o tom zacne vasnive presvedcovat nekdo, kdo tu byl JEDNOU na dovolene na Floride, a tim se citi kvalifikovan vyjadrovat se zasvedcene ke vsem socialnim otazkam americke spolecnosti). 

Tady je porad bezne, ze te poslou domu ze skoly se prevlect za tilko na raminka nebo prilis kratkou sukni  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. února 2019 20:10
Reakce na slniecko:

viktorka_od splavu muhaha, to si dodnes pamätám, ako som v SC "šokovala" kraťasami nad kolená...a ako som si to užívala !

Rasizmus posúdiť neviem, asi tam bude, ale tak nejako mám pocit, že u nás je väčší .

​Tak to nesouhlasim ani nahodou.

Ono v USA jde hodne o to, kde jsi. Demokraticke, tedy vic liberalni a pokrokove staty jsou samozrejme daleko vic v pohode, nez treba neslavny "Bible belt". Ale je to vsude, vsude, vsude. Jen to obcas miva formu, ktere si vetsina lidi, zejmena kdyz se jich to netyka, vubec nevsimne.

Doporucovala bych treba stravit dopoledne u soudu pro mladistve. Kdyz davate pozor, brzy si povsimnete, jak mladez bile pleti dostava napomenuti, varovani, podminku - zatimco mladez pleti cerne se za uplne stejna provineni (!) vzdycky veze do pastaku! 

A vis, ze v Chicagu jsou ctvrti, kam se mnou kamaradi Afro-Americani odmitaji chodit? To proto, ze prestoze cedule "jen pro bile" uz tam sice viset nemuzou, ale mistni obyvatele maji jine zpusoby, jak dat najevo, ze tam cernochy nechteji, povetsinou za pomoci  mistni policie.

Pak zde mame stale aktivni a cinny Ku Kux Klan - ja bych tu Ameriku nepodcenovala 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. února 2019 20:47

MP Marge taky jsem měla za to, že míra rasismu taky a v usa je nesrovnatelná, ve prospěch nás... ono stačí trochu věnovat pozornost tomu, co se děje, a že se toho k nám dostane naprostý zlomek, a je jasné, že u nás to fakt horší není... ty osobní postřehy a zkušenosti, co píšeš to potvrzují, musí to být tak docela síla 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 10. února 2019 20:56

Sairon Já měla vždycky paní přes agenturu, takže jsem to nikdy neřešila, ani dražší věci neschovávala.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 10. února 2019 21:00
Reakce na nolita:

MP Marge taky jsem měla za to, že míra rasismu taky a v usa je nesrovnatelná, ve prospěch nás... ono stačí trochu věnovat pozornost tomu, co se děje, a že se toho k nám dostane naprostý zlomek, a je jasné, že u nás to fakt horší není... ty osobní postřehy a zkušenosti, co píšeš to potvrzují, musí to být tak docela síla 

Ano, bohuzel  Ja to mam diky sve profesi z prvni ruky...