"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:06

Potrefenáhusa V nejhorším naloupnout i z druhé strany, ono se to tím jako tento.

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:07

Potrefenáhusa Tak to mají asi nějak pevněji slepené. Holt smetánku si musíš zasloužit 

Online Ounz
20538 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:15
Reakce na Sweet Potato:

Potrefenáhusa V nejhorším naloupnout i z druhé strany, ono se to tím jako tento.

​chacha, četla sem `nakopnout` místo `naloupnout`, ale dává mi to i tak smysl 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:17

Potrefenáhusa existuje na to otvirani takovej figl, kterej bohuzel neumim popsat, musela bych ti to ukazat:-) spociva v tom ze chvili tlacis jakoby do protismeru a druhou rukou smackavas ta “kridla” k sobe. me to naucil muz, resp jsem pozorovala jaktoze jemu to jde a pak na to prisla:-)) do te doby jsem mu to nosila otvirat

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:27

viktorka_od splavu jo Tak vlastně takhle to dělám  Tlačit ta rozevření křídla proti sobě, pak se nahoře rozevrou a dobře se naleva. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 24. února 2019 12:30

Dadoo to ano, jenze tahle jeste potrebuje ten protilak druhou rukou, jinak ani tuk. asi kvalitni lepidlo;-))

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. února 2019 13:55

olivieraa 

Já mívám ty online platby na účtu docela dlouho vedené jako rezervaci té částky, bývá tam i napsáno do kdy, a to bývá dost dlouho od objednání, jako kdyby čekali na zprávu o doručení od dopravce  . Nemůže v tom být něco na ten způsob - že se ti ty retervace jenom nezobrazují, ale pak k tomu strhnutí dojde?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. února 2019 15:10

Eej zase tu ide tá zmrzlina, musím odtiaľto rýchlo zdrhnut

Potrefenáhusa ja quiche robím zásadne z kupovaného lístkového cesta  .originál cesto na quiche som skúšala urobiť raz a za tú námahu to nestalo, dokonca mi to s lístkovym chuti viac. A používam sladkú smotanu, som celý čas v tom, že tak to má byť 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. února 2019 15:28

Potrefenáhusa Pinot Noir A máte to křehký kupovaný těsto nějaký osvědčený? Domácí mi nejde za boha a když jsem jednou koupila nějaký snad v tescu, tak to nebylo ono (já se v tom fakt nevyznám). Já ho na slano můžu fakt hodně :)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 24. února 2019 15:40

Jsem překvapená oblibou listového těsta. Strašně mi vadí, jak se po upečení drobi a přijde mi šíleně mastne. Přitom domácí listové těsto od maminky taková binec nedělá a ani přes asi tunu masla mi tak mastné jako kupované nepřijde. To ty jablka raději sním sýrová. Nebo podusim na puding.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 24. února 2019 15:42

se potom nedivte nenávistným komentářům, když se tady pořád jen řeší všude jídlo  ale jinak dobrý, už se mi chladí tiramisu, nevím už kdo ho tu dopoledne vzpomněl

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir no a tady se prave zobácek neudělá, je to slepeny tak, ze se tam vetsinou neudělá ani ta malá dira

​Tyhle obaly jsou hrozný. Je to tak dobře zalepené, že to vždycky ve finále kuchám nožem. 

Offline MP Marge
6880 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:23
Reakce na VeronikK:

​Tohle je opravdu hrozný od vlastní matky. Mojí babičce zemřelo jedno miminko a potom zase asi už dvouletý chlapeček. Tchyně jí to dávala taky pěkně sežrat. Když si to představím, muselo to bejt hrozný. Navíc byla dost mladá, do 20 let. Zas teda byla ještě válka/těsně po válce, takže to asi bylo běžnější než dnes. Ale stejně... Navíc toho chlapce jí v podstatě zabili v nemocnici, možná by to nedal ani tak, nevím, co mu bylo (v rodině se o tom moc nemluvilo). Potřeboval nebo prostě mu dali transfuzi, usoudili, že matčina krev bude nejlepší. Jenže měl jaksi jinou krevní skupinu. Ono asi, jak byla válka nebylo krve nazbyt, tak to dopadlo takhle blbě, no...  Pak měla ještě dvě zdravé děti, jen moje máma (starší z nich), špatně jedla, celá rodina s tím měla starosti - měli strach, aby neumřela.

​To je smutna rodinna historie 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:30

notna To z Delmartu nedrobí a ani mastný nebylo, jako tehdy amatér jsem vzala omylem jedno ne listový, ale ňáký křehký a to bylo ve formě štrůdlu teda podstatně drobivější, esteticky taky nic moc, ale na chuť dobrý, holt v ruce mistra.

Offline stes
9293 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:37

Mutziputzi jak dlouho tady pojede strudl z listovyho testa??? 

20970 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:39

stes Jak budu chtít, tak to mam se všim hele

Offline stes
9293 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:42

Mutziputzi to jo. Te urputnosti si nejde nevsimnout no snad tu budes jedina

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:43

tak som odhalila záhadu banky- posiela sa mi to z a do eurovej sekcie mojho účtu, ktorú som už aj zabudla že mám :D tak žiadne nákupy zdarma sa nekonajú, škoda :)

20970 příspěvků moje polička 24. února 2019 16:45

stes Dovoluji ti nahodit téma, které muj štrůdl překoná!

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. února 2019 17:30

stes Štrůdl dobrej náhodou, zmrzlina mě až tak moc nezajímá, ale na štrůdl mám názorů futrál!