Bledule Ubrat cukr, vyměnit náplň, sorry guys![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Sweet Potato A ta chia semínka jsou ňáká divná.
Bledule Nejím junk food, tohle nemůžu doporučit![]()
Sweet Potato A viděla jsi poslední díl se stavebnicí Merkur?
Bledule z tohoto pořadu jsem už dávno nabyla dojmu, že australané jsou úplní debilové
a nejvíc mě baví komentáře, kde lidi píšou něco ve smyslu "australan by všechno hodil na gril, polil kečupem a dal k tomu klokana"
zajímalo by mě, jestli je tak vybírají schválně, je to strašná náhoda, nebo jsou australané fakt nějak podstatně jiní.
Třeba něco k tomu poví 0zero7
Tyším, že nějakou dobu pobývala v Autrálii, nebo se pletu?
Bledule boží díl :D
Garfie nevím, ale asi se zpětně trochu opotila, co? ! .. 4 muffiny? Kvůli tomu někdo maže misku?? ![]()
Potrefenáhusa tak já nevim, no.. já dělám štrůdlový těsto z másla, tvarohu a hladký mouky - těžko říct, jestli je to pro ně běžnej sortiment.
jináč teda listový těsto kupuju taky, ale zrovna štrůdl mi z něj nejede.
Mně se líbili ti kluci, když čekali okamžitou reakci jak po LSD. Pro nás je to legrační, ale musím uznat, že s exotickou potravinou, o které bych tušila, že je leckde nelegální, bych taky byla opatrná. Ovšem ta frfňa s chia semínkama... ![]()
![]()
Jojo, mák
Na makovém pečivu jsem závislá a tady se dostane jenom v pidi baleních jakože posypat housky. Ale tak aspoň není zakázaný, že jo. Naštěstí mají norové aspoň trochu ponětí o biologii, takže dokážou rozlišovat rostliny.
I když, byli mi teda celníci schopni napařit clo na šampon s rýžovým proteinem, jako že potravina.
NAmofo Nabídla bych ochutnávku ![]()
Gellnerova já taženej nedělám, ale našla jsem recepty, kde je jen mouka, voda, vejce, máslo a ocet, to mi nepřijde jako nějaká velká exotika snad ani v DeKalbu.
Ta americká all purpose flour by se měla podobat hladký.
Kokoska Já myslím, že se jim snad nikdo neposmíváme, ale pobavilo to moc.
Gellnerova v NYC seženeš všechno. Prostě všechno. Jasně že v každém obchodě to nemají, mně třeba trvalo docela dlouho než jsem našla tvaroh vhodný do buchet ( taky protože jsem nevěděla správný název) . Sušené kvasnice běžně, já je zas tak často nepotřebovala a sušené mi stačily. V Bostonu jakbysmet, tam bylo všechno. Já se matlala s vánočním cukrovím a syn si ho vítězně donesl odněkud z krámu. fakt jako od moravské cukrářky nebo tady od Demel.
Edit: používat rozválené máslové listově těsto jsem se naučila tam.
Sweet Potato ne, nemyslela jsem, že bychom se posmívali. Jen trochu chápu některé ty jejich obavy. A pobavilo, jasně :)
Silvie v DeKalbu
Kokoska Děkuju ![]()
Jak pojedeš do Skandinávie, stav se, s radostí vyměním mák za mléko a strdí vezdejší nebo za výlet po místních krásách.
NAmofo Myslela jsem ochutnávku toho šamponu celníkům, když potravina. Ale až pojedu kolem Norska, napeču koláče a stavím se ![]()
Potrefenáhusa hele já nevim, jak jsem koupila, tak prodávám
.. (třeba byla líná obejít víc krámů prostě :D )
Potrefenáhusa reagovala jsem na příspěvek od Gellnerova ohledně její kamarádky v NYC.
Kokoska Ahaaa ![]()
Jsem dnes trochu pomalejší. Ale celníci to zvládli se ctí, stačil jeden email a clo stornovali. Prostě chybička se vloudí..
Oni jsou tady v poho. Když jsme chtěli kupovat čaj z ČR, tak mi celníci rovnou řekli, ať to pošlu někomu do Švédska a převezu autem přes hranice. Jinak bych platila clo a daně na každou odrůdu čaje zvlášť...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí