u nás taky a přijde mi to správné. nemyslím, že by na gymnázium měli chodit žáci, se kterými se na základní škole rodiče po škole pilně učí. nebo na vysokou ti, kteří mají na gymplu samé jedničky, protože ani nechodí ven a jen se šprtají. nicméně trend už je daný, nic s ním neuděláme.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
mně nalepovací nedrží. ale vím, že na mp lidi psali, že ji normálně nosí. ale i nalepovací je většinou vepředu spojená. můžete to vyřešit jako hollywoodské hvězdy - slabší povahy dál nečtou. vezmete izolačku, nalepíte zespod na prso, zvednete a přilepíte nad bradavku, čímž prso zvednete a zafiujete. omlouvám se za podrobný popis.
jojo. a pak se zpotím a - ![]()
hehe moje spolužačky z gymplu které se takhle šprtaly jsou dnes do jedné pančelkama:-)
izolačka určitě drží líp než nalepovací podprsenka :) ale taky bych do toho nešla.
Hm, je to tak. Vidím to i v rodině, neteř je podle mě docela slabá v učení, bydlí společně s babičkou-učitelkou, která s ní denně dře, přesto není jedničkářka. Ale sestra automaticky očekává, že půjde na gympl. Nebo synovec-dostal se v Praze na jazykový gympl, ale skoro rok dřel na přijímačky, švagrová zaplatila za doučování cca 10 tisíc!!
znám jednoho, který se tak šprtal na gymplu, a je bohužel doktorem. jako ano, je úžasné, že to dokázal, splnil sen sobě i celé rodině. je důkazem vítěžství píle nad hmotou a celým světem. ale nikdy bych k němu na ošetření nešla. lékař by měl mít jiné schopnosti než schopnost dokonalou vůlí a 100% pílí vše narvat do hlavy a pak léčit dle našprtaných pouček a návodu napsaného na taháku pod stolem (trochu přeháním, ale prostě vím, že on dobrý doktor není a nikdy nebude, protože ten nadhled a schopnost přesahu do jiných oborů naprosto postrádá).
Toto tvrdim o spoluzacce -ZS i gympl prolezla na same jednicky. Nikdy ale nesla odpoledne ven.
Nemela jste nektera domaci testy na intoleranci potravin?
Podle toho, co řešili cosplayeři na facebooku, tak izolepa drží dobře, ale jakmile se člověk zapotí, jde to dolů i s kůží, takže to značně nedoporučují. Maximálně papírovou pásku.
to jsou jen ty nálepky, aby se neposunoval výstřih, ne? ![]()
já jsem myslela něco, co najdete pod heslem "lift tape bra", akorát homemade. obrázky sem nedávám, ještě by mi dali ban, nebo tak něco ![]()
Nás bylo v 1. a 2. třídě 40 (půlka 80. let a sídlištní škola, která praskala ve švech). Vůbec si nepamatuji, že by se učitelky dokázaly někomu individuálně věnovat, zato si pamatuji, že hned několik se jich nervově sesypalo. Přitom jsem museli sedět s rukama za zády a být potichu, což jsme taky většinu času dělali, i tak to pro ně ale asi muselo být hrozné. Pro nás teda taky.
No, tak toto si tiež pamätám...
Nemela jste nektera domaci testy na intoleranci potravin?
Mala. Vyšli mi pozitívne toľké potraviny, že keby som sa podľatoho mala riadiť, nemám čo jesť.
toto. jen netuším, na základě čeho tam daný subjekt je. já se tam chodím sarkasticky bavit nad mohutným úpadkem jistné nejmenované struktury, muhehe.
Chvilku mi trvalo, než jsem se zorientovala, ale úpadek je fakt zábavný ![]()
Statistiky jsou, ale nevím, zda jsou veřejné. Zjistím, až se vrátí kolega, který je dělá ![]()
Základní školy, které mají vysokou úspěšnost, se tím chlubí samy prostřednictvím svých webových stránek například. Což může pomoci rodičům, když vybírají pro své dítě základní školu.
Obecně je zde velká nechuť škol zveřejňovat informace o úspěšnosti žáků, a teď mluvím třeba i o státních maturitách. Vzpomínám si, že byla tendence zveřejňovat žebříčky škol podle úspěšnosti jejich žáků ve státních maturitách a školy se proti tomu vzbouřily, že ty méně úspěšné by to mohlo poškodit...ehm.
Oproti tomu třeba školy ve Velké Británii mají povětšinou tyto informace hned na první stránce svých webů a stejně tak zveřejňují inspekční zprávy, tam je ta otevřenost větší.
Měla jsem na mysli nadané žáky, kteří na to mají papír z Pedagogicko-psychologické poradny. Ti mívají individuální učební plán s rošířením a prohloubením učiva, mají možnost účastnit se výuky vybraných předmětů spolu se žáky vyšších ročníků školy a třeba nadaný středoškolák/středoškolačka mohou navštěvovat přednášky na univerzitách. Mají také nárok na speciální pomůcky (jako PC, mikroskopy, jiné učebnice atd.). Takže tohle s sebou nese nutnost, aby se učitel těmto žákům věnoval více, pokud je má v běžné třídě.
U nadaných je riziko "zlobení", ale není to pravidlo. Když jim výuka nic nedává, tak třeba
- utíkají do denního snění (čili jsou duševně mimo, nedávají pozor)
- stanou se z nich "třídní šašci" - vyrušují ostatní spolužáky různými srandičkami
- vstupují učiteli/učitelce do výkladu, kladou otázky, argumentují...
U nadaných ještě bývá tzv. "dvojí vyjímečnost" , to je, že jsou jednak nadaní, ale s tím spojený problém jako Asperger, autismus, specifické poruchy učení...
Takže opravdu zvýšené nároky na učitele tady jsou.
fiha. tak na to se musim optat kamarada, jsou se zenou v mense a deti maji taky 130+ a tuhle zminoval ze to maji ve skole tezky, tak mozna by mohli pozadovat nejake lepsi zachazeni:-) ja mela na mysli bezne chytre deti, kterym staci rict jednou a pak uz se nudi.
diky, to neni nutne, jenom mne to zajimalo.
ono to nekdy zavisi spis na konkretnim uciteli nez na skole.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí