"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 999
19482 příspěvků moje polička 24. června 2019 18:32

Jeden extra blbej :-). Mám kružítko a tužku. Podaří se mi rozdělit kružnici na 10 stejných dílů? 

Offline continuity
41787 příspěvků moje polička 24. června 2019 19:07

999 euklidovska geometrie, musis to prevest na ukol konstrukce pravidelneho n-uhelniku nad kruznici. A budes potrebovat i pravitko Zkus jestli ti ten odkaz takto bude fungovat, je to pdf

Odkaz

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 24. června 2019 19:24

continuity Díky, odkaz funguje :-). Pravítko ale nemám, zato mám pásmo a pohled. To by mělo klapnout :-).

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 25. června 2019 07:55

Mám jet s dětmi o prázdninách na chalupu spolu s dalšími rodinami a jsem z toho trochu bezradná. Nikdy jsem takto kolektivně na dovolené  nebyla, tak nevim moc co čekat. S ostatními se znám zběžně jen přes děti. Navíc nejsem moc společenská a hovorná  a téměř nepiju, asi tedy budu chodit spát s dětmi . Nějaké tipy co třeba s sebou? 

Offline continuity
41787 příspěvků moje polička 25. června 2019 08:18

JankaM bude to super, uvidis. Vlastne ti zavidim, jak chodim do prace nemam uz na to cas. Kde to bude? U rybnika, na horach. Jak velke jsou deti?

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 25. června 2019 08:24

continuity nejstarsi budou predskolaci, znaji se ze skolky. Je to na horach. 

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 25. června 2019 08:31

JankaM S sebou pěknou pohádkovou knížku, až budeš chodit spát s dětma.

Budeš nejoblíbenější teta (i mezi dospělými) :)

Online Gatita
8473 příspěvků moje polička 25. června 2019 09:13

JankaM to bude dobre. Kdyz to bude skripat, muzes se vzdycky vymluvit na potreby ditete. Ja takhle pravidelne po vecerech "uspavala" se sklenkou v ruce a knihou na kline, protoze me moc nebavi po vecerech hrat karty.

Vzala bych urcite vybavu na vyndavani klistat;)

A pak dle veku deti - nejakou knizku, maly nafukovaci bazenek, urcite se uveze pexeso nebo nejaka hra. Udelala bych malou bojovku kolem chalupy, klidne za svetla, ale s baterkama budou mit zazitek. 

Hlavne nemit velka ocekavani a pak to bude fajn.

Offline continuity
41787 příspěvků moje polička 25. června 2019 10:31

Jak pisou holky nade mnou, urcite bych vzala nafukovaci bazenek a do toho nejake veci do piskoviste ( ono tam obcas to piskoviste i byva, nebo si neco vykutaji). My  meli velky uspech s bublifukem. 

Mice, balonky, nejake kosicky, kybliky nebo neco v cem si budou prenaset svoje lesni  poklady. U nas ma strasny uspech hamaka ( v decathlonu za 250kc), ale bacha at pod ni nejsou sutry, at se vam v tom nezrakvi, delaji v tom vetsinou strasne veci. Pastelky, fixy, lepidlo, nuzky a hlavne! dost papiru, enentualne nejake tvoreni.

Vetsinou tam byva gril nebo ohniste, tak neco k jidlu. Pokud nocni bojovku ( i kdyz o prazdninach je to kvuli svetlu trochu prekerka), existuji ty chemicke svetla, co se zlomi a pak to cca 20 hodin sviti. Maji to uz celkem vsude. Tim je taky zabavis na dlouho, jenom to nesmi jist, takze mimina jenom s dozorem. Za svetla krepovy papir na faborky (ale pak to po sobe prosim uklidte).

Ale oni se ty decka zabavi, kdyz jich vic a v prirode tuplem. 

Upekla bych nejakou buchtu, co vydrzi par dni, at mas neco do placu. Plus nejake jidlo, co se da dobre sdilet. 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 25. června 2019 14:55

continuity dekuju, vypada to na mensi dodavku, mam jen maly kufr. 

A dalsi blby, bude mi stacit internet do mobilu 100 MB na tyden na cteni parfumanie, zpravodajstvi, treba vyhledani spojeni, a tak? Hudbu nestahuju, videa taky ne, soc. site ne. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 25. června 2019 17:07

Prosim, nevite zda DHL dokaze zasilku nekde ulozit k pozdejsimu vyzvednuti? Chtela bych si objednat jedny boty, ale budeme pryc, kdyz je privezou.  

Offline continuity
41787 příspěvků moje polička 25. června 2019 21:41

JankaM vyber si z toho, co se ti hodi. Nemusis vsechno ;)

Offline continuity
41787 příspěvků moje polička 25. června 2019 21:45

JankaM 100MB je podle meho dost malo. Mam to podobne, v praci a doma sedim na wifine a jenom na internetu mam od prvniho cca 450MB. Plus email, navigace, atd. Zapni si urcite sporic dat, trochu to pomuze. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. června 2019 07:41

JankaM je to podle mého málo dat, ale asi se to s určitým opatřením bude dát zvládnout. Kromě spořiče dat bych si ověřila že nemá žádná aplikace povoleno stahovat data na pozadí a co jde, tak si dopředu stáhnout aplikace. Na vyhledání spojení IDOS apku, na koukání na mapu aplikaci, pokud zprávy například na seznamu, tak ten má taky svou aplikaci. Ušetří to hrozně moc dat oproti tomu když na to člověk kouká přes prohlížeč. 

A pak, nevím jestli znáš, pokud má například manžel na mobilu hodně dat, tak ti může vytvořit hotspot a ty se na něj připojíš jako na wifi a budeš čerpat jeho data.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 26. června 2019 08:36

Sairon ja nevim jestli to v dnesni dobe ma smysl takhle pitvat, ted koukam a mam 2GB za 299 Kc, nebo 4GB za 399, to si asi muze dovolit kazdy kdo ma smartphone i kdyz teda jsou u nas opravdu ta data draha, v rusku za to bylo 10 GB

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 26. června 2019 09:01

continuity Sairon viktorka_od splavu děkuju. Když já mám tarif za 50 kc, k tomu toho moc nevymyslim. Této oblasti vubec nerozumim, zeptam se jeste u operatora. Muz žádná data také nemá. Právě jsme vylezli z lesa, no.

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 26. června 2019 09:01

continuity Sairon viktorka_od splavu děkuju. Když já mám tarif za 50 kc, k tomu toho moc nevymyslim. Této oblasti vubec nerozumim, zeptam se jeste u operatora. Muz žádná data také nemá. Právě jsme vylezli z lesa, no.

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 26. června 2019 19:13

Mam dotaz, potrebuju vratit saty do anglie a nevim jestli timto: Aby bylo možné vrátit peníze, je nutné vrátit položku do 28 dnů od jejího obdrženi "mysli ze k nim musi dorazit do tech 28 dni od obdrzeni nebo staci to datum na baliku, to je totiz zitra!

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 26. června 2019 20:40

rasaNori poslala bych dneska (!:-) mail že jim vracím balík a zejtra ho poslala, ale počítej s tím že ti poštovný může stát víc než co ti refundujou:P

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 26. června 2019 21:09

viktorka_od splavu to je v cene:) ale to s tim mailem je dobry napad, diky:)