"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline moora
8619 příspěvků moje polička 20. června 2019 14:49

zlatahouba máš páku, jak z něj dostat prachy za nedokoncenou autoškolu? To by mohlo bolet trochu :-)) 

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:10

moora no nevím, autoškolu jsem mu zaplatila k osmnáctinám ..

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:11

zlatahouba a teď se dopravuje jak, veřejnou dopravou nebo mu někdo dělá taxikare? 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:20

zlatahouba a nemuze byt instruktor rapl? Ono to dela hrozne moc. Ja chytila strasneho idiota, porad na me rval, ponizoval me, az kdyz jsem mu jednou v lesich vystoupila z auta, tak se trochu zklidnil. Vubec jsem kvuli nemu nechtela ke zkouskam, protoze jsem si pripadala jako neschopny blbec. Jeden kamarad to u nej vubec nedodelal. Pak jsem si delala kondicky u skveleho instruktora, uplne jina liga.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:23

zlatahouba a ja si myslim,ze nutit neni dobry....at si nato prijde sam,ze to potrebuje,tudiz bych mu taxikare nedelala.Treba na to neni zraly....ja si nemyslim,ze ma kazdy bunky nato ridit auto.

Offline Sofi
příspěvků moje polička 20. června 2019 15:31

zlatahouba A nešlo by mu to ani s automatem?

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:35

zlatahouba vidím to stejně jako Zarinya 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 20. června 2019 15:59

Hele můžu jeden fakt blbej dotaz? Dezinfekce ve spreji na rány - je blbej nápad přelít si trošku do malý lahvičky s rozprašovačem na cesty ven? Ztratí se tím účinek, infikuju tím nějak sterilní tekutinu? (Jo, mám v rodině zdravotníky, ale radši budu za blbou tady skoro anonymně :-))

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 20. června 2019 16:01

Můžeš to rozlit. Desinfekce je tak nějak "sterilní" z podstaty :-) 

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 20. června 2019 18:02

zlatahouba a puvodne si ridicak udelat chtel?  Pak by to opravdu mohl byt spatny instruktor nebo pocit, ze mu to nejde a nechce si udelat ostudu pred kamarady. Zkus to nejak citlive zjistit, jestli nechce zmenit instruktora nebo s nekym z rodiny potrenovat nekde na lesnim parkovisti.

Ja jsem treba o ridicak v 18 vubec nestala a udelala jsem si ho az po vysoke v prvni praci donucena okolnostmi

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 20. června 2019 19:15

zlatahouba A nešlo by tu autoškolu na nějakou dobu přerušit..? V mezidobí mu nebudete dělat taxikáře, dostane se k jinému učiteli.. a na podzim třeba změní názor..

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 20. června 2019 20:42

zlatahouba ja bych nikoho do rizeni nenutila, ale rekla bych mu, at se zkusi kousnout a dodela to. Jak radi ostatni, vysondovala bych, kde je problem. Tipuji, ze nesedl instruktor. Nebo by byla lepsi autoskola nekde v sousedni obci, anonymnejsi, kde si z nej nebudou spoluzaci delat srandu, kdyz udela nejakou botu.

Pouzila bych argumenty, ze je hendikep papiry nemit a ze ted ma cas je v klidu udelat, ze pak v dospelosti na to neni uz moc prostoru. 

Ja zacala delat ridicak jeste pred 18. narozeninami, muj tatinek je k volantu prakticky prirostly a mel jako nejvetsi otcovskou ambici, abych mela papiry co nejdriv. Takze v 17 jsem naklusala do autoskoly, po vecerech se mnou jezdil trenovat na opustene cesty, koupil mi hned auto (desnou kraksnu, naprosto nevhodnou pro zacatecnika...znate tu knihu o zlem aute od stevena kinga?tak neco podobnyho) a pri kazde prilezitosti me strkal za volant.

Ja byla hrozne nezrala, fakt jsem se bala, bylo to az paralyzujici. u zkousky jsem zmatkovala, takze od jizd me dvakrat vylili (dost opravnene). Byla jsem fakt nebezpecny ridic...

Tak treba je na tom syn podobne? 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 20. června 2019 20:50

baltik Napadla mě úplně stejná věc, jestli po řidičáku vůbec toužil? zlatahouba 

Já bych mu si řekla, že řidičák je dnes docela normální součást vzdělání, je dost drahý a teď má šanci udělat ho "zadarmo". Pokud tu šanci promarní, bude si ho jednou těžce platit. A pak se na to asi vykvajzla (pochopitelně poté, co bych mu pomohla např. s trénováním na parkovišti nebo tak něco...). Je to fakt na něm, dárek byl darovaný a jak s ním naloží už je na něm. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 20. června 2019 21:49

zlatahouba 

Samozřejmě že chce řidičák, ne že ne. Každej, a zejména kluk, ho chce.

Bojí se prostě neúspěchu a vostudy, to je celý. Tohle vzdávání předem... typický pro omladinu.

Musíš ho nějak podpořit, matko Jako že každej ho udělal... ač třeba na xtej pokus.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. června 2019 22:47

zlatahouba 

Myslím, že strach z řízení je celkem přirozená věc. Mně od něj nejvíc pomohlo, když mi nezávisle na sobě dva dobří řidiči přiznali, že se na začátku taky hrozně báli, nemohli spát, když někam měli jet, jezdili radši v noci, kdy jsou silnice prázdné. Jestli se syn bojí, nemá se za co stydět, podle mě je to i znamení, že cítí zodpovědnost, což je hrozně důležité. Dobře se za volantem bude cítit až za dlouho, ale ten řidičák mu umožní trénovat za podmínek, které si sám určí - kde chce, kdy chce, za jak dlouho chce. Podporuj ho co nejvíc, aby kurz dochodil a šel ke zkoušce s tím, že se nikdo zlobit nebude, když to nevyjde. jsou i důležitější věci, než řízení auta.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 21. června 2019 13:42

Prosím, prosííím....niekto ste mi pribalili k zásielke vzorku očného krému Apot.care....a ja ho teraz nutne potrebujem. No a u nás ho nedržia.

Neviete, ktorý obchod v Čechách ho drží? Ideálne internetový, ale aj ak nie, tak asi sa ochomejtnem v lete v Prahe...

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 21. června 2019 13:52
Reakce na Garfie:

Já bych mu si řekla, že řidičák je dnes docela normální součást vzdělání, je dost drahý a teď má šanci udělat ho "zadarmo". Pokud tu šanci promarní, bude si ho jednou těžce platit. A pak se na to asi vykvajzla (pochopitelně poté, co bych mu pomohla např. s trénováním na parkovišti nebo tak něco...). Je to fakt na něm, dárek byl darovaný a jak s ním naloží už je na něm. 

barbucha predstav si, ze kazdy opravdu ne. u nas predpokladam velmi podobnou situaci za pul roku

zlatahouba a) bych mu rekla co psano vyse, plus ze jakmile je dospely, bude uz na nem jak se kam dopravi vcetne do skoly ev. prace, no a b) fakt muze byt problem s instruktorem, dcera si takhle dala rok pauzu, pak teda musela neco doplatit (samozrejme ze sveho!) a bez problemu absolvovala

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 21. června 2019 13:52

Ja chci taky saty! Ve vsem vypadam jak tehotna nebo kojna. Jsem vysoka a mam prsa a zadek, pas u satu mi vychazi pod prsa a vzadu je mam vzdycky kratke. Je tu nekdo taky takovy? Kde nakupujete? 

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 22. června 2019 08:29

Dočítám teprve teď a děkuju všem za rady, myslím že u syna je problém kombinace všeho,  nezralost, bojí se ostudy před kamarády, že neudělá zkoušky (řidičák prý už mají téměř všichni spolužáci). Taky jsem ho k tomu řidičáku trochu donutila, nebaví mně pořád taxikařit, ale myslela jsem to dobře, aby byl nezávislej. V instruktorovi prej problém není, syn slíbil, že se zkusí kousnout a dokončit to. Takže budu povzbuzovat a držet palce.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. června 2019 11:20

JankaM Vyhledávám šaty,  které nemají prostřižený pas nebo pokud mají,  ať není do gumičky a sukně p od ním není nabíraná. Nebo rovný střih a potom stáhnout páskem. Obchod neporadím,  protože já chodím tam,  kde mají XXL. Nezkoušela jsi někdy něco do  NEXTu,  protože tam mají dost šatů jako tall?