"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 11:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Ve mě hrklo, že zde jedeme kult matky, z toho mám husí kůži! Vrcholem jsou hashtagy na instagramu, kupříkladu #mamina nebo #maminanakosmetice a podobně

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 11:45
Reakce na Mutziputzi:

mám se podívat nebo radši ne?

20970 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 11:51
Reakce na Potrefenáhusa:

#maminanaparfumánii

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 12:18
Reakce na Mutziputzi:

Co to nosej ty matky v těch krosnách i s popruhama přes prsa jako do hor po městě, když jdou vyvenčit děti?

Buď ráda, že mají moderní krosnu. Až zjistí, že to jde i bez ní...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 12:20

Jak ji to proboha může držet na hlavě? To nemá strach, že ji to spadne na to děcko? 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 13. dubna 2017 12:36
Reakce na Zina:

obvodak by vas mel poslat na cevni, pak se uvidi. pokud mas genetickou dispozici tak bych dbala i na prevenci. i po operaci se rady objevi znova, neni to samospasne.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 20:55

Máte tu někdo zkušenost s problémovým sousedem? Tentokrát ne proto, že dělá bordel, ale naopak proto, že si stěžuje, že vy děláte bordel?
Jde o poněkud problematicou situaci. Bráchova kamarádka je Ukrajinka, která tu studuje na střední škole. (nezletilá)Rodiče jí pronajímají byt, ale její soused-důchodce ji nesnáší, právě proto, že je cizinka. Neustále jí dělá naschvály, řve na ní, že dělá bordel a pořádá mejdany (Výmysly. Brácha byl svědkem, jak na ni řval, že dělala mejdan v noci, kdy zrovna spala u nás, takže tam ani nmohla být.) Teď na ni kvůli tomu dokonce některý den v šest večer zavolal policii. Momentálně sbírá podpisy do petice, aby ji vystěhovali z bytu. Takže tu s mamou přemýšlíme, jak jí pomoc a čím sousedovi pohrozit, aby dal konečně pokoj. Teoreticky na něj můžu vytáhnout paragrafy, ale prakticky vůbec nevím, které by mohly fungovat a co by ho konečně poslalo do háje.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:00

Teď jsem se dozvěděla, že ji nejspíš i sleduje, protože jakmile otevře dveře návštěvě, už je za dveřma a zvoní. Holčina má taky digitální piano a nemůže na něj hrát, protože dědek okamžitě mlátí do topení. A situace se opakuje i tehdy, když přijedou její rodiče z Ukrajiny jednou za půl roku na návštěvu. Prý když chtěli vysvětlení, proč mlátí do topení a ťuká smetákem do stropu, tak jim ani neotevřel.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:18
Reakce na kkristýna:

jsem si celkem jistá, že nemáte žádné možnosti.

můžete zkusit na dědu poslat velkého chlapa, který mu způsobí infarkt. jinak myslím, že jediné řešení bude, že se slečna odstěhuje. mám s podobným typem zkušenosti, některé mnohem horší, ve smyslu, že šlo už o trestněprávní věci, a stejně se to vyřešilo, až ten prašivec konečně umřel.

zlý, mstivý důchodce, který má moře času, je nerovný nepřítel.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:24
Reakce na kkristýna:

A co nato majitel bytu?

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:30
Reakce na Zarinya:

To nevím, ale řekla bych, že o tom nejspíš nic neví  a nezajímá ho to, protože byt jen pronajímá, vůbec tam nebydlí. Řekla jsem bráchovi, aby ji přivedl, abych měla informace přímo od ní.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:34
Reakce na kkristýna:

nezajima ho to?Tak lidi jsou ruzny,pravda,ale pronajimat byt tak bych se zajimala o to kdo,jak tam bydli a jestli vi,ze je neproblemova najemnice,plati vcas tak by mel mit velky zajem aby se mu neodstehovala a napriklad si se sousedem promluvit.Cimz nerikam,ze to pomuze,ale vsechno za zkousku stoji.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:38

Tak teď jsem se ještě dozvěděla, že má smlouvu na tři roky. Navíc za tuhle cenu a v téhle lokalitě nájem nesežene, místní s tím mají potíže. Přestěhování je taky problematické, protože ona si jako nezletilá nic pronajmout nemůže, to by museli udělat rodiče, na které je smlouva psana a ti jsou na Ukrajině. Tady se objevují jen vyjímečně.

No asi to v nejhorším udělám jako to právnička, co chodila MP. Kdysi psala, že když jde k soudu, kterého se bojí, nahodí pouzdrovku, jehly, drdol a rudou rtěnku. Na důchodce vybafnu pár paragrafů, aby se lekl a uvidíme, co se bude dít.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 21:50
Reakce na kkristýna:

zkusila bych ho vystrašit udáním za obtěžování, možná se sexuálním podtextem..:P přeci jen, dědek co obtěžuje mladé děvče by mohl mít problémy:D

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 23:11
Reakce na kkristýna:

Zde plati, ze nejlepsi obrana je utok, dedka bych primo konfrontovala, obecne paragrafy nastinila a nechala si fora, stejny lidi co volaj mestaky, kdyz na prazdny! modry zastavite u zubare, true story!

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2017 23:12

Ty mas fantazii covece

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. dubna 2017 07:10
Reakce na kkristýna:

Pisemne s dorucenim bych ho pozadala o to, aby toho nechal.

Krome toho bych uvedla, ze si zacinam od dne toho a toho vest protokol jeho vystupu vuci me osobe a prvni zaznam v protokolu je (uvedla bych posledni incident). Dale bych napsala, ze mam uprimny zajem na poklidnem sousedskem souziti, ale jestli se vystupy budou opakovat, vezmu protokol a jdu na policii.

Podobne jsem to udelala se svym, velmi problematickym sousedem (podobna konstelace: jsem cizinka, on napruzenej duchodce). Po tom dopisu to jeste jednou eskalovalo a od te doby uz mam nekolik mesicu pokoj.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. dubna 2017 09:02
Reakce na kkristýna:

O boze jako bych slysela o nasem byvalem byte, mamka nemohla hrat na klavir, hned triskal na topeni, me neustale sledoval dle jeho slov s kym se taham jako ta mala devka, kdyz byli u nas kamaradi, vzdy odchazeli pred desatou, hravali jsme aktivity treba i to byl problem, otci nadaval do hasisaku co fetujou( bo hraval na kytaru), pak si na me volal i domovni duvernici at vola mym rodicum kdyz u nas byla navsteva a nasi nebyli doma :D hrebiky v gumach, zlomene sterace, anonymy ve schrance no bylo toho hodne. A pak dostal infarkt, potom co na nej otec vyletel po nejakem incidentu. Bozi bylo kdyz nas soused na patre mel pred domem zaplacene parkovaci misto, a casto odjizdel na dlouho pryc. Tak mel s nasima domluvu ze tam muzem parkovat kdy chcem. No policie jezdila na udani celkem pravidelne, tak po treti uz na nas ani nezvonili, pry prijet musi ale chapou ze soused je dement :D

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. dubna 2017 09:49
Reakce na Potrefenáhusa:

můj šéf taky :-D

(Dneska teda dorazil i s pádlem, ale to většinou nenosí)

hehe, jsme kolegyně?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 15:03

Napadá mě, neznáte někdo v Praze hospodu či kavárnu, kde by ocenily nepoužité skleničky avšak značně vyšlé z módy? Mám doma tři krabice různých sklenek - něco od babiček něco snad i z tomboly. Doma si to fakt nedám, vypadá to děsně, ale je to nepoužité a není to šunt, a je mi líto to vyhodit. Napadlo mě, že by to nějaká hipsterská kavárna ocenila, občas co tam potkám za vybavení....