Nemají. Ale ono se to mezitím vyřešilo. Sms přece jen se zpožděním dorazila. Díky za pomoc.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Nevíte náhodou, jestli se produkty DM drogerie dají koupit v nějakém eshopu? Jde mi o jejich čistící prostředky a řadu Baby Love...Google mi neporadil ![]()
Nenapadlo by mě, že by to mohl mít eshop, ale heureka mi vyjela Malechas.cz. Co to je za eshop netuším...
Díky moc!
Poradíte mi prosím, kde v Praze nekoupit dámské oblečení do práce (kanceláře)? Jde mi nějaký obchoďák, kde toho bude co nejvíc pohromadě - chceme si s mamkou udělat nákupní výlet, ale už není nejmladší a potřebujeme tak toho nachodit co nejmíň... díky.
A pokud zbydou síly, tak skoro naproti je M&S.
Zkuste nějaké OC - Chodov, Arkády, Smíchov, Palladium.. Tam všude je spoustu obchodů pohromadě. Záleží také na stavu peněženky, v jakých cenových relacích a v jakém stylu chcete nakupovat. Van Graaf je poměrně drahý.
Nemáte někdo doporučení na nějakou dobrou jazykovku či doučování AJ v Praze na soukromé hodiny? Popřípadě jsem i pro nějakou hodně malou skupinu. Učím se tak porůznu na kurzech, ale potřebuji nějakou intenzivní péči, a to především opravovat v konverzaci a celkově dostat i tu mluvenou úroveň na B2. Na rodilém mluvčím netrvám, má to své výhody a nevýhody, záleží fakt na tom konkrétním učiteli. Samozřejmě ideální je někdo bilingvní, to je potom jinej kvapík:-D.
mam skusenost s Glossou a pak nejakou, co mela tri pismena, tam jsem ale nebyla 2x spokojena. Glossa dava zaruku, ze pokud bude chtit vymenit lektora do 4 hodin, tak to udela zdarma, co mi prijde docela fajn, jednou jsem si s lektorem fakt tezce nesedla.
rodily mluvci je nekdy fajn, zavisi, jestli se potrebujete domluvite nebo gramatiku. ale oni tady uci predevsim Americani a kolikrat nemaji jazykove vzdelani. takze lektor mi nebyl vubec schopen vysvetlit gramaticke jevy. zas Ceska je fajn, ale jak jsem byla rozmlsana, dost me drazdilo, ze nesypala nektera slova nebo vazby, na ktere jsem se ptala z rukavu a taky to mluveni je takove umele (nez kdyz tam sedite s typkem, co cesky umi dobry den a dekuji).
uplne nejlepsi lektorka, co jsem mela byla ukrajinka s muzem Kanadanem. cesky neumela, ale dokazala mi pripodobnit slovanske jazykove jevy a k tem anglickym. a nemela zadny ukrutny prizvuk, takze ji bylo dobre rozumet.
british council, osobně bych už asi na angličtinu jinam nešla, leda kdybych měla doporučení na nějakého fakt dobrého soukromého lektora...
jazykovka british council, dobrou zkusenost mam i s lektorem z james cook
@jinx Díky za doporučení
continuity Já právě rozmluvit s rodilým mluvčím moc nepotřebuji, já mluvím až moc, různým rodilým mluvčím taky rozumim, spíš potřebuji osekat kvantitu a přejít na tu kvalitu:-D. mě v té angličtině prostě nejdou mluveným slovem sestavit správně jednoduché věty, takže něco plácám opisnýma slovama přeloženýma z čj.:-D. Výměna lektora je taky dobrý bonus.
Teď mám bilingvní němčinářku a je to super, protože právě sype z rukávu vše na co se člověk zeptá, různé výrazy, přirovnání, výjimky, významové nuance, když už nevíme, pomůžeme si češtinou. Na druhou stranu je to někdy příliš demotivující, ona jak je jazykově vzdělaná a inteligentní, tak má pořád tendenci nás učit nějaké hodně vznosné výrazy, které já teda nepoužívám v mluveném slově ani v češtině a člověk má pocit, že fakt nic neumí. Ale někoho takovýho bych přesně potřebovala i pro AJ.
prosím vás, vy jste tady takové šikovné... včera jsem byla na přednášce v Cestovatelském kině Jan Haruda Transsibiřská magistrála a bylo to super. Pán by měl mít i facebook ,ale nedaří se mně ho nějak najít. Mohl byste mně někdo pomoct ?
Jedná se o toto:
http://www.ozvenyostrava.cz/stranky-vystupujicich/vystupujici-jaro-2017/transsibirska-magistrala-jan-haruda/
Děkuji
A mám taky blbej dotaz - nevíte prosím někdo, jestli se dá při googlení omezit výsledky jen na Evropu? Třeba při hledání eshopu?
není to tohle? https://www.facebook.com/cestovatelskykomiks/
Díky
kolega tam byl taky:-)
měla bych ještě jeden blbej dotaz, dá se nějak zjistit, z jakýho materiálu jsou u podprsenky kostice? u všech, co jsem se dívala, byl jen materiál látky
Děkuju za tipy - cenově jsem myslela právě tak okolo M&S, tím pádem je Van Graaf opravdu trochu moc ![]()
Z obchodních center znám osobně akorát Floru, Anděla a Zličín a ty mi přijdou takový roztahaný nebo naopak malý... Já vím, asi chci něco a nevím co, a nedám pokoj, dokud to nedostanu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí