"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 17:13

Prosím, máte někdo nějaké praktické rady na cestu do Dubaje? Nějak se to semlelo, že odjíždíme za necelé 3 týdny.

Jedem teda s cestovkou, takže o program ani tak nejde, spíš co je dobré si vzít s sebou, co nebrat, co se osvědčilo na oblečení apod.

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 19:41
Reakce na Kokoska:

Prosím já, ale asi ne ze soudku, co chcete slyšet :-)

Ale pokud máte rádi arabskou kávu, tak v Dubaji (i na letišti) prodávají naprosto výborné kondenzované mléko s kardamomen, malé balení stojí tuším cca 30 centů, je hrozně dobré a kdokoli ze známých tím směrem cestuje, musí mi povinně dovézt!!

A jinak obecně do arabských zemí se mi osvědčil lehnounký velký šál. Nezabare místo, dá se v případě potřeby přehodit přes hlavu, nahradit dlouhý rukáv na tílko nebo šaty, zakryje výstřih a ochrání před sluncem. A vypadá dobře :-)

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 20:24
Reakce na Garfie:

Každý tip je vítaný!

Na šál jsem myslela taky, ten jsem zvyklá mít s sebou od dob, kdy jsme jezdili do Řecka a nechtěla jsem se oblékat v kášterech do těch jejich hábitů pro turisty.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 23:17
Reakce na Kokoska:

Haha tatka se od tama pred tydnem vratil, na lyzovani v obchodaku mel tematicke triko iloveski a gopro stale v ruce :D jinak nic neporadim asi ;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. dubna 2017 23:45
Reakce na kkristýna:

Raději se připravte na marný boj. Znám to z blízkého okolí. Ten "náš"  soused už dokonce někomu i fyzicky ublížil (bodl nožem). Dostal myslím podmínku, protože má papíry na hlavu. Možná si i něco odsedel, ale tím si nejsem jistá. 

Ale už je to pár let a on ve svých aktivitách vesele pokračuje. Když přijdu na návštěvu, fotí si mě přes plot a obviňuje mě z různých věcí, od toho, že jsem mu v noci ukradla bonsaj ze zahrady, až po to, že jsem společná s Kalouskem. Křičí, vzteka se, sprostě nadává, volá na nás policajty. Domácím dělá to samé, asi nemusím vysvětlovat, že každé letní odpoledne na zahradě je tak neuvěřitelná zkouška nervů. Na policii s tím byli, ale nejde s tím nic dělat, pokud soused někomu neublíží znovu, je to beznadějné. Jo a ten známý je profesí soudce, takže situaci opravdu řešil všemi dostupnými cestami.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 17. dubna 2017 11:30
Reakce na MP Meri:

Co takhle si na to letní posezení na zahradě pořídit slušivá trička s fotkou Kalouska? Případně s ním vyvěsit nějaký transparent (na vlastní zahradě může mít člověk leccos ). A ještě si ho s pěnou u huby taky hezky pokaždý vyfotit... Dědka by brzo ranila mrtvice a je klid  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. dubna 2017 21:45
Reakce na barbucha:

Jo, já volim ignoraci. Ale přiznám se bez mučení, že bydlet bych tam opravdu nechtěla.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 12:14

Dají se věci koupené v ZARA v kamenné prodejně v nějaké lhůtě vrátit nebo jen vyměnit? Vrací přímo peníze - hotovost nebo třeba jen na nějakou jejich kartu? Na stránkách při zběžném hledání dohledala jen podmínky pro eshop. Při nákupu v eshopu doručuje pošta? 

Předem děkuji.     

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 12:42
Reakce na JankaM:

Zásielku priviezol kuriér.  Tovar sa da vrátiť bud na predajni  alebo objednavkou vyzdvihnutia tovaru do 30 dní odo dňa potvrdenia objednavky. V prípade vyzdvihnutia(to si musíte objednať cez svoj profil na eshope) príde kuriér po zásielku.  Ja som mala peniaze na 3 deň na účte. V predajni sa da tovar v pohode vrátiť.   Ja som nikdy problém nemala. Ani s poškodeným tovarom. Tovar z eshopu sa da objednať aj na predajňu. Všetky podrobnosti tu:

https://m.zara.com/cz/cs/průvodce-nákupem-c196001.html

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 12:58
Reakce na JankaM:

Při nákupu v eshopu je nejjednodušší nechat si to bezplatně poslat na prodejnu - teda pokud máte v rozumném dosahu. Hned si to tam můžete vyzkoušet a co nechcete, rovnou vrátit. Nemusíte tím pádem číhat na kurýra. Při placení kartou vrátí peníze zase na kartu.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 13:55
Reakce na paktofonika:

+ Koksa děkuji. Objevila jsem ameriku - esho Zara.

A druhý blbý dotaz, dá se obecně říci zda počítají s poprsím? U vršků bych objednávala vždy největší velikost, ale jimi uváděný obvod přes prsa je stále málo, tak zda je předpoklad, že se alespoň do něčeho volnějšího nebo elastického přece jen vejdu? 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 18. dubna 2017 14:51
Reakce na JankaM:

Jak už jsem několikrát psala, mám u Zary spíš problém se šířkou rukávů. Přes prsa se vejdu v pohodě, a rukávy jsou mi občas těsné. Ale je to jak kdy, mám od nich i věci, kde je to OK, chce to vyzkoušet. Přes eshop jsem si objednávala blůzu, kteru na prodejně měli jen o číslo menší, takže jsem věděla, že ta větší bude dobrá, a pak jednu parku, kterou jsem si zkoušela ve své velikosti, nekoupila, a když jsem se rozhodla pro, už byla jen v eshopu (a když jsem si ji pak vyzvedávala, už jich zas v prodejně měli asi 5...)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:37

nutně potřebuju vědět: co je to za postavičku?

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:52
Reakce na moora:

jestli von to nebude Calvin...?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:59
Reakce na siouxsie:

díky díky díky!

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 21:05
Reakce na moora:

rádo se stalo

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 10:49

Prosím, kdo máte zkušenosti s objednáváním ze Zootu bez registrace, stalo se vám někdy, že jste nedostali potvrzení objednávky ani do e-mailu ani na mobil, přestože jste obojí uvedli správně a ani zprávu o připravenosti zboží k osobnímu vyzvednutí a přesto připravené bylo? Asi ne co.

Objednávala jsem včera odpoledne s tím, že objednávka měla být připravená dnes v půl desáté, ale zpráva žádná a číslo objednávky samozřejmě nemám, jelikož jsem očekávala automatické potvrzení objednávky, nepoznamenala jsem si ho. Tak teď nevím, jestli na ten Zličín vůbec chodit a ptát se.

Jde totiž o to, že u toho daného zboží měli poslední kus, tudíž si ho nemůžu objednat znovu.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 11:09
Reakce na wendulka:

Mne se to dtalo ted. Objednavala jsem pres Velikonoce a neprislo mi zadny info krom toho, ze potvrzujou prijeti obednavk, ktera bude k vyzvednuti v pondeli. Byla tam.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 11:11
Reakce na ice:

Aha. Takže stačí na místě říct jenom jméno a oni se mrknou? O.K. Díky. Tak já tam schválně zajdu.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 11:25
Reakce na wendulka:

Jj jen jmeno. A telefon nikde uvedeny nemaji?