"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 18. května 2020 10:18

barbucha Přímo ve čtečce to rovnám. Home - Your Library - Sort.  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. května 2020 10:34

Zuzuli Pokud manželovi i došla SMS, tak tam teď bývá kod se kterým to může vyzvednout kdokoliv. Děláme to normálně. To opětovné doručení teď nefungovalo a nevím, jestli už funguje. Balík mi nikdo nedoručil s tím, že oni teď některé druhy balíků rovnou ukládají na poště a ta kolonka na internetu na opětovné doručení vůbec nefungovala. Možná už je to taky jinak, tohle bylo na začtku karantény.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 18. května 2020 10:37

Tulipe 

Zkusím, dík!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2020 12:35

Renusatko mě přijde, že ne každý balík jde opětovně doručit. Aspoň mě to jednou jde a pak zas nejde, klidně v rozmezí pár dní.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 18. května 2020 13:30

Jiná Realita Můžu ti k tomu ještě trochu napsat? Do sz, večer, omlouvám se, neměla jsem teď vůbec čas. Našla jsem pera pro leváky, ale vlastně nevím zda nepíšeš špičkama. Určitě si linkuj, není od věci si nalinkovat i síť, abys udržela vertikálu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2020 16:12

andulka01 ooo, cokoli, děkuji :) !

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 18. května 2020 20:22

Prosím vás, kdo jste byli v pražské zoo, jsou tam už otevřené hospody?

Offline Sweet Potato
40446 příspěvků moje polička 18. května 2020 20:26

continuity Když jsme byli předminulý týden my, tak byla otevřená jen okýnka (znrzlina, dorty, palačinky, tortilly, hranolky...)

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 18. května 2020 20:52

Sweet Potatodíky moc.

Hlady neumřou.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 19. května 2020 00:20

Jiná Realita A popisujes stranky z obou stran? Neslo by jednu stranu popsat a strikat (a pect) z druhe? Nebo se to musi z obou, protoze se to nepropije? 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 19. května 2020 11:04

Jiná Realita V návaznosti na Solathis výše jsem si vzpomněla, že jsme patinovali papír čajem. Bez pečení (nekřehne tím ten papír příliš?). Akorát teda se musel lisovat mezi novinami, aby nebyl zprohýbaný a šlo na něj psát. Anebo to tak děláš a já to nechytla?

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 19. května 2020 11:49

Vracím se k padání vlasů po porodu, mi zabral zinek, stojí pár korun, vlasy přestaly padat a rostou nové, takže v pěšince mi krátké přírůstky vykukují a vypadá to teda vtipně. Malá bude mít 10 měsíců a zinek beru dokud kojím. U prvního jsem problém s vlasy neměla.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:04

Mám celkem blbý dotaz, ale zajímal by mě názor na tetování. Syn si včera nechal udělat tetování. Je to jedna krátká věta pod klíční kostí, která se týká jeho života. Vkusně udělaná, dobře vymyšlená a líbí se mi. Ovšem hned nám bylo doma oznámeno, že to nebude určitě jediné tetování a do léta jich plánuje ještě několik. Ve stylu více malých tetování různě po těle. Mně to nevadí, je mu 18 a nemám důvod mu do toho mluvit, i když se mi úplně ten styl nelíbí, ale manžel je z toho úplně na prášky. To jedno mu schvaluje, ale když včera zjistil, že to nebude jediné, tak se s ním skoro přestal bavit. Já asi v dnešní době to odsuzování tetování nechápu, ale nevím co s tím. Ještě mi syn večer napsal, že je z toho špatný, že to taťka tak bere. Prý ho mrzí, že i když to možná nebude říkat, tak se za něj bude vnitřně stydět. Já si myslím, že to přejde, ale může to celkem trvat. 

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:34

Renusatko můj názor na tetování je veskrze kladný (sama jsem se teda odhodlala na starý kolena a vzhledem k tomu, že preferuju velký celky za řádově více desítek tisíc, tak mám jedno a na nějakou chvíli asi poslední, protože další takový výdaj si momentálně nemůžu s klidným svědomím dovolit). můj názor na tu vaši situaci je to, že si manžel zvykne. na škále rodinných problémů mi to přijde jako "menší" věc (byť je teď aktuální). navíc se mi zdá, že máte fajn vztahy (můj zcela neurčitý dojem odsud), tak by to snad neměl být problém.

jedna nevyžádaná rada: ať si chlapec dobře rozmyslí, co na sobě chce - ony i ty menší věci osobní symboliky mohou vést později k přeplácanému celku. ta symbolika většinou zůstane, ale třeba styl, provedení a umístění už by jeden udělal jinak a lépe. někdy je lepší ubrat na symbolice a přitlačit na estetice. symboliku to může mít pro nositele tak i tak (např. dobou, kdy si to dá udělat), nějaké věty stejně nikdo další nepochopí a třeba já bych nechtěla vypadat jak plakátový sloup. moje tetování pro mě nijak velkou symboliku nenese (nějakou jsem si v tom našla, protože se jedná o tradiční motiv, který symboliku nese v té tradici), ale je to prostě pěkná věc. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:42

Renusatko kolik je "nekolik"? Mozna by pomohlo, kdyby si dokazali v klidu sednout a syn vysvetlil, co chce, kde a proc. A myslim, ze ma pravdu mitford sister , mene je nekdy vice.

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:59

Renusatko asi tu budu osamocena, ale mne se teda taky hromada jednotlivych malych tetovani taky moc nelibi, zrovna rano jsme videla novy klip Harryho Stylese (nebo jak se to sklonuje) a ten teda taky porad pridava a ted uz je to na me preplacane (mozna uz ma vic nez na tomto obrazku, obrazek z klipu jsem nemohla najit). Synovi bych se asi snazila vysvetlit, at si to celkove dobre rozmysli, i holky tu nekolikrat rikaly, ze jako clovek zacne, neda se prestat, tak at to neni splacanina :) Manzel verim, ze to zkousne. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:02

Renusatko Já to vidím podobně jako mitford sister - několik malých tetování ve stylu "tu větička, tu horskop, tu datum" atd. většinou nevypadá dobře, byť to má pro dotyčného osobní význam,  a podle kamaráda tatéra to dost často chtějí lidi přetetovat. Na jeho (synově) místě bych si to promyslela a místo dalších několika prcků si nechala udělat pořádnou kérku :-D.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:03

Renusatko proti tetovani nic nemam, vzdycky jsem si myslela, ze bych si nechala neco vytetovat jen po faakt velkym promysleni. No, rozhodla jsem se jeden den na skolnim srazu a za tyden jsem to mela vytetovane handpoke od byvale spoluzacky u nas v obyvaku:D ale spis bych se ujistila, ze si nenecha tetovat oblicej a pak by mi to bylo fuk:) a manzel to prekousne. Mozna bych se zeptala jeho, co se mu nezda a z ceho ma obavy.

Offline Sweet Potato
40446 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:07

baltik Ty náhodně poházené malé fakt často končí jako modernější varianta starých vězeňských. Ale třeba to tak nositel chce.

Ještě postřeh k textovým - jejich majitel musí počítat, že si ho chtěj lidi často číst. Kamarádka má báseň přes půl zad a jak má trochu výstřih, furt jí do něj někdo leze.

(PS: Stylese zbožňuje mladší dítě, zrovna včera se mne ptalo, od kolika se lidi můžou tetovat)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:21

Sweet Potato cos odpovedela? Ze od 60?:)