"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. května 2020 22:55

je dost možné, že se mi to nepovede přesně nikdy, protože jsem levák, a to pero držím opačně. potřebovala bych pero pro leváky :) možná. nebo je to tím, že jsem levá

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 17. května 2020 08:54

Jiná Realita a nema to prvni slovo byt Rex? Ale mas to moc hezky, vzdyt to zkousis chvilku.

Online Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 17. května 2020 09:03

Kokoska taky mě napadlo slovo Rex

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. května 2020 09:04

Kokoska Tak Betty ano,ma,ale prvni pismeno bude ozdobna iniciala.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 17. května 2020 09:24

Jiná Realita aha, takze to zkousis bez ni, uz rozumim.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:30

Jiná Realita jo a ešte nevyžiadaná rada (ja viem, každý ich miluje ), neviem, k akému účelu to vyrábaš, ale ak ako rekvizitu do nejakého dobového filmu, tak ja sa priznám, že ma občas vie pekne iritovať, že tam tie veci "príliš vyzerajú ako staré", pričom nutne vtedy ešte tak staré neboli (zhruba, ako keď v archeologických vizualizáciách sú všetky postavy oblečené vo farbách rôznych odtieňov bahna....). Tak staré sú teraz. Takže ak sa ti nepodarí až tak obstarožný vzhľad papiera, tak čo sa týka mňa, je to len plus. Akože jasné, oni boli mimoriadne cenné, takže sa používali dlho, ale predsa len mali pár rokov menej ako dnes uložené v múzeu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:13

slniecko děkuji :) je to přínosný názor. tohle by mělo být řekněme třeba 100, možná i víc let staré. a samozřejmě používané. myslím, že ten pečený papír by tomu docela mohl odpovídat.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:32

Jiná Realita k te spodni linii pisma na radku - nekde jsem videla tu knihu nalinkovanou, dokonce tam byly dve linky, jedna spodni a jedna pro stejnou velikost pismen.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:42

Kokoska to budu dělat dnes. už si peču papír :D musím začít trénovat v řádcích.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:44

Prosím před časem se tu řešilo, kde v kamenném obchodě prodávají vakuové pytle na oblečení... nemůžu to najít a ani google není moc nápomocen.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:35

Ava ja koupila v Ikea

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:32

Někdo jste dostali za zrušený let se Smartwings peníze zpět? 

Online Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 18. května 2020 08:32

Kamaradka nam poslala balicek, ktery se posta ani nesnazila dodat, adresat nezastizen, i kdyz jsem byla nonstop doma s novorozencem. Mam tedy vyzvu k vyzvednuti na poste, ktera je ale na manzelovo jmeno, a posta ma kvuli korone upravenou uredni dobu, ze manzel to nema sanci stihnout vyzvednout, protoze je v tu dobu v praci. Vydaji mi ho, kdyz mame stejne prijmeni a v obcance mam stejnou adresu? Ma smysl tam s kocarem jezdit? 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 18. května 2020 08:37

Zuzuli Myslím, že by to mělo být napsané na té výzvě. Některé zásilky jen s tím výzvovým papírem vyzvednout jdou.

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 18. května 2020 08:38

Zuzuli nemeli by, pokud nemate prukaz zmocnece nebo ten kod k vyzvednuti

Nekde se je da ukecat, kdyz vas treba znaji, ze tam chodivate...

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 18. května 2020 08:38

Zuzuli vzhledem k tomu, že jsem načapala v patek postacku s plátěnou taštičkou přes rameno a v ruce držela akorát hromadu těch papírků o nezatižení adresáta, asi bych tam zavolala a trvala na opětovném doručení. 

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 18. května 2020 08:46

Zuzuli pokud je vyzvednutí na kód z balikovny, dají to komukoliv, kdo má k dispozici ten kód ( co je mimochodom bezpečnost jak prase). Pokud kód nemáš, tak bych tam nejezdila, protože na poštách je, vzhledem k aktuální (ne)doručovací praxi a zkráceným urednim hodinám, armagedon a je to fakt nadlouho. Asi promořování populace. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 18. května 2020 09:09

Zuzuli zavolala bych tam a trvala at to doruci.. preji pevne nervy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2020 09:58

Zuzuli kvůli tomu opětovnému doručení nemusíš volat, jde to i přes internet, potřebuješ kód, co by měl být na té výzvě. Já to tak dělám skoro pokaždé, podruhé už to doručují, asi čekají, kdo se ozve.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 18. května 2020 10:06

Já jiný než blbý dotazy neumim... kdo máte kindle - dá se v tom (přes Calibre) nějak srovnat knížky, třeba podle abecedy, podle autora a tak? Změnit stávající pořadí?

Mám je seřazený podle toho, kdy jsem je přidávala, a nějak nemůžu najít způsob jak s tím hnout, takže je to na přeskáčku a blbě se v tom hledá