MP Meri Ani jsem si nevšimla
, ale jak píšou, na šití historických kostýmů se hodí. ![]()
My to míváme v práci, tak vím, že je pevná, ale ne tvrdá. Ještě se dělá na takové plastové špulce, ale ta mi přišla o dost tenší.
MP Meri Ani jsem si nevšimla
, ale jak píšou, na šití historických kostýmů se hodí. ![]()
My to míváme v práci, tak vím, že je pevná, ale ne tvrdá. Ještě se dělá na takové plastové špulce, ale ta mi přišla o dost tenší.
Spropitnétak by mi zajimalo jestli kdyz budu v krizi treba ja, daji mi vino nebo jidlo se slevou. Tyhle iniciativy jsou trapny. Majitel drzi u huby zamestance, aby pak odfrcel domu pomalo v R R, a jim vyplatí minimum a zákazník jim to ma dorovnat. Neskutecna drzost toto.
stes Hlavně by se to danilo.
stes včera mel ke spropitnemu Čermak sloupeček na seznam zprávy.
Dysko nechávám, ale ráda bych si vybrala kolik a kde, když už to má byt dobrovolny dar. Hlavně jsem až doteď myslela, že 10% je v našich podmínkách už docela slušně, aktuálně se cílí na 15. ![]()
Vyjádření: nemusíte ho dát, ale řekněte nám proč, me taky nadzvedlo. Já musím vysvětlovat, proč někomu něco nedaruji?
continuity no vzdyt si muzes vybrat, kolik a kde, oni ti jen spocitaji, kolik bys mohla? V nekterych restauracich v cizine je dysko dokonce zapocitane v cene, kterou platis, a nikomu to divny neprijde. Zase boure ve sklenici vody.
Kokoska neni to bouře ve sklenici vody. Spropitne ma byt jako ve většine případů libovolné a doprovodné. Tohle uz zase hraničí. A jde o princip volby.
. Tihle by chteli, aby zadna nebyla.
stes asi teda nerozumim tomu textu, kde se nekolikrat opakuje, ze nic davat nemusis.
Kokoska já netvrdím, že se teď musí, ale chtěli by. už jenom to, že nebudu spokojená a oni se mi chtějí ptát proč nedám...A že mám ocenit obsluhu, že je dobrá..no tvl, to snad by měla bejt automaticky. A dostávat za to plat. A pokud není, má jí majitel vyhodit.
Povinné to není, nic se nemění. Chce-li dát, dejte, nejste-li spokojení, nedávejte, jen nám řekněte, proč. Můžete naopak dát více. Abychom vám pomohli to snáze zaplatit, nabídneme vám na účtu vyčíslenou desetiprocentní částku mající stále povahu dobrovolného spropitného. Myslíme si, že jako Vinograf nabízíme tak dobrý servis, že alespoň deset procent jako ocenění práce obsluhy můžete dát.
Já těch 10 % dávám, někdy i víc, hlavně u menších částek, ale tohle mi přijde trochu invazivní. Vadí mi tam ten tlak i to jakoby poučování, jaká je teda ta správná minimální částka, co se ode mě očekává za standardní obsluhovací výkon.
stes ale bože... tak řekneš že neřekneš :D Teď spropitné nedáváš, když jsi spokojená, obsluha je dobrá a bere za to plat?
Je pravda, že je to trochu násilné upozorňování, že by člověk měl něco dát, ale pořád je to dobrovolné. Kdyby mě to hodně štvalo tím, že na to třeba ještě při placení budou upozorňovat, tak jim nic nedám a s klidem řeknu, že nemám ráda být do něčeho nucená a na něco cíleně naváděná.
Ja z toho citim takovy skolici a poucovaci podton, pusobi to na me velice nesympaticky.
stes reknete nam proc chapu jako dotaz na to, kde se maji zlepsit.... no big deal, napsane to asi neni uplne nejlip, ale nic se nemeni, zda a kolik das je porad na tobe.... stejne to zda reknes proc, coz chapu jako uzitecnou podnet, jak se zlepsit (samozrejme to ne vzdy padne na urodnou pudu, ale to je snad jasne...)
Kokoska no a o tom násilným upozorňování furt melu, dýško dávám, kde si ho zaslouží a tečka. Vadí mi, že mi na to někdo upozorňuje. Já to tak prostě mám, nesnesu když mi někdo do něco nutí, do něčeho, co není nutné / a co je nutné, to dělám sama/.
Hele, nechme toho, zjevně to obě cítíme jinak, ale jde celkem o nic.
stesMě to taky dost štve, tohle vynucování dýšek, které v místních podmínkách bylo vždy dobrovolné a spíš se zaokrouhlila výsledná suma. To, že to v zahraničí mají jinak, je fakt, ale nevidím důvod, proč se všichni ohání třeba USA, jinde se zase nedává nic.
Ale chápu,že majitelům by se to líbilo, že obsluze dají minimum a zákazníci doplaťte to.
Napsané je to úplně debilně. Chtějí být světoví s dáváním dýška, ale styl komunikace je poněkud lokálně ušmudlaný. ![]()
A já bych byla nejspokojenější kdyby se dýško nedávalo vůbec. Ať se vyšší plat personálu rozpočítá do cen a host hned bude vědět na čem je a nebude muset přemýšlet jestli výškou dýška obsluhu nedejbože neurazil.
Dotaz jsem smazala, protože odpověď je ne, jak jsem bohužel zjistila.
Kdyvy se tady někdo zabýval rodinným právem, případně dal kontakt na právníka, budu ráda.
Spropitnétak by mi zajimalo jestli kdyz budu v krizi treba ja, daji mi vino nebo jidlo se slevou. Tyhle iniciativy jsou trapny. Majitel drzi u huby zamestance, aby pak odfrcel domu pomalo v R R, a jim vyplatí minimum a zákazník jim to ma dorovnat. Neskutecna drzost toto.
No ty mi mluvíš z duše! ![]()
Já už se nad tím rozčiluju snad 14 dní, von to začal Pohlreich někde... jsem ho zahlídla nebo zaslechla, jak kázal aby si klienti uvědomili, že spropitný je nutný anžto je to příjem těch pinglů. A že prej ty nedoceněný si hospodskej, chudák, nemůže udržet! Zrovna vod něj to poslouchat... ![]()
No ani bohovi!
stes ale bože... tak řekneš že neřekneš :D Teď spropitné nedáváš, když jsi spokojená, obsluha je dobrá a bere za to plat?
Dávám, ale mám sto chutí s tím přestat ![]()
Přece to zdůvodnění je úplně na hlavu - jak si může podnikatel dovolit přenášet zodpovědnost za výplatu svejch zaměstnanců na zákazníka?!
Komu generujou zisk?! Mně snad?
barbucha tak to muzes brat jako formu odmen za dobrou praci nad pevnou mzdovou slozkou. Ja nevim, bezne se zpropitny dava a vetsina lidi s tim problem nema. Jen ted to nekdo ne moc sikovnym zpusobem popsal. Nedela z toho ale povinnost, fungovat by to melo uplne stejne jako do ted, jen ti nahlas rekli "muzete nam dat spropitne, navrhujeme 10%, ale je to na vas".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.