"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:27

coralline jeho rodice jsou taky trochu duvodem proc se chova jak se chova. Je to dost slozity a celkem nam vsem prijde ze se to u nich schyluje spis k rozvodu nez k happyendu. Svagr ho za vsechno bije, svagrova po nem krici.

DruI to jsem zkoušela, ale dcera se po jeho vzoru zacala cukat a strkat do me kdyz jsem si ji vzala bokem. 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:34

rasaNori Já myslím, ze ti ani nic jinyho nezbejva, než to dceři vysvětlovat, ze takhle ne, i když se u toho cuka. a myslím, ze je normální rict i bratranci, ať neříká tobě, ze te zabije nebo praští, chudák asi nic jinyho nezná, i když já taky jednou slyšela vzorně vedenyho chlapečka kamarádů cca v tomhle veku říkat nejakymu jinymu diteti s takovou pečlivou výslovností a úplně vážným výrazem něco typu "vydloubnu ti oči a zahodím je do křoví" a z toho sel vazne mráz po zádech a vyrostl z nej normální hodnej kluk a ne psychopat

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:35

rasaNori V tom případě se asi nedá klukovi divit, že se chová tak, jako rodiče k němu. Já bych v rámci možností styky co nejvíc omezila. Už kvůli tomu, že bych měla chuť proplesknout ty rodiče.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:36

rasaNori Omezit úplně styky je asi neprůchodné? Hloupé je, když to muž nechce řešit, jinak bych ho poslala, ať vysvětluje on, třeba by před ním měl i chlapeček větší respekt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2020 09:43

rasaNori je to těžké. Určitě je to potřeba dceři vysvětlovat pořád dokola, jak píšou výše. Ale pokud se nevídátě ob den, tak bych se nebála, že to dcera vezme jako normu, v tomhle věku jsou pořád největším vzorem rodiče. Určitě to bude po návštěvě zkoušet i na vás doma, ale jak píšeš, za cvíli se zase vrátí do normy. To, že to zkazí vztahy, bych tolik neřešila, resp. asi se tomu nedá vyhnout, mlčet úplně nemůžeš.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:48

Potrefenáhusa jo tim ze to neni moje dite, tak proti nemu nemuzu uplatnit zadne restrikce, krom te ignorace nebo jak to rict.

Ja se nedivim ze se chova jak se chova, me stve ze to od nej dcera prebira, styky jsou omezene, obcas svagrovou pozvu k nam na zahradu ale to je vzdycky pak neco proc nemuze prijet... Ted ma jet s nama na 3 dny na chatu jen s klukama, ale bez svagra, tak snad to situaci trochu ulehci.

DruI i meho muze ignoruje nebo rekne nemusim neco prestat delat a tak. Ale muz by ukecal i mrtveho a nebo ho proste odnese. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 09:49

Evaeva ani nechci. Nechci mit z male okopavace kotniku! 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. června 2020 11:03

Pokud je to i o tom, že bratránek vyhrožuje tvoji dcerou, tak bych vyslala může, ať ji jde "bránit". To nemusí být nijak agresivní, úplně stačí pokud se mezi ně postaví a floutkovi řekne, že na jeho dceru si dovolovat může. 

Pomůže to ve více věcech: dcera zjistí, že to není u vas žádoucí chování, a taky, že se jí tatínek může zastat. 

Ale bude lepsi pokud to udělá chlap. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 11:10

continuity spis to bylo tak, ze jsme jim zakazali chodit do zeleninove zahrady, a za chvili tam byli oba, s tim ze on ji otevrel branku na kterou dcera nedosahla a pak se hajil tim ze jen sel za ni, a hodne podobnych situaci kdy cilene skodil ale tak aby to vypadalo pro nej dobre a dceru ponoukal hodne. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. června 2020 12:26

rasaNori No já jsem obecně známá jako Herodes, takže kdyby mi jakékoli dítě řeklo zabiju tě, asi bych s dokonalou dikcí a pomalu řekla: Vydloubu ti oči a zahodím do křoví! Ne, nechci rozpoutat flejm. Jen si myslím, že dělat jakože nic jen kvůli klidu v rodině je naprosto zcestné. A kdyby tohle učil jakékoli jiné dítě, se zlou by se potázal.

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 08. června 2020 12:40

andulka01 Ale to se chováš potom stejně jako on. Tohle by u některých dětí byla jen výzva k tomu, co že by ti mohl udělat ještě horšího. Dovedu si představit docela slušnou slovní přestřelku na dlouhou dobu.

rasaNori U nás vždycky fungovalo vysvětlování. Ale dcera je ten typ, které se vysvětlovat a vyargumentovat musí všechno. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 12:41

andulka01 ale to je jak z blata do louze, ty po nem nechces aby ti vyhrozoval nasilim (zabiju) a sama mu budes vyhrozovat vydloubnutim? 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. června 2020 12:48

notna rasaNori Ježiš neberte mě vážně!!! Jak píšu, nechci flejm. I za cenu rozhádání bych toto řešila s rodiči. Důrazně, bezodkladně.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 13:16

andulka01 ale doprcic jak bys to resila nebo co jim rekla? Oni ho perzekuuji, ale i proto se chova jak tydyt. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. června 2020 13:22

rasaNori Tak nechceš aby se choval nějak k tobě, nechceš aby se choval nějak k tvému dítěti, snad ne? Tím že to přejdete se to jako asi vyřeší samo? To, že se štěkaj rodiče a chovaj se špatně ke svému dítěti ty nevyřešíš, ale pokud nechceš aby se takto choval k vám, tak prostě jinou cestu nevidím... Kdyby to byli cizí lidé, ale snad je jeden z nich nejbližší příbuzný, ne? Nic, přenechám to povolanějším, já jsem v tomhle asi příliš radikální.

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 08. června 2020 13:26

rasaNori andulka01 Co mu rict, ze se mi to nelíbí, ať mi takový věci neříká? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2020 13:27

rasaNori blbý je, že všechny tvoje výchovné pokusy odnese Bára. Pokud tebe nebo jí slovně napadá, tak mu stejně můžeš maximálně říct, ať to nedělá. Dalším krokem bude nejspíš to, že Báru odvedeš, což se jí líbit nebude. Ale jeho pryč asi poslat nemůžeš. Asi bych se snažila trvat na tom, ať to Bára po něm neopakuje. Ideální by bylo, kdyby si muž promluvil se svými rodiči, pokud jim to taky vadí. Ale to je asi taky neprůchodné, co?

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. června 2020 13:30

rasaNori pokud ponouká tvoje ddítěke zlobeni, viz zahrada, tak to je jine. 

myslím, že na takové to: on tě navádí, je to spatne, tak to nedělej, je tvoje dcera ještě malá. Mentálně to prostě ještě nedá, uz umi lhát? Protože to je podobne. Asi bych to přešla, pokud tam nezvaleli vsechen hrášek. Můžeš zkusit vysvetlit, že se to nedělá, ale pokud ji otevře příště je dost možné, že tam zas vleze. Jediné, co pomůže, je hlídat ji. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. června 2020 13:59

Potrefenáhusa Tak předpokládám, že to už se stalo.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 08. června 2020 14:07

rasaNori Normalni zlobivej vychcanek no! Jako ten nas jeden bratranec taky dela podobny naschvaly. Ze treba co dceru rozcili, to schvalne narafici tak a sleduje jeji reakce. Nejednou jsem ho pristihla jak se treba nenapadne otira, aby spadla apodobne. Vzdycky ho seperu samotnyho i pred rodicema, s jeho rodicema to neresim, taky je to stve, ze je zlobivej.