"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 14:12

andulka01 ne v pohode, ja mu rekla ze se mi to nelibi, ale to je jako bych hrach na zed hazela. Mluvit s jeho rodici je na houby, svagrova je dost rozhozena ze stavu sveho manzelstvi a to ze ji syn neposloucha a skodi kde muze si sice pripousti, ale pro ni je to jeji zlaticko logicky. A svagrten mu akorat da na zadek... Ten nevysvetluje.

Evaeva oni to vi, proti svagrovi maji milion vyhrad ale u kluka tvrdi ze za to muze jeho vychova stran svagra. A maji ho logicky radi a snazi se byt nestranni. Coz obcas nejde.

continuity ne jeste ne, obcas na nejaky dotaz odpovi ze jo i kdyz ne. Typicky na cistila sis zoubky? Takze stat za zadkem. To jsem delala vetsinu nedele a fakt z nich clovek nesmel spustit zrak. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 08. června 2020 14:25

rasaNori Zkus mu říct, že ho máš ráda, ale že takové věci se neříkají. Myslím, že spíš volá trochu o pozornost, může i žárlit na Báru. 

A vaší malé to vysvětluj, viz. výše. A co se týká toho navádění, to bych asi nechala plavat, případně uplatňovala princip kolektivní viny. Máme taky takového spřáteleného chlapečka, on je navíc hrozně "hodný", taková bábovka. Ale vždycky něco vymyslí a ponouká k tomu ostatní děti, třeba jednou házeli šlupky od melounu k sousedům na zahradu, nebo vylezli na skříň a podobně....On to vymyslí a ostatní to dělají, ale naštěstí to o něm ví i rodiče, sami mu říkají "malý ponoukač", takže se to řeší snadno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2020 14:31

rasaNori to je jasné, že ho mají rádi. Pořád je to malé dítě. Mohli by ale třeba říct, že u nich doma se takové věci neříkají/nedělají. Bylo to u nich, pokud si vybavuju, ne?

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 08. června 2020 15:22

rasaNori 

Hele a to jsou ti samí švagrovci, co vám závidí, všechno si od vás něchají dovézt a ještě vám snad něco dluží, bylo cosi s autem a tak, pamatuju si to dobře?

V tom případě bych tenhle incident nechala plavat, lepší to asi nebude. Kluka bych jim "nevychovávala" a styky až na nejnutnějsí rodinná setkání omezila, rozhodně bych je nezvala na zahradu, chatu, atd. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 15:43

Ginevra jj to jsou oni. Ja jim ho ani vychovavat nechci, jen jsem potrebovala radu jak se s tim vyporadat:) Kdyz ale je to muzova jedina sestra... 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 15:45

Diky vsem, ja ve vychove taky casto tapu, ale oni mi vzdy ukazou smer jak to fakt nechci delat:) 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 08. června 2020 15:48

rasaNori 

Já nechci dělat chytrou a předem se omlouvám, ale přijde mi, že některým problémům jdete hodně naproti. 

Už mlčim. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 08. června 2020 15:52

Ginevra kdyby to bylo na me, tak se s nema stykat nemusim... Ale znova opakuju ze je to jeho jedina sestra. On vi jaka je, prece jen s ni zil dlouho v jedne domacnosti:D

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 08. června 2020 17:02

nemáte prosím někdo zkušenosti s touto značkou nebo přímo pohovkou? karup bebop

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 08. června 2020 19:20

rasaNori mne sa teda ten chlapcek zda estd moc maly, vlastne asi skusa co mu prejde a tak trochu asi aj ked pises ze maju nezhody putapozornost. Je to make dieta mozno len naozaj mu vazne povedat ze to nemoze robit pripadne ho odviezt za ruku. Keby mala viac ako 6-7 rokov tak by som uz  mala asi iny pristup ale 4? Neviem

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. června 2020 19:41

rasaNori Ctyrleti kluci tohle casto zkousi, nemyslim si, ze to dela ve zlem a mysli to vazne. Myslim, ze mam hodne a slusne deti, presto si kluk ve 4 let rad budoval image sigra (skolkovy vzor). Neustale chtel me nebo segru zabit, zbit, hrozil pesti i tou lopatkou. Byla v nem agrese, ze jsem si rikala, ze ho vezmu k psychologovi, ale kamaradky, ktere meli kluky rikali, ze je to normalni a opravdu to preslo. Vzdy jsem mu rekla, ze se doma k sobe chovame hezky, protoze se mame radi, neublizujeme si. Muz si s nim chlapsky promluvil, vysvetlil mu, ze se ma k zenam chovat hezky a jako gentleman. Ja bych to pres rodice neresila, normalne bych mu to v tu chvili rekla, pokud bych u toho byla, ze se tohle nedela a dal to nerozebirala. 

V tomhle souhlasim s Janulik03 je jeste maly, pouta pozornost nebo neco zkousi, ale nemyslim, ze je zly a chce nekomu ublizit.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2020 19:49

Lamicka je pravda, že kluci v sobě tu agresivitu mají. Jsou pro ně důležité ty klukovské bitky, bourání auty a soutěžení, aby tu agresivitu usměrnili a vybili. Jsem teda někde četla.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 08. června 2020 20:01

Lamicka mne tohle udelal vnuk, bylo mu neco pres 4. Taky mel nejake agresivni reci, sapal se na me. Rekla jsem mu, ze to nechci, ze se mi to nelibi a ze bychom nebyli kamaradi. Ze ho mam rada a chci byt s nim, ale kdyby tohle delal, tak s nim prestanu kamaradit, nepujdu za nim a nechtela bych ho u nas. Pomohlo to, nejak si to v te makovicce prebral. Ted se obcas pereme z legrace, ale to on uz vi, ze je to "jako", zadny reci o zabijeni.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 08. června 2020 20:13

Kokoska Lamicka ano deti to skusaju. Nie len chlapci aj ked je pravdaze hlavne rodicia musia zakrocit ale nie bitkou akrikom to akoby mu davali navod ako riesit situaciu. Naozaj staci vacsinou byt neustupna a hlavne ich nenechat spolu brz dozoru

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 08. června 2020 21:26

Omlouvám se, že vstupuju do debaty o chování malých chlapečků (souhlasím s Lamicka a Janulik03).

Co se to chystá v HK? Ho chtějí celý podkopat?

https://twitter.com/VlastimilWeiner/status/1270030902249357312?fbclid=IwAR0ndCgVLEGeju7ZJgjei52I7URjsRsynm0dsrN6Ib8zQcsi1WuAkZjuLUE

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 09. června 2020 09:24

brrr Nejsem architekt, tudíž tomu houby rozumím,  a v HK nejsem už spousty let, ale nijak mě to nepřekvapuje, mluvilo se o tom už strašně dávno, za mých školních let. To parkoviště na Velkém náměstí je fakt pro ostudu a pokud se povede centrum vrátit lidem a auta zmizí, tak hurá.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 09:29

brrr crta sa novy prieskum? :)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 09. června 2020 09:42

Muz chce cvicit jogu. Je hodne zkraceny, zaroven chce posilit stred tela. Chce, aby to bylo k necemu a delal pokroky. Kam jit v Praze, aby se tam chlap citil dobre. Urcite ne zadne hogo fogo studium, na to moc neni. Mozna by mohla vedet bram a 999 dekuji :)

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 09. června 2020 10:06

LamickaJá bych ho na začátek klidně poslala do nějakého Domu jógy. Je na Smíchově, na Vinohradech, na Chodově. Každý den tam probíhá spousta lekcí, výběr je široký. Ať si dá pár začátečnických hodin, pak může chodit na core jógu. A nejvíc chlapů jsem potkávala na hot józe, tím, že odtud odchází úplně mokří, mají pocit, že si dali do těla .

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. června 2020 10:19
Reakce na Mohučanka:

Prosím CML: je možný, že mi zažívací problémy způsobilo sójové mléko, i když sójovou omáčku (bezlepkovou) snáším bez problémů? Někde jsem udělala stravovací chybu, teď trpím a nemůžu si vzpomenout na žádnou jinou potravinu, která by to mohla způsobit.

(Sójové mléko jsem nikdy předtím neměla, pokud vím.)

​Já bych se tomu nedivila, fermentace může pravděpodobnost reakce snížit prý až asi o 95 %, takže omáčka může být úplně ok a mléko ne. Vlastně podobně je to s klasickým mlékem, dost lidí, co ho nemůže, nemá žádné problémy se zákysy, kefíry apod. 

Jestli potřebujete najít náhradu za kravské mléko, zkuste spíš nějaké obilné, třeba rýžové, nebo mandlové apod., osobně mi přijdou i chuťově lepší.