paktofonika to netuším. Jezdím těmito autobusy, teda taky jen tam, kde se nic nedoplácí, a přední dveře se neotvírají a všichni nastupují zadem. Já jezdím už čtvrtý rok úplně zadarmo, tak jsem nad tím, přiznám se, vůbec nepřemýšlela.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
paktofonika jízdenku mít musíš, jen si ji koupíš předem, podle počtu pásem. A pak označíš. Tedy tak to bylo na jaře. Předpokládám i teď.
Ale zaregistrovala jsem, že existuje nějaká aplikace, skrz kterou si můžeš spravovat litacku i nakupovat jízdenky v rámci Prahy i PID.
žluťásek paktofonika ta aplikace se jmenuje Lítačka, já jí dost používám, kromě nákupu lístků ukazuje i odjezdy a hledá spojení. Taky tam jsou výluky výtahů v metru, to se mi teď hodí.
Kde si necháváte tisknout fotky z mobilu? Nejaky rozumny pomer kvalita/cena... Konecne bych chtela dat dohromady nejaky fotky deti, abych to nemela jen v mobilu/PC... predem diky!
tenzie Možná jsem barbar, ale "kvalitu" nepoznám, už několik let fotky posílám sem http://fotozdomu.cz/ nikdy nebyl problém, kdysi prvně jsem u nich nechávala dělat kalendáře koupené na slevomatu a stále mi chodí různé nabídky tipu 200 fotek za xxx, tak to vždycky jednou ročně využiji, aby měli kluci album, a nijak víc to neřeším.
tenzie já jsem na to lempl a netisknu nic. Ale ségra jedině u foto škoda, že jsou fotky nesrovnatelně hezčí než kdekoliv jinde. Ale drahý.
Nemám bohuzel srovnání, já občas tiskla jen v drogerii pro moji babičku, samozřejmě na poslední chvíli, když jsem za ní jela.
paktofonika přikládáš mobil, ale momentálně je nástup předními dveřmi v Praze stejně zakázaný, takže se nepřikládá nikam nic.
Tak som išla a cez predné dvere sa normálne nastupovalo. ![]()
V autobusech začínajících na 3.. se i nadále chodí předními dveřmi. Ke čtečce přiložíš Lítačku (zelená kartička) nebo dřívější Opencard (červená kartička).
Úplně nerozumím tomu "lítačka v mobilu" - pokud nemyslíš jízdenku zakoupenou přes aplikaci (v těchto autobusech neplatí - musela by sis normálně označit papírovou jízdenku). Pokud máš Lítačku kromě kartičky i v aplikaci, mělo by to jít načíst stejně jako kartička.
jerry ne ve všech teda, u nás jezdí třístovka a přední dveře se neotvírají a řidič je za páskou, nedá se k němu dostat ani zevnitř.
paktofonika tak pardon za mystifikaci, ale u nás se do třístovky vážně předem nenastupuje.
jerry mám normálne Lítačku v aplikácii a len som nevedela, kde sa to prikladá, ale pán vodič ma poučil, že úplne zospodu je čítačka QR kódov, takže všetko ok. Kartička mi nefunguje práve kvôli prenosu do aplikácie.
Pinot Noir v pohode :) Ja len nemám tento typ autobusov rada a vždy mám stres, či nastúpim správne, či nezabudnem vystúpiť a tak. To isté mám s vlakmi.
paktofonika to chápu, já je taky nemám ráda. Na naší lince ještě k tomu jezdí děsně nerudní řidiči a běda, když nastoupí nějaký chudák, který neví, co a jak! Když tím mám jet s kočárkem, mám z toho úplně nervy
. Kolikrát ho radši nechám ujet a počkám na běžnou městskou linku!
Pinot Noir ako cestou tam bol v pohode vodič. Keď som išla spať, tak ma hnal hneď dozadu, nič nechcel a bol nepríjemný. Ale mňa už nič neprekvapí odkedy na mňa vodič na celý autobus hulákal, že som mu nepodakovala za zastavenie na zastávke. Lol
paktofonika smerem DO mesta od urcity zastavky uz nic neukazujes, prave proto ze uz jsi v tom pasmu kde ma vetsina lidi Litacku. Ale taky me to stresuje a nerada tim jezdim:D
A teď si představte, že u nás jezdí několik třístovek, které se na jedné zastávce změní v jednu linku sto něco. A v opačném směru se na té samé zastávce stovka změní v jednu z těch třístovek. Já naštěstí jezdím až v tom úseku, kde je to jedno.
Ono to bude odvislé od těch různých nasmlouvaných dopravců v rámci PID. Ale nastupování s kočárkem je tedy s otevřenými pouze předními dveřmi opravdu opruz - ještě když má mamina jedno či dvě další menší děti, to je pak nastoupení do autobusu bez ztráty dítěte vysoce logistická akce.
Pinot Noir Přesně! Ti řidiči čekají, že na to má snad člověk školu... kdysi se mě takhle jeden zeptal, když jsem mu oznámila místo, kam potřebuju, za kolik chci jet. No koukala jsem na něj jak blázen, měla jsem za to, že cenu jízdenky má říct on mně... :D
711990 Ahaaa, tak preto ma hnal preč. :D No zišiel by sa návod na to.
paktofonika no, velice by se hodil podrobny navod!!!!
Pinot Noir Přesně! Ti řidiči čekají, že na to má snad člověk školu... kdysi se mě takhle jeden zeptal, když jsem mu oznámila místo, kam potřebuju, za kolik chci jet. No koukala jsem na něj jak blázen, měla jsem za to, že cenu jízdenky má říct on mně... :D
![]()
Ale to je tady v Praze, na horách po těch kotehulkach ti poradí a ještě ti řekne, kde vystoupit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje