"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Stinvlka
příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 16:52
Reakce na Jiná Realita:

Ginevra

to je snadný, sedím celý den v autě a hledím z okna a protože se nedá nijak ani naplánovat, v kolik opustí nemocnici (abych mohla jídlo objednat tam), a potom je strašně nervózní, tak jsme nakonec jedly...v mcdonalds drive in na rohlence jak to bude tento týden, nemám tušení, nechám se převapit. 

​Na Žlutém kopci v MOÚ mají dva bufety, docela se tam dá vybrat... Nooo, aspoň jako v McDonaldu - podle mého názoru

Online Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 17:50

paktofonika co je přesně ta tubing řasenka? Já mám teď nějakou Sensai, co se dá právě odličovat teplou vodou a strašně mile mě překvapilo, že drží (otestováno v raním mlhavým počasí, kdy se řítím na kole a oči mi slzej o stošest). Ale furt se nemůžu srovnat s tím odličovaním, jak se tak divně drolí ve žmolkách. 

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 18:10

Měla bych prosbu, dotaz možná na Garfie nebo jestli někdo jiný by věděl. Potřebovala bych přijmout platbu z Japonska a následně tam poslat balík. U jakých společností se mám rozhlédnout? V minulosti jsem již něco malého posílala, platba byla tuším přes nějaký sběrný účet, zatím se mi nepodařilo dohledat, ale balíček byl tenkrát malý, teď by mohl mít kolem 10 kilo, tak jestli to bude vůbec reálné.

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:15

tarra Platba asi klasicky online převod, to asi není problém? Jinak já nic z ČR neposílala, ale podle debat českých expatů v JP je nejlepší EMS, tedy klasickou poštou, je tam na to téma rozsáhlá debata a všichni se na tom nakonec shodli. Ale 10 kilo bude asi docela pálka. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:22

Lama_z_Lana taky netuším co znamená "tubing", ale už dlouho používám na doporučení někoho odtud Clinique Lash Power a na to odličování už jsem si zvykla, naopak ty co se rozpatlají už mi jdou na nervy:-) vyhovuje mi, že nemusím používat žádné odličovače, případný zbytek setřu pleťovým krémem a ubrouskem

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:23

Garfie Děkuju, zkusím teda kouknout na tu poštu, které se jinak snažím dost vyhýbat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:51

Stinvlka podle me jsou bufety na zlutaku potravinova katastrofa. Zejmena na takovem miste,jako je onkologicke pracoviste. Obsahuji,s vyjimkou asi bananu,pouze neco,co se da oznacit jako zradlo. V tom drive in jsme si daly zeleny caj a salat,to jsem ani v jednom bufetu nevidela.tam maji jen pecivo nejnizsi kategorie,zakusky ze stejne podradne sarze,sladkosti,silenou studenou kuchyni a barevne vody.myslim jeste kefir,ale ten ani jedna nemuzeme.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:53
Reakce na SunEclipse:

Jiná Realita nevím, teda co je za tím schované, ale v menu účtu mám možnost zvolit Nápověda a podpora == > Nahlásit problém

​to existuje,ale kdyz se nedostanu na vlastni page,muzu ten problem hlasit jen ze soukromeho uctu.a tuto moznost jsem pouzila uz dvakrat,a nikdy zadna odpoved ani reakce.to maji jen na paradu,nebo na reseni nejakych bugu.ja potrebuju pomoc,ne nahlasit problem.co jsem cetla,tak na tuto moznost nereaguji snad nikomu.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 19:58

tarra na platbu doporucuju pouzit Transferwise, jen tam dotycny zada, kolik ti ma prijit v CZK a vypocita mu to, kolik ma zaplatit ve sve mene a prijde ti to normalne v czk na ucet a on to zaplati rovnou kartou online ve sve mene. Pouzivam to pro platby do zahranici v kombinaci s Revolutem a je to bezkonkurencne nejvyhodnejsi.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:01

Stinvlka ja se v tech bufetech snazila jeste pred krizi vybrat neco sobe,a ani to se nedalo.matka se snazi dodrzovat jaterni dietu bez cukru, a tam si tam nevybrala nikdy nic.leda fakt ten banan. Dotkla ses zrovna bodu,ktery nechapu a docela me stve,aneb stravovani na mistech,kde jsou tezce nemocni lide.matka si musi do nemocnice nosit vlastni jidlo,protoze to mistni by ji delalo zle,coz je absurdni.treba vsechno pecivo,ktere se dava pacientum,je nedopecene,coz je hrozne nezdrave a zatezuje to traveni,coz fakt neni pro lidi po operacich nebo chemo vhodne.uz to tam opakovane davala do dotazniku na zlepseni pece,ale pry s tim nejde nic delat (aneb vyberova rizeni).

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:05

Jiná Realita teď jsem si vybavila takové ty polosyrové gumové rohlíky, ježiš fuj

Offline Stinvlka
příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:05

Jiná Realita Rozumím, když jsem tam na jaře jezdila na chemoterapie a bála se úplně nejvíc jakékoliv infekce, tak jsem si svačinu dělala doma. Protože, přesně jak píšeš, člověk nikdy neví, kdy se dostane domů

Jsem holt tvor na stravu nenáročný Mám po chemoterapiích a dvě operace tamtéž, né že by to bylo nejlepší, co jsem kdy jedla, ale byla jsem tam spokojená

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:12

viktorka_od splavu nejvetsi katastrofa na traveni,nedopecene bile pecivo. To by onko pacient nemel vzit ne ze do huby,ale radsi ani do ruky.

Tohle nastaveni stravovani me fakt trapi.pritom zmenit to aspm trochu by nemuselo byt zas tak drahe.misto dvou gumorohliku platek normalniho chleba,pro zacatek.nic vic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:14

Stinvlka ale obedy jsou asi fajn,mamka je chvalila.byly i dobre a asi i celkem zdrave,ale snidane a svaciny a cokoli,kde bylo pecivo,proste hruza,jsme totiz z oboru.treba vanocka na snidani,nedopecena.

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 11. listopadu 2020 20:45

711990 Díky, podívám se na to

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 00:55

Jiná Realita 

Až budeš mít chvíli, mohla bys prosím napsat víc o tom nedopečeném pečivu? Jak se pozná nedopečená houska nebo vánočka? Manželovi něco nedělá dobře a nedaří se zjistit co, tak se stébla chytám, on má pečivo rád. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 06:38

Lama_z_Lana noo, klasická riasenka obsahuje pigment, no a ten ide z rias ťažšie odlíčiť. Tá tubing má iné zloženie, ktoré riasy ako keby obaľuje, preto to len tak z mihalníc stiahneš. No a plus je, že sa nerozmazáva a nesype. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 09:44

dynda popsat to neumim, asi nejspis ze pokud vypada na rezu takove trochu srazene a kdyz ho trochu zmacknes,tak se jakoby slepi. Nemusi byt zvnejsku svetle nebo bile,to se zvysi teplota,aby se zabarvilo,ale cas peceni zustane kratky. Protoze kratsi cas peceni setri v dlouhodobem horizontu hodne penez. Nedopecene pecivo taky rychle plesnivi.

Ja mam zkusenost z olomouce a brna,kde jsem bydlela delsi dobu,ze zadne tehdejsi pecivo se tam nedalo jist. vsechno bylo osizene, z nejlacinejsich surovin. A to nerikam ja jako ovlivnena osoba,to nam rikaji i lide,kteri si u nas nakupuji zasoby,kdyz tam jedou domu. 

Pokud si myslis,ze mu vadi pecivo,tak at ho zkusi na dva tydny nejist a uvidi. Zadne pecivo neni zdrave,ani dobre upecene. Nejlepsi je poradny kvasovy psenicnozitny nebo zitny chleba. Ani dobre bile pecivo by se nemelo jist kazdy den.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 12:24

Jiná Realita Na Zlutak jdu za par tydnu, zacinam byt celkem rada, ze cely den v podstate nesmim jist kvuli snimkum, kdyz to ctu, tak je asi lepsi ten hlad. 

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 13:51

Mám propadlý řidičák, stydím se, jak se o tom onehdá psalo,tak jsem myslela, že se mě to netýká

Dostanu pokutu, platí na mě ta prodloužená platnost kvůli kovidu? Dá se to v Brně vyřídit online? Teď se prokousávám stránkama magistrátu, ale nemáte někdo osobní zkušenost?