"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 20:23

notna nás to vystrašilo tak, že dcera říkala, že už se jich nedotkne. takže stejně musím koupit nový, ale možná teda nějaký méně útočný typ...

Offline notna
9139 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 20:30

Máte zkušenost nebo myslíte, že by každodenní myčku zvládly sklenice od radua crystal? Optis nebo Marie by se mi líbily.

Offline notna
9139 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 20:32

Pavlena Výměnu mám v plánu, protože ty made in bulgaria jsou už skoro všechny mléčné. Made in Russia se drží, přitom jsou o trochu starší :-)

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 20:43

notna já mám optiš, jsou dost vysoký a je to tenké sklo, já osobně bych je do myčky nedávala, ale zároveň nevidím problém v jejich umytí v ruce.

edit: mluvím o těch na vino, teď mi došlo, že asi myslíš ty klasický, tak to neporadím

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 20:57

Pavlena ještě, že to píšeš, my máme pokal všechny docela letité a já do nich často dělám horký nápoj.. 

No a největší perdu jsem zažila, když mi explodovalo při smažení sklo za sporákem. Bylo kalený, ale chybka se asi vloudila. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale sklo bylo všude. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:04

Fu tiež mám archívne pokal, bolo mi ich ľúto vyhodiť ale teda si pôjdu z domu! Keď si predstavím, že sa to rozleti keď tam budú deti

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:07

Tak diky, ted jsem koukala co to je za sklinku a samozrejme ze ji mame doma v nekolika vydanicha ja z nich teda piju rada, a taky si delam caj do velkeho pullitru:D

Offline AprilTwelve
1011 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:07

jsem teď cvičně mrkla co že je to za sklenice a máme je taky zatím drží,  ale evidentně na ně budu muset dát pozor,  taky už jsou x let staré 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:07

Fakt se to jmenuje pokal? A má to poklici?

Offline AprilTwelve
1011 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:09

rasaNori stejný nápad koukám 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:11

Lamicka Mrakoplas rasaNori AprilTwelve no jo, Pokal je vsude..

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:16

Ale to neznamena, ze ty sklenice popraskaji vsechny. Mozna byla nejaka sarze spatne chlazena, zhomogenizovana.Toto se muze stat jakemukoli sklu.

Ja vim, ze jista znama sklarna mela dost problem s pnutim u vinnych sklenic a popraskaly ve skladech. Jine zkorodovaly (ten bily povlak) protoze je zabalily do folien cestu lodi

Offline viktorka_od splavu
48921 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:46

Candance určitě máš pravdu, ale vzhledem k tomu, jak je tu všechno nakažlivý, asi vyhodím zbytek těch sklínek co jsme doteď nestihli rozbít jinak ty ikea horizontálně rýhované džbány jsem kupovala dokud je nepřestali vyrábět, praskly postupně všechny v myčce teď mám takové ty za pár korun "na víno" už strašně let a taky furt myju v myčce

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:52

viktorka_od splavu to je pravda

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:52

Uziva nekdo kolagen na vrasky?

A zkusenosti s Phyris kosmetikou?

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:56

Já se divím že znáte jmena sklenic . Přidám si do seznamu, díky parfu už znám např. Gizeh, Zoe, Tara. Co je tu ještě pojmenované? 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:59

Pavlena Jo, jinak dik moc, my z toho pijeme caj, o vikendu jdu koupit pullitrove hrnky;-)

Offline notna
9139 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:02

Ounz Jj, myslim na vodu. Na víno taky umývám v ruce. Ale s těmi na vodu by se mi každý den nechtělo. Jsem líná, ale pít z takových krásek by se mi líbilo. Optis na víno jsou krásné, to jsi dobře vybrala.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:14

tzaziki Volej určitě, to se může ošklivě zvrtnout. Loni sem měla podobný problém, říkala jsem si, že to vydržím, ale byl tam zánět někde pod zubem, který se vyvrtáním neuvolnil. Bohužel mi to prasklo, vyteklo někde pod čelist a to co následovalo potom bych fakt nepřála nikomu. Já měla štěstí, že mi to otevřeli uvnitř dásní, což byla nejhorší bolest v životě, a 3 týdny jsem jezdila denně na šílené čištění. Asi to není nic vzácného, protože se mnou tam denně s tím stejným jezdilo kolem 20 lidí. Někteří to měli rozřezané venkem.  Od toho potom následovalo několik zánětů po těle.

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:22

Teda myslela jsem si, že jsem vůči parfuvlivům odolná, ale POKAL máme taky. Kruciš.