"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 12:29

Kokoska naše vyprané prádlo má rekord asi 2 dny

A co teprve sundání suchého z balkóna, někdy tam vlaje i týden, mezitím třeba i prší

Offline Malenge
4785 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 12:40

rasaNori  ježíš, chudáku, to tě teda lituju! Já mám myčku hlavně od toho, abych nemusela drhnout velké hrnce, pánve a zapékací mísy, to mi leze děsně na nervy. A té vody, co se přitom vyplácá a vycáká okolo, brrr.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:03
Reakce na Pinot Noir:

Malenge u nás stejně, já i muž automaticky vše po použití dáváme do myčky.

​I u nás a syna jsme to nadrilovali tak, že to dělá i na návštěvě

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:06

Tak já taky dávám všechno hned do myčky...naučil mně to kocour

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:13

Většinu stížností potvrzuju (hlavně to, že mi ty zlozvyky strašně lezou na nerv) a jsem ráda, že v tom nejsem sama. U nás nejlépe naskládá nádobí do myčky manžel, což se neobejde bez toho, aby to, které je uvnitř, vyndal. V těchto chvílích odcházím. Po spuštění myčky se vrhám zpět do kuchyně, protože tam zůstaly naběračky a vařečky a podobné drobné nástroje a rvu je do myčky. Jednou jsem si dovolila něco podotknout a nebyl to dobrý nápad.

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:16

Malenge muj sen je hluboky granitovy drez a vysoka baterie, pak budu klidne kastroly a misy drhnout, ale do te doby me ani nenapadne:D

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:19

Jsem se ale přišla zeptat, zda někdo netušíte, co by mohlo být mamce. Na včerejšek v noci zvracela, asi žluč, má zelenou stolici, průjem (pardon), bolest v pravém podbřišku, včera chvilku celý podbřišek o spodní část zad. Nejí, moc nepije, je jí zima, spí tady u mě na gauči, užívá nějaké bylinky, podle toho, co nás zrovna napadlo, že by jí mohlo být. Ona je dost činorodá, tak se mi to nelíbí, na druhou stranu si nestěžuje nějak příliš. Žlučník jí vyoperovali před lety. Myslela jsem, že by to mohl být slepák, podrážděné žlučovody, močové cesty, vaječník ...?

Pro ty, které mi napíší, že jsem ji měla vzít k lékaři, tak mamka řídit v tomto stavu nechce, já nejezdím, manžel není doma, na autobus nedojde a na sanitku se mi zdá příliš OK, nechci obtěžovat.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:20

rasaNori vysoká baterie je záruka věčně postříkaného okolí.Máme ji v práci, je to k zlosti.

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:23

Mirka zkus neco umyt v tomhle

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:25

Mirka nemáte tam nastavený moc silný proud vody? Nebo je ten dřez moc mělký? Vysokou baterii a hluboký dřez mám a nemůžu si vynachválit  :)

Offline miuu
411 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:28

Mirka Určitě volej záchranku. S náhlýma příhodama břišníma není legrace a musí se diagnotikovat rychle.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:29

Tulipe obojí je možné. Je to pidikuchyňka a opravdu každý utírá vodu z celého povrchu. Možná je ten dřez menší a proud je určitě silný, vždycky se do toho snažím jen lehce klepnout.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:29
Reakce na Mirka:

U nás nejlépe naskládá nádobí do myčky manžel, což se neobejde bez toho, aby to, které je uvnitř, vyndal. V těchto chvílích odcházím. 

naštěstí to dává zpátky všecko:D

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:31

rasaNori taky mám nic moc dřez, ale mě se tam větší stejně nevejde. Mám obdélníkový, ale otočený o 90 stupňů, jinak by musel být úplně pidi. Jsem si říkala, že bych zkusila baterii se sprchou.

48922 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:31

Mirka diagnozu stanovovat rozhodně nechci, ale z těch blbých to může být slinivka, nepodceňovala bych to a volala bych doktoru/pohotovost a poradila se zda je ta sanita nutná nebo ne

48922 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:32

rasaNori

hluboký dřez a baterii ze zdi jsem si jako jednu z mála věcí urputně prosadila a jsem moc ráda, uff

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:32

miuu Ta příhoda není až tak náhlá, bude to pomalu 48 hodin. Nemá teplotu, nezvrací, vypadá celkem normálně, co bych doktorům vykládala? Že ji někde bolí? Fakt nemám na sanitku odvahu.

48922 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:33

Mirka to nemá s odvahou nic společnýho, volej hned

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:33

Já dávám do myčky nádobí po obědě a po večeři, jinak jen pokud je tu toho hodně nebo vím, že chybí pár kousků, abych jí zapla. Jednak se mi to líp skládá, když vím, co všechno tam mám dát, jednak jsem líná kvůli jednomu hrnku nebo lžičce otvírat myčku. My teda hrnky používáme několikrát, nedávám je do myčky po každém čaji. Zvuk myčky mi taky vadí, takže se snažím pouštět ji, když jdeme ven nebo na noc. Vyklízím ji celkem ráda, takže chvíli po domytí.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 13:34

viktorka_od splavu Doktorka už neordinuje, není komu zavolat. Slinivka je snad vlevo.