"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:17

Renusatko No my jsme se s manzelem u Vlastniku hodne nasmali, ale jenom diky tomu, ze uz bydlime v baraku, jeste pred 2 lety by to byl spis takovy hystericky smich :-D

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:18
Reakce na andulka01:

rasaNori jj, kamarád už pokuty z modrých zón započítává do ceny za práci. 70 metrů komínů prostě metrem nedovezes, no. 

​a já tomu asi nerozumím? Měla jsem za to, že i na modrý zóně se dá zaplatit parkování? Možná tedy ne ve vsěch čtvrtích?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:20

Ounz da, za 60Kc, ale jen jednu hodinu, pak musis odjet. Takze jim asi nezbyva nic jinyho, nez tam pak stat na cerno

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:22

Tý jo, já mám dojem, že u nás se fakt za výtah účtuje až od druhého patra. Ale jestli o tom proběhla nějaká plamenná diskuze, tak ještě předtím, než jsme se nastěhovali :o)

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:25

711990 jo takhle, no já nikdy dýl než hodinu nestála, tak to mi asi uniklo. Jinak já bydlím v oblasti, kde si mimopražský z ulic děkali parkoviště zadara, o bílou placenou zónu překvapivě taková tahanice není..

edit a koukám u nás 3 hodiny na modrý, to mi přijde taky cajk

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:25

Renusatko Myrtila Takže to je uplne normalni? Asi by mě to mělo uklidnit

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 14. července 2021 21:31

Ounz no presne: Najednou tam přespolní parkovat nepotřebují.  a to u nás hodina stojí dvacet kaček. Na modrých místech jsou to maximálně tři hodiny a 40 Kč/ hodina. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 21:46

DruI záleží, co se odhlasuje, podle mě.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. července 2021 22:14

Evaeva na alergiu mám Rupafin

Offline Catherinne
10862 příspěvků moje polička 14. července 2021 22:16

Tak jsem si díky debatě vzpomněla na prodloužení parkovací karty a? Je dva dny propadlá!!! 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. července 2021 22:21

Mama robila účtovníctvo v dvoch SVB a bolo to výživné. Teraz je už len domovnicka v ich vchode, správu komplet robí firma, aj tak je to výživné.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. července 2021 09:08

Catherinne Nemáš zač

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2021 10:17
Reakce na Evaeva:

notna zatím na každé schůzi, kde jsem byla (v různých domech) padly věty "Proč musím platit za výtah, když bydlím v přízemí?" (je to asi 5 korun měsíčně) "Nový výtah nepotřebujeme, tenhle ještě jezdí" co na tom, že se do něj nevejde kočárek a neodpovídá normám a "Ty nové schody/dveře/cokoliv vychází moc draho, na chalupě nás to stálo třetinu"V současném bydlišti je to nejhorší, tady nechce nikdo nic, vždyť to fungovalo těch třicet let dobře. 

​Tak ale stejně se přece platí do fondu oprav, ne? To tam maj ty prachy ležet bez užitku?!

Výtahy resp. placení výtahu jsme taky řešili Jasně že vykuk z prvního patra nechtěl platit, "protože ho nevyužívá". Inu stačilo předložit návrh na zaslepení dveří v tom prvním patře, když tam výtah nepotřebujou... a kupodivu bylo rázem po námitkách

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 15. července 2021 10:24
Reakce na barbucha:

​Tak ale stejně se přece platí do fondu oprav, ne? To tam maj ty prachy ležet bez užitku?!

Výtahy resp. placení výtahu jsme taky řešili Jasně že vykuk z prvního patra nechtěl platit, "protože ho nevyužívá". Inu stačilo předložit návrh na zaslepení dveří v tom prvním patře, když tam výtah nepotřebujou... a kupodivu bylo rázem po námitkách

​Jezis, to se vlastne u nas taky resilo, ze by v prvnim patre vubec nebyly dvere, a jeste bysme tim usetrili na vystavbe vytahu! Co se mi to vraci za vzpominky? :-D

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2021 10:27

Myrtila 

No nám to bylo jedno, ale když to holt někdo nechtěl platit, tak jsme chtěli spravedlivě vyhovět

Beztak je to kravina, vono s větším nákupem se to hodí i do prvního patra, natož třeba při stěhování nábytku... ale tak zkusili to, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 10:28

barbucha záleží, kolik se do toho fondu platí. Na velké věci typu výtah bysme si asi museli brát úvěr. Nehledě na to, že tyhle typy lidí by byly radši, kdyby tam ty peníze skutečně ležely. Bydlí tu hodně starších lidí, celých těch 30 let, co ten dům stojí, a chtějí mít klid. Ale teď se sem nastěhovalo několik mladých rodin, tak třeba se situace zlepší.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. července 2021 10:34

Evaeva 

My dělali výtahy prakticky nedávno a máme šest vchodů... měli jsme nasušíno takže cajk. 

Klid je sice dobrá věc, ale když se do toho výtahu člověk už bojí vlízt, tak se udělat musí. Nebo když ti teče střechou... něco prostě odložit nemůžeš. Nakonec z toho profitujou všichni, starý i mladý. 

Jo, ten klid... dyk tam vždycky stejně někdo začne kutat, nejlépe vo víkendu, to jedou kladiva, vrtačky...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2021 10:49

barbucha on je problém, že za tu dobu, co tu oni bydlí se už dělalo všechno. Střecha je v pohodě, ale třeba vchodové dveře se dělaly před deseti lety a to jim přijde nedávno. Dům stojí, když je něco fakt potřeba, tak se to udělá, ale těch řečí okolo

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. července 2021 11:43

Blbý dotaz.

Dostala jsem vzorky kosmetiky pro atopiky. Jmenuje se to A Derma Exomega, je to moc fajn, koupila bych si ji, ale já atopik nejsem. Když to budu používat dlouhodobě, můžu si způsobit nějaký problém? 

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 16. července 2021 12:44

Ještě k těm výtahům: Já jsem zažila opačný případ, kdy bylo společné družstvo pro 4 domy. Z nich 3 byly vyšší (4 patra) a měly výtah. Obyvatelé těch domů s výtahem početní převahou odhlasovali, že za výtahy platili i ti chudáci z 4. domu, který výtah neměl. A je to tak doteď.