"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:35

konvalinka děkuji, tak jdu pohledat, ještě jsem o tom neslyšela. 

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 13. července 2021 20:48

mám nejapný dotaz -máte některá zkušenost s prací ve výboru SVJ ? Co to obnáší, jak je to náročné časově a na co si dár pozor? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2021 20:52

SunEclipse muž ve výboru je z mladické nerozvážnosti;) Tady je teda trochu divný dům, nikdo nechce žádné větší změny, předseda je slibotechna a přes koronu ani nebyla schůze, aby muž mohl složit mandát. Časově náročné to je, pokud to chceš dělat poctivě. 

Offline konvalinka
17 příspěvků moje polička 13. července 2021 21:52

Tak Betty není zač, snad bude vyhovovat. Dělají dvě velikosti, výrobce Eurona

.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 13. července 2021 21:53
Reakce na MP Meri:

​Bolelo to, no, ale zachránila nás (samba) ta možnost sloučení pokut. Tímto tedy ještě zpětně dekuju, bez parfu by mě to nikdy nenapadlo, ze to jde. Jinak těch pokud přišlo snad za 10k. 
Ten úředník, co jsme to s nim pak vyřizovali, byl děsně vstricnej a sám ještě poradil, jak to nejlépe sloučit, ale pokud bychom o te možnosti nevěděli, tak by nas ani nenapadlo mu volat, proste bychom co tejden platili další složenku ...

​Také bych měla poděkovat parfumánii, protože díky MP Meri a jejich peripetiím jsem věděla o možnosti sloučení pokut. Hodilo se mi to nedávno, když jsem dostala opakovaně pokutu za parkování u našich na místě, kde se léta parkuje, aniž by to bylo pokutováno (a ostatní tam vesele parkují dál). "Moje" paní úřednice byla také velmi vstřícná. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 13. července 2021 22:26

brrr aspon k necemu je moje zapometlivost dobra

jj, deti k tomu potreba nejsou. Zitra drzte palce!

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 13. července 2021 22:37

MP Meri Jo sambovi takhle začaly na podzim chodit dost zpětne pokuty za rychlou jízdu na dálnici, furt ze stejného úseku, pak si už jen počítal dopředu kolikrat tam jel. Navíc druhou zaplatil pozdě, takže už by měl jít i podávat vysvětlení... Jako teď je to v nějakém mrtvém bodě, nic nechodi, přitom když tam telefonovala tchýně (ehm ona dělá na policii, takže z policejního že jo aby to mělo nějakou vahu), tak se tvářili že už je pozdě, nejde, nelze, prostě posype na to vysvetleni.... A teď nic, ten si snad půjde rovnou sednout:-D

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 13. července 2021 22:56

Mulen Neboj, to bude ok.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 13. července 2021 23:35

SunEclipse Ano, mám, nedělej to

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 14. července 2021 06:31

SunEclipse podivej se na film Vlastnici. NENI v nem zadna nadsazka. a pak zapomen, zes na to kdy pomyslela

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. července 2021 08:26

SunEclipse přesně jak říká viktorka_od splavu , Vlastníci jsou celkem vypovídající film. Švagr je předseda SVJ, lidi mu pořád volají, soukromí nula, práce mraky. Zas na druhou stranu, někdo to musí dělat. Ale zvaž, co je v domě za lidi, to je nejdůležitější. Každopádně se nikdy nezavděčíš všem, všechny změny k lepšímu zůstanou nepovšimnuty, sebemenší zádrhel ti omlátí o hlavu.  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. července 2021 08:39

SunEclipse Byla jsem členem výboru SVJ a už nikdy! A manželovi jsem to taky zakázala :) Hlavně teda, co mi přijde nejdůležitější a teď to napíšu dost laicky, ale zjišťovala jsem to a můžeš si to dohledat a ověřit: před pár lety se změnil občanský zákoník a vyplývá z něj (a zřejmě ještě přidružených), že jako člen výboru ručíš za případné škody svým majetkem. A nezbavuje tě zodpovědnosti to, že něco nedopadlo, přestože jsi konala v dobré víře a danou oblast jen dostatečně neznala. Hledala jsem různě na fórech a v podstatě musíš být odborník na vše (rozumět technickým věcem, stavebním, právním...) a když se něco pos..., tak nikoho nezajímá, že jsi to nemohla vědět/znát. Prostě jsi vzala funkci a tím pádem máš zodpovědnost. Po tom, co nám v baráku sousedi vyhrožovali, že nám dají k náhradě protékající odpad, jsem se na to vykašlala (šlo o to, že jsme to nebyli schopni vyřešit hned, takže jim vznikala škoda). Samozřejmě museli by to dát k soudu a kdo ví, jak by to dopadlo. Ale člen má naloženo takových povinností a je to tak nevděčné a rizikové. Navíc u ná to je neplacená funkce, takže jak tu někdo psal, jen ti všichni nadávají, máš plno starostí a povinností a nic z toho. U nás je to tedy katastrofa, protože jak to nechce nikdo dělat, tak to má na starosti notorický neřešič a podle toho to vypadá. Pořád mě někdo přemlouvá, i agresivně, ať do toho jdu znovu, ale už bych to neudělala.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. července 2021 08:41

nonemy jezismarja to je desivy ale!

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 14. července 2021 09:41

Gatita na Hanspaulce je smisena zona s automatem jenom okolo Tesca expres a pak myslim v jedne ulici u Evropske, asi tak pet parkovacich stani, jinak uplne vsude ciste modre zony.

Ja ted pred nejakym casem dostala pokutu za parkovani prave tady. Meli nam v kvetnu cistit ulici, byly tu znacky s rozmezim 8-15, zapomneli jsme preparkovat rano, protoze mala v noci nespala a plakala, takze jsem si vzpomnela ve chvili, kdy jsem zaslechla pred domem cistici vuz. Popadla jsem dite v pyzamku a bezela v 8:05 preparkovat. A o mesic pozdeji mi prisla pokuta za stani na zakazu zastaveni v 8:02. Vedet, ze mi ji daji, tak se tam tak nezenu, at si to auto chvili objizdeji Ale teda byt zrovna dva tydny pryc a nevedet, ze se cistily silnice, tak jsem hodne prekvapena, proc jsem dostala pokutu za parkovani u nas pred domem, na modre zone, co mam zaplacenou. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. července 2021 09:55

Zuzuli diky, s kazdou takovou historkou z Prahy me cim dal vic opousti touha se tam prestehovat:)

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:06

rasaNori a což až zpoplatní vjezd do širšího centra (a fujky dieselová auta násobně), bez toho, aby byl hotový obchvat, parkoviště, metra... Dojizdim do práce kousíček za Prahu, autem do 20min, MHD dvě hodiny + půl kilaku pěšky, to už je to rychlejší na kole.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:12

andulka01 coz o to, me by to mohlo byt jedno, ale doufat ve vyjimku pro vjezd z pracovnich duvodu (aka plna dieselova dodavka materialu a veci) by mohl jen naivka... 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:12

SunEclipse Hrozně záleží na domě a na sousedech. Pokud máte v domě prudiče, ani o tom neuvažuj. Pokud máte v plánu nějakou rozsáhlejší rekontrukci, tak taky ne. Jo a taky na velikosti domu, deset partají se ještě dá, z toho bude skoro polovina ve výboru.  Ale nějaké větší domy jsou taky za trest. Co se týká časové náročností, odvíjí se to hodně právě od toho, co píšu. Odměna záleží na domě, takže znám lidi, co to dělají zadarmo (kdysi já, hahaha), stejně jako lidi, co za to dostávají už docela přijatelně zaplaceno. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:15

rasaNori jj, kamarád už pokuty z modrých zón započítává do ceny za práci. 70 metrů komínů prostě metrem nedovezes, no. 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:23

Zuzuli když jsi pryč a dolozis to, tak za čištění ulic pokutu nedostanes. Jako to čištění je pruda, ale zas pod těmi obrubníky není hnůj naskládány ze všeho listí a odpadu za celý rok. Přeparkovat na půl dne mi přijde jako docela přijatelná cena. 

Že ty pokuty posílají je asi důsledek toho, že morálka občanů šla docela do kytek. Poslední čištění ulic u nás tady zůstala stát tak půlka aut.