"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:27
Reakce na Evaeva:

Máte někdo tip na léky na pylovou alergii, které nezpůsobují ospalost? Manžel zatím vyzkoušel Zodac a Claritin a oboje blbé, buď je přejetý kvůli alergii nebo kvůli prášku

​Xyzal je docela dobrej, ale ta alergie prostě unavuje, no. Taky si každý musí najít ten svůj... no a nebát se kombinovat je s kafem

Když jsem si vzala první letošní (asi to byl Claritine, ale už nevím, mám na různých místech různé blistry ), naklopila jsem pak 3 kafe během 5 hodin a mezitím zívala, div mi to hubu neroztrhlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 10:27

rasaNori my jsme v Praze pokutu za parkování dostali přesně jednou a to se u nás občas parkuje porůznu. Je teda pravda, že po Praze se obvykle pohybujeme MHD, bývá to pro nás rychlejší/pohodlnější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 10:30

Aranel díky, zkusím ho koupit. Ono je blbé, že nejhorší to má vždycky na dovolené. A protivný unavený, případně upšíkaný chlap a dvě energií nabité děti, to nechceš;)

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:36

Evaeva Léta užívám Aerius a ospalost mi to nezpůsobuje vůbec. Předtím jsem měla Xyzal a Zyrtec a také dobré. Takže jsem asi imunní.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. července 2021 10:57

continuity presne tak, u nas uz to bylo husty, pul ulice neodjelo, tak posledne proste najelo x odtahovejch aut a vsechno to odtahli. Myslim, ze priste si budou lidi uz davat vetsi pozor. Je to 2x za rok a pokazsy ve stejnou dobu, tak snad neni takovej problem si to zapsat no....

Ale ty zony me stvou priserne, protoze pani na uklid k nam jezdi autem, travi tu 3 hodiny a to je 90Kc navic k cene uklidu. A to muzem bejt radi, ze je to jen 30Kc/h. 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:24

711990 já jsem za zony ráda, předtím taky parkovala západní půlka středočeského kraje, protože jsme poslední místo, kde se dalo zadarmo parkovat a dojet pohodlně MHD na letiště. Kufry tu jezily pod okny celou noc. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:33

continuity u nas prave nikdy nikdo jinej neparkoval, no:D 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:48

711990 někdy stačí, když udělají zonu v sousedních ulicích. To se stalo na Veleslavíně. 

Pokud vím, teď už je v návrhu plošné parkování pro nějaké živnostníky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 11:49

711990 já mám pocit, že teď už právě nesmějí odtahovat. U mamky těch aut právě taky zbylo dost, tak je jen naložili na to auto, popovezli a pak zase vrátili.

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:52

Mě tedy také zvou do výboru, že potřebují ženský pohled. My tedy máme v domě asi vše podstatné hotové, střechu, výtah, zateplení, takže se řeší jen běžný provoz, něco tedy dělá družstvo, protože část bytů je stále družstevních. Nemám se tedy nechat přemluvit? Vlastníky jsem neviděla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 11:52

711990 u nás zóny nejsou, nic by nevyřešily. Podle mě by to chtělo nějakou koncepci, místa na krátkodobé zastavení a tak. Protože o kus dál je parkování dostatek, můžeš si i pronajmout garáž. Ale takhle musíme stát v druhé řadě, když vykládáme věci z auta po dovolené třeba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 11:55

JankaM když je všechno hotové, máte dobré vztahy a fungující dům, nemusí to být hrůza. Ale dobře to zvaž!

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:57

continuity Jenomže zóny jsou B před A. Nejdřív by měla být velkokapacitní parkoviště na okrajích Prahy, na MHD. Půlka středočeského kraje jezdí za prací do Prahy a prostě to auto není kam dát.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 14. července 2021 11:58

brrr tak ani s doktorkou nic nehlo, prostě nám to nevydá. Prý stačí loňské potvrzení plus kopie očkováku plus čestné prohlášení. Ale to mi asi nevezme vedoucí tábora

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:05

SunEclipse Muž dělal předsedu SVJ přes 10 let. Jak už tu někdo psal, film Vlastníci je výstižný velmi. Já i muž pocházíme z rodinných domů, takže nám přišlo přirozené se o dům starat i za zdmi bytu. Brali jsme to jako práci na zhodnocení majetku. Já byla třeba v šoku, že se musí majitelům bytů v nižších patrech vysvětlovat, že střecha je fakt potřeba i pro ně a nemají si ji platit jen poslední patra A podobných historek máme nespočet.

Ale tech deset let bylo dost výživných a stačilo. U nás bylo na technickou správu, administrativu, účetnictví apod. najatá firma. Aby tohle všechno zvládl výbor SVJ sám, není podle mě reálné, pokud není ve složení z požadovaných profesí. I když je něco jiného nový dům, kde je vše vyřešené a dělá se jen údržba, a naopak starý dům s nutnými opravami apod. Muž tehdy řešil převod pozemků, rekonstrukci střechy, zateplení, výměnu stupaček a to bez právníka a stavaře si nedovedu představit.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 14. července 2021 12:37
Reakce na SunEclipse:

mám nejapný dotaz -máte některá zkušenost s prací ve výboru SVJ ? Co to obnáší, jak je to náročné časově a na co si dár pozor? 

​Byla jsem tam chvilku... leč nastoupila jsem do sehraný party dědků, který mě vždycky přehlasovali a dělali si co chtěli. Prostě jen tak do počtu nebo jako pomocná síla (pro nepopulární záležitosti jako vybírání poplatků za čipy ). Takže jsem brzo ponechala dědky jejich osudu (kterýžto rozhodnutí mi rovněž značně usnadnila už zde zmíněná zodpovědnost za škody).

Náš předseda je důchodce kterej je rád že se zabaví i si přivydělá a věnuje tomu tak dvacet hodin denně včetně setrvalýho hlídkování u kontejnerů a funguje prakticky jako údržbář - tak nechť si užije... jinak na sdministrativu atd. máme samozřejmě správcovskou firmu.

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:25

andulka01 u nás ty placené místa volné jsou a co tak teď občas jezdím po Praze, vždy se to auto někam dá upichnout, lepší je to na placených zónách. Řekla bych, že to auto není kam dát bezplatně

Když zóny nebyly, tak jsem se vrátila v neděli večer domu a vykládala auto na blikackach v druhé řadě u kontejnerů. Protože si sice platíme garáž, ale nejbližší garážové stání je asi 500 m od baráku. což se dá zvládnout, když jdeš s kabelkou do práce, ale na vyloženi auta po víkendu s rodinou je to fakt daleko. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. července 2021 13:48

Mulen Strašná ženská, fakt. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2021 14:03

notna zatím na každé schůzi, kde jsem byla (v různých domech) padly věty "Proč musím platit za výtah, když bydlím v přízemí?" (je to asi 5 korun měsíčně) "Nový výtah nepotřebujeme, tenhle ještě jezdí" co na tom, že se do něj nevejde kočárek a neodpovídá normám a "Ty nové schody/dveře/cokoliv vychází moc draho, na chalupě nás to stálo třetinu"V současném bydlišti je to nejhorší, tady nechce nikdo nic, vždyť to fungovalo těch třicet let dobře. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. července 2021 14:04

Evaeva nam prave zakazali stani v druhy rade, spolu se zonama:D ale nakonec je to v pohode