"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 16. června 2017 13:07
Reakce na moora:

někde jsem tady dávala odkaz na postřik - doporučuji učinit tak co nejdříve, fakt se to dá zachránit!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. června 2017 13:19
Reakce na RoSa:

Dohledam, dik

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. června 2017 14:08
Reakce na moora:

vypust kocky!;-))

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 16. června 2017 14:30

housenky nežerou

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 17. června 2017 05:20

Před 20 lety jsem měla videohry, dalo by se říct předchůdce dnešního playstationu. Jednalo se o herní konzoli podobnou set top boxu, která se propojila s televizí, připojil se ovladač a joystick a už se pařilo. Tahle konzole obsahovala cca 200 her. Milovala jsem hru, ve které panáček jel různou krajinou (skály, moře, džungle...) na skateboardu, sbíral body, po cca 10 kolech zachránil princeznu. Principem té hry bylo, že během jízdy na skateu musí sbírat různé bonusy, přeskakovat překážky, když zakopnul, o ten skate přišel, když ještě jednou zakopnul nebo do něčeho narazil, přišel o život. Bohužel si ani v nejmenším nedokážu vzpomenout, jak se ta hra jmenovala. Rozhodně nešlo o Maria, ten je na podobném principu, ale tohle bylo zábavnější a na tehdejší dobu to mělo perfektní grafiku. Nevěděl by někdo podle mého chabého popisu, o jakou hru šlo? Předem dík

Offline pecka
6200 příspěvků moje polička 17. června 2017 09:25

Spýtam sa tu,keďže je tu veľa skúsených žien  Mám doma túto rastlinu s nejak jej začali schnúť konce.Viete,čo je zacč a čím to môže byt.? Je pravda,že som ju asi trochu menej polievala posledné 2-3 týždne,ale mala som pocit,že je pôda stále vlhká.Resp. že je to nejaký sukulent či čo a netreba ho prelievať.Vopred ďakujem za všetky postrehy a rady.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2017 14:34

zkuste to ještě ve vlákně pro nerdy a hry, teď nevím, jak se přesně jmenuje, ale možná by někdo tam mohl vědět.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:01

Jdu si pro radu.

Kamarád má dneska narozeniny, bohužel aktuálně leží na Jipce. Zítra jej jdu navštívit a chtěla bych mu něčím udělat radost, ale vzhledem k řadě omezení mi došla inspirace.

Jídlo a pití jsou úplně vyloučeny ( problémy se střevy).

Květiny by na JIP asi neviděli rádi.

Knihy a časopisy ne, z písmenek ho bolí hlava, filmy taky ne (vlastně si na telefonu pouští jenom rádio a hudbu)

Jsem teda docela bezradná. Napadlo mě koupit mu nějaký kvalitní polštář, aby se mu líp leželo, ale nevím, jestli by mě s tím nevyhodili ( samozřejmě něco hypoalergenniho).

Máte někdo nějaký tip? Budu fakt vděčná za každou inspiraci.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:14
Reakce na Krehutka:

audioknihu, jestli může poslouchat, tedy nebolí ho z toho hlava?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:16
Reakce na Krehutka:

Hru pro jednoho, něco typu Smart Games? Pěknej termohrnek na hnusnej nemocniční čaj? :)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:18
Reakce na MaeGandal:

To je dobrý nápad. Jen budu muset vyřešit technikálie, jak to dostat k němu do telefonu.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:24
Reakce na žluťásek:

Ten čaj je fakt trest. Kamarád je docela znalec a v čajovnách strávil značnou část života. Akorát nevím, jestli to jeho stav dovoluje. Problémem jsou právě střeva ( asi neprůchodnost) a situaci komplikuje fakt, že má za sebou několik operací jako následek havárii před několika lety. Odebrali mu kus střeva, srůsty atd. Takže když se jim to nepodaří rozehnat medikaci, budou muset operovat a to je v jeho stavu dost riskantní.

Smart games neznám, jdu googlit.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:30
Reakce na Krehutka:

antistresové omalovánky! je to návykové a dobře s s tím zabíjí čas  vlastní zkušenost. v noci místo spaní omalovávám. nejsou tam písmenka a člověk nemusí přemýšlet, ale přitom něco dělá. dají se koupit i v levných knihách za pár korun a přitom hezké, kdyby ho to nechytlo. minimálně jako dárek "z legrace". je to tiché, nebude to rušit jiné lidi na pokoji, nemusí se u toho nijak zásadně hýbat...hodně zdraví mu přeju.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 17. června 2017 15:34
Reakce na Jiná Realita:

Díky.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. června 2017 20:02
Reakce na Krehutka:

smart games jsou  hlavolamove hry pro jednoho hráče. Často vypadají docela dětsky, ale řada z nich má i fajn úrovně pro dospělé.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2017 22:56

bratislavský dobový piknik! 

jdete někdo?

https://www.facebook.com/events/106358503253331/

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 18. června 2017 07:36
Reakce na Jiná Realita:

V Praze se dela Viktoriansky, na ten se tesim ja. Do Blavy to mam bohuzel dost daleko

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. června 2017 10:39
Reakce na Solathis:

já to mám do blavy taky pořád dost daleko, ale skoro mě to láká tam zajet, i když nemám nic na sebe  ale kdyby se tam dalo potkat s někým "známým", samozřejmě by to bylo ještě lákavější. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. června 2017 10:50
Reakce na Jiná Realita:

jdete někdo?

Plánovala som ísť, ale tak sa mi nahromadili skúšky, že nemám nádej ....

Offline monr
74 příspěvků moje polička 18. června 2017 10:56
Reakce na Jiná Realita:

jdete někdo?

Ja sa chystám, pevne verím, že mi do toho nič nepríde. Ale s oblečením mám aj ja problém, mám síce nejaké šaty z LVL, ale uvidím, ako sa to nakoniec vyvŕbi.