Mně se tunely líbí.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
jak může mít vůbec někdo zkolaudovaný byt se schodištěm, které vede do zdi? ![]()
a na tu terasu nosí jídlo a nádobí v batohu na zádech?
Zaujimal by ma nestranný názor. Asi 10 rokov som mala v uchu plugy/tunely. Potom som ich prestala nosiť. Ani neviem prečo vlastne. Dierky sa mi stiahly ale nie úplne, takže napríklad visiace náušnice môžem nosiť iba s rozpustenými vlasmi. No a posledné dva týždne ma napadlo že by som si mohla dat znovu tunely(max 6-8mm,nezdobene jednoduché). Je to divné? Mám 28, v praci to nevadí, priatel je nadšený :-D Už som tu alebo este na MP citala rôzne reakcie že je to hnusné a divné a pod. tak by ma zaujímalo ako to vnímajú iný.
Já jsem v mnoha ohledech dost liberální, takže ani nemám ve zvyku někoho soudit nebo škatulkovat podle vzhledu nebo jeho stylu.
Druhá věc je, zda se mi ten který styl líbí, nebo mě dokonce nějak oslovuje. Co se týče tunelů, tak to je vedle piercingu asi to jediné, co mě skutečně fyzicky odpuzuje. A především tunely mi dělají tak zle, že se na to nedokážu ani koukat, takže když potkám někoho, kdo jej má, odvracím pohled.
Tetování mi až tak nevadí, i když sama bych do něj nešla. Zde je to hodně individuální - záleží na konkrétním motivu, na velikosti ... ale obecně můžu říct, že tetování také dvakrát nemusím.
Mně se to líbí, přesně jak to kluk popisuje, takový to je, startovací, investiční, industriální styl, terasa podmínkou, super! Jinak schodiště může vést do nikam a zpátky, co to má co dělat s kolaudací? Krom toho, že ho teda ani nevidim![]()
Není to takový posuvný žebřík, který šoupne do rohu, když ho nepotřebuje?
To je pěkné!
no jako mně se zbytek bytu líbí, ale schodiště skutečně musí splňovat různé parametry, například vám nezkouladují byt se schodištěm, které nemá zábradlí...takže tohle nechápu.

není, je to svařované kovové schodiště.
já vidím svařovaný kovový žebřík, shodiště nemůže mít takový sklon
No, ono je otázkou zda to už je "zkoulaudované"
, přiznejme si, že spousta prosotorů je užíváno bez kolaudace. Ale terasa může být nazvaná terasa, ale z hlediska PD to může být třeba pochozí plochá střecha a když to neohrožuje bezpečnost... A taky v v projektu byly evidentně navržené točité schody, nechápu ty nelogické přímé
Na plánku to vypadá spíš na točité schody, ale ty na fotkách nikde nejsou. Žebřík by se po kolejničce nad trámem dal docela dobře posunovat.
aha, tak plánek jsem nezkoumala. no tak je jasný, ošulili kolaudaci, to se tak dělává (třeba to zábradlí se namaluje, ale pak nepřidělá, nebo se po kolaudaci dá pryč). v jejich případě to ale opravdu nechápu, protože točité schodiště by bylo rozhodně mnohem pohodlnější.
v jejich případě ale ani posunutí nic neřeší, protože ho mohou posunovat jen podél zdi. leda by ten, kdo chce nahoru, musel vejít třeba do koupelny nebo ven na chodbu, někdo jiný by mu došoupal žebřík, aby pohodlně vyšel ![]()
Tak to asi brali jako žebřík na střechu. Některé domy je mají i skládací, kolaudaci to asi nevadilo. Ale teda nechtěla bych po nich lézt dolů po nějaké obzvlášť vydařené party. Chce to asi dobrou úrazovou a odpovědnostní pojistku.
Při pohledu na ten žebřík mě teda hrůza jímala...
Ďakujem za reakcie.
Rada by som doneste upresnila, jedna sa o tunel viď. fotka. Nebudem to tu davat ako to vyzera na uchu, keďže je niektorým z toho zle. Takisto tu padlo niečo o zašívaní a že mám na uchu spúšť. Nie nieje to tak. Nepotrebujem nič zakrývať ani zašívať. Nejdem si dat do ucha 10cm ale 6mm. Dierky sa mi stiahli samé a pri pohľade na ucho vobec nieje vidno ze som niekedy v uchu niečo mala. Je to len v pripade ze si dám do ucha ťažšie visiace náušnice tak sa mi dvierka trochu dotiahne a mam tam taku pomĺčku. Obliekam sa podľa mňa jednoducho(teda okrem leta, to mi akosi nejde, resp. štve ma že nekorešponduje s oblečením z iných ročných obdobi), bizuteriu ani šperky nenosím, náušnice si dám len ked si ráno spomeniem. Hodinky takisto. Nemám ani tetovanie ani piercing.
Som ale rada za reakcie a aspon trochu viem ako to vnima okolie.

Tak kdyby si stoupl do toho výklenku udveří a deštníkem zahákl schody a přisunul si je... ![]()
Třeba je hubenej a mrštnej, tak mu nástup na žebřík zboku nedělá problém. Pro mě za mě ať si nahoru leze třeba kominem.
Jinak naše výklopné schody na půdu taky nemaj zábradlí, to technicky snad ani nejde, a zkoulaudovali nás.
Myslím, že stejně je nejdůležitější, aby se člověk cítil dobře sám se sebou. A jestli má tunel, piercing, tetování, modrozelené vlasy ... tak je to jen jeho věc. Důležitý je charakter, dobré srdce ... ![]()
mně se to docela líbí, pokud to nemá nějaký přehnaný rozměry a líbí se mi i tetování, když je pěkný, zas jak jsou dneska potetovaný a různě proděravěný už skoro všichni, tak to myslím žádný extra stigma nevytváří.
Jinak jestli vám můžu říct z vlastní zkušenosti, tak čím jsem starší, tím mě ta ďoura v pupíku z 18 fakt víc mrzí, o těch asi 5 dírkách v uších teda taky nemluvim, zpětně viděno bych do toho nešla a už roky v tom nic nenosím (a nezarostlo skoro nic).
(ale tetování jsem teda ještě nezavrhla, doufám, že v 70 a dál mi to bude stejně jedno :-D)
já mám pocit, že na rekostrukce už snad ani dneska není potřebný stavební povolení, tak si myslím, že teda ani kolaudace, ale nevím
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí