"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 20:46

Půlka prázdnin pryč, myslíte, že do nového školního roku mám děcku nakoupit oblečení, nebo bude stačit zase pyžamo?

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:35

Nemáte prosím tip na buď kamenný krám v Praze, nebo i na e-shop, kde prodávají různé dekorace a podobné výrobky španělské provenience? 

Online continuity
43191 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:09

Kan já čekám do září, co když mi náhodou vyroste?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:13

Kan ja som musela nakúpiť teraz, lebo mi dieťa tak nejak cez noc vyrástlo o dve čísla, tak si hovorím, že na začiatok roka mu budú dobré aj tie letné (ak ich medzičasom zas nevyrastie) a kým bude potrebovať dlhé, tak sa to vyvŕbi.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 12:31

Mám jeden blbý: máte někdo nakoukanou Mrtvou nevěstu od Tima Burtona? Pro jak velký děcka je to OK? Zvažujem 8 letou, ale docela drsoňku. Teď nemám čas na to kouknout a pamatuji si to matně z předdětných dob...

Online continuity
43191 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 12:33

Pavlena začla bych spíš Murou nocni.... ale i nevěstu uz může chce to ale poprvé koukat s někým dospělým. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 12:39

continuity jaaaj, výběr je jen nevěsta, protože letňák. Bude tam mít staršího bráchu a kámošku no..

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 13:00
Reakce na Pavlena:

continuity jaaaj, výběr je jen nevěsta, protože letňák. Bude tam mít staršího bráchu a kámošku no..

​Kdy, kdy??? A kde? 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 13:12

eM Spilberk ve stredu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 13:33

Pavlena muze, moje dcera ma 7 a miluje to. Dokonce na hudbu  mela vystoupeni

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 13:42

Pavlena Myslím, že klidně.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 14:10

Candance brrr Super, díky..!

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 15:37

Jedeme z Vidlákova do Prahy. Občas budeme chtít využít MHD, kterou jsem jela asi před 100 lety. Teď koukám na stránky DPP a nejsem z toho moc chytrá. Respektive nevím, jak nejjednodušeji koupit jízdenky. Vyjíždět budeme vždy asi tramvají od hotelu. Budeme 2 dospělí a 2 děti. Nevím, co je v tom případě nejrychlejší, abych ty 4 jízdenky nezadávala půl hodiny. Jestli SMS jízdenka, nákup kartou v tramvaji (jestli jsem dobře pochopila, že jsou ve všech terminály) nebo apka Lítačka. Aplikaci jsem si stáhla, ale nevím, jestli na ní je možné kupovat jízdenky pro všechny nebo by musel mít aplikaci každý z nás. A koupit ji můžu předem, ale aktivovat až před nástupem? A zlevněnou dětskou můžu zadat Senior? Já vím... blbé otázky, ale pokud mně někdo znalý poradí, budu moc vděčná. Děkuji.

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:13

Paris a není nejjednodušší koupit jízdenku na 24/72 hodin? Třeba na Hlaváku? (Nevím, odkud dorazíte.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:14

Paris popřemýšlej nad vícedenní/celodenní jízdenkou. Aplikaci by asi každý musel mít vlastní, lístek nakoupíš dopředu, aktivuješ minimálně dvě minuty před nástupem. SMS jízdenka funguje podobně, lístek ti přijde cca 2 minuty od zakoupení, od té doby platí. Jestli se takhle dají nakoupit i dětské lístky, nevím. Na zastávkách metra a asi i tramvají jsou i automaty na klasické papírové jízdenky, tam koupíš i ty vícedenní, jde platit kartou cvakneš je potom ve voze. Doprovod dítěte do tří let jezdí zdarma.

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:35

brrr děkuji. Do hotelu dorazíme autem. Ale další dny budeme vyrážet od hotelu MHD. Nejblíž hotelu bude tramvajová zastávka Malovanka a tam netuším, jestli je možnost jízdenky koupit. 

Evaeva moc děkuji. Asi půjdeme po příjezdu omrknout tu zastávku, jestli tam je možnost koupit ty papírové. To by bylo nejjednodušší. A ještě zkusím zjistit, jestli jdou koupit ty dětské SMS.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:41

Paris jestli chcete MHD využívat, určitě se ti vyplatí ty vícedenní. Při nejhorším dojedeš na jízdenky na metro/ do centra a koupíš tam. Ty vícedenní jdou koupit i v té apce i přes SMS, jen nevím, jak je to s těmi dětskými.

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:48

Evaeva teď studuji ty dětské a proklikala jsem se k tomu, že prý mají děti 6-15 let nárok na bezplatnou přepravu... to se mně zdá divné. Já už tomu nerozumím.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:51
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 16:51

Paris deti do 15 jezdi zdarma. Akorat, pokud je jim vic jak 10, si vezmete nejakou prukazku / doklad, kterym prokazete vek. Pripadne vam ho vystavi na pockani na prodejnim miste dpp ci v info centru