wendulka no ja ji mam, ale jeli jsme vetsi skupina a ja byla jedina a tak se tam vsude dala moje, no. Stejne se to pak platilo primo v hotelu kazdy zvlast
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
wendulka ještě se mohlo stát, že jim platba neprošla, protože standardně banka vyžaduje na vyšší částky dodatečnou autorizaci, to jsou ty smsky nebo aplikace. A hotel to tam podle jenom z těch údajů, co si mu poslala (neměli by to takto delat, proto to některé banky neakceptuji).
Jiná karta ( kreditka) to pravděpodobně nevyřeší, pokud bude u stejné banky.
Já to pak vyřešila normálně převodem na účet. Oni to rovnou i poslali, očividně to nebylo poprvé. Pokud je to v EHP, kde jsem udělat SEPA platba, je to za hubičku.
Ještě se můžeš podívat, jestli nejsou na bookingu a za jakou cenu.
wendulka pokud už hotel tu platbu zadával, tak si myslím, že to nebude kreditkou. Občas ji vyžadovaly autopůjčovny, ale to už taky není všude.
Aha. No z hotelu mi teď napsali, že to znovu zkusí v pondělí a když se to znovu nepovede, najdou jiný uspokojivý způsob. Každopádně moje rezervace je prý na čekací listině a platí.
wendulka tak drzim palce!
Gatita tak to me neprekvapuje, me bezne chodi (pracovne) faktury za ztracene zasilky, pripadne za zasilku, kterou prepravce odmitl prepravit ( nedorozumeni ohl.nebezpecneho zbozi). ![]()
wendulka ještě se mohlo stát, že jim platba neprošla, protože standardně banka vyžaduje na vyšší částky dodatečnou autorizaci, to jsou ty smsky nebo aplikace. A hotel to tam podle jenom z těch údajů, co si mu poslala (neměli by to takto delat, proto to některé banky neakceptuji).
Hm, to bude nejspíš ono. Ach jo.
Jiná karta ( kreditka) to pravděpodobně nevyřeší, pokud bude u stejné banky.
Já to pak vyřešila normálně převodem na účet. Oni to rovnou i poslali, očividně to nebylo poprvé. Pokud je to v EHP, kde jsem udělat SEPA platba, je to za hubičku.
Ještě se můžeš podívat, jestli nejsou na bookingu a za jakou cenu.
Jo, na bookingu myslím jsou taky. Schválně kouknu. Díky za tip.
711990
A můžu se ještě zeptat, jak jsi to vyřešila?
Já totiž kreditku nemám.
Niekedy stačí embossovaná debetka. Riešila som to práve kvôli ubytku cez booking. Lebo kreditku nechcem.
Proč kreditka ano a debetka ne?![]()
Dadoo z kreditky ti můžou strhnout peníze i do mínusu
EvaevaAhaaaa.. tak to je přesně ten důvod, proč si kreditku nikdy nepořídím.![]()
Dadoo ty půjčovny aut to vyžadují kvůli nějakým škodám, které zjistí při přebírání zpět. Muž si takhle zařizoval kreditku kvůli jedné dovolené, po návratu jí zase zrušil.
No to mám. Je to pořád ta samá platební karta, kterou jsem pobyt v tomto hotelu zaplatila i před dvěma lety. Jenže tehdy ještě nebyly ty 3d secure platby v začátku.
Proto mě i udivilo, že mě to po zadání údajů z karty nepřesměrovalo na sms kód a rovnou mi to ukázalo potvrzenou rezervaci a až následně mail z hotelu, že prý to neprošlo.
Ale tak předpokládala jsem, že když je to z nařízení EU, že se tomu přizpůsobily i ty hotely. Tak asi ne no
.
Dadoo z kreditky ti můžou strhnout peníze i do mínusu
To není pravda, kreditka funguje do výše sjednaného limitu pro kreditní úvěr.
Důvod bude asi v tom, že minimálně jednou za měsíc tam v každém případě peníze jsou, navíc ji z kraje nedostal kdokoliv ( vlastně i dnesusis prokázat bonitu), takže je to takové prověření klienta.
wendulka hotely by musely používat platební brány a to zhusta nedělají.
To není pravda, kreditka funguje do výše sjednaného limitu pro kreditní úvěr.
Důvod bude asi v tom, že minimálně jednou za měsíc tam v každém případě peníze jsou, navíc ji z kraje nedostal kdokoliv ( vlastně i dnesusis prokázat bonitu), takže je to takové prověření klienta.
Ano, může to tak být i v tom případu, který řeší wendulka
Mám celkem dost praktických zkušeností z prostředí Itálie, Francie, Švýcarska a Lucemburska... mají to běžně tak, že pro ně platební karta = kreditní karta. Berou to tak, že pokud banka už jednou vydala kreditku, klient je maximálně prověřený.
Dadoo kreditka je rozumný nástroj, když se umí používat. Nikomu to nevnucuji, ale má celkově dost výhod na rezolutní tvrzeni: kreditku nikdy.
Když pominul ty provalené benefity, že používaš zadarmo cíti peníze a máš k tomu dost často nějaké výhody, jako je cestovní pojištění nebo třeba vstup do letištních salónků, tam ta výhodnost dost závisí od toho, jak člověk funguje a za jakých podmínek ji od banky dostal.
Ale kreditka vyplatí třeba i v případě, že bude uzivatel výhledově v bance zadat o vyšší úvěr, třeba hypotéku.
Dobrá historie splácení může dost vylepšit bonitu v případně v první žádosti. U refixace už je to jedno, protože jsou tam vidět ty splátky hypotéky.
Nevýhodou je, že se tento dluh započítá i při posuzování dlužníka, ale ta minimální splátka je většinou tak mala, že to to ovlivní jenom lidi, kteří si berou tu hypotéku dost na krev. Každopádně vždy lze buď snížit úvěrový limit na kartě nebo ji úplně vypovědět.
Tak jsem se znova koukla na rezervační formulář hotelu a v podmínkách mají přímo psáno:
No guarantee deposit. The credit/debit card number is required, but the card will not be debited.
Takže spíš to vypadá na to, co psala continuity
wendulka booking má několik možností jak se ty platby provedou, caste je, že to neplatis přímo hotelu, ale přes booking. Někdy jim je predaji ty platební údaje, co je vlastně nejhorší možnost, nebo si to po rezervaaci vyřídís přímo s hotelem. Podvody tam taky občas jsou nebo problémy, ale dnes ti už běžně pomůže banka, pokud platbu reklamujes, protože služba nebyla poskytnuta. Už jsme to tady řešili. Někdy to efektivně vyřeší taky booking.
Já teda přes ně rezervují ubytování běžně a problém jsem měla jenom jednou a to byl český kreten, kteremu jsem peníze posílala úplně bokem - kdybych to s ním rezervovaná napřímí, vyšlo by to na stejno. Booking mi několikrat potvrzoval, ať na něj dlabu.
Musíš se podívat, jak to je v tomto pripade. Pokud ti hotel nabídl svoje ceníkové ceny, je možné, že přes booking to bude i levnější.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.