"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 17:16

moora děkuji. S fotkou mají děti jen pas. To by mělo stačit, že?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 17:19

Paris já jsem myslela, že to platí jen pro Pražáky, ale to fakt nevím. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 17:34

Evaeva vyčetla jsem jen, že na území Prahy mají děti do 15 let mají bezplatnou přepravu... ne, že děti s bydlištěm v Praze... ale nejsem si jistá vůbec ničím.

https://www.dpp.cz/kontakt/casto-kladene-dotazy/detail/44_352-kolik-plati-deti-do-15-let

Nebo tady, ale nevím, co jsou zvláštní ceny jízdného

https://www.dpp.cz/jizdne/cenik-jizdneho#1-2

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 17:44

Evaeva platí to normálne pro všechny děti, to stejné jsou senioři, zadarmo jezdili i moji rodiče a to nejsou ani občané CR. To jen všichni trollové na netu rozesílají na všechny strany příspěvky o tom, jak je doprava v Praze příšerně drahá. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:00

Tak to vypadá, že bude stačit aplikace. Můžu koupit a aktivovat víc jízdenek pro spolucestující...tedy i jízdenku pro manžela. Na lanovku na Petřín je nově potřeba nejméně 1denní jízdenka. Děti nepotřebují. Tak snad je vyřešeno.

Moc všem děkuji.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:08

continuity aha. No moje děti jsou zatím v pásmu zadarmo bez dokladu/zadarmo včetně doprovodu:), takže v tomhle se neorientuju.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:13

A já se jdu zeptat na zoo Liberec, jestli se dá i v dešti. Pavilony jsou teď až na 2 výjimky zavřené, jsou tam nějaké přístřešky třeba? Jen na ukrytí při nějaké průtrži, na normální déšť jsme vybavení.

A je tam i nějaké snesitelne jídlo? Kromě hranolek a parku, které očekávám

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:16

žluťásek nechci ti do toho kecat, ale ty máš toho klucika takového hloubaveho. Nechcete v dešti radsi do IQparku?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:31

continuity už jsme byli a stačilo

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:34

žluťásek stačilo to vám nebo jemu? 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:36

continuity všechno bylo děsně ulepeny a ušmudlaný, nějak se mi to tam eklovalo. Kdyby mělo lejt tejden v kuse, tak se ještě obětujem, ale radši bysme někam ven

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:39

žluťásek to mě mrzí, já pravda chodila až do toho pro velké děti ( dokud byly malé, tak to neexistovalo) a to bylo fajn. Z fotek to vypadalo skvěle. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 18:45

continuity já jsem z toho byla trochu zklamaná. Vodní svět je v nějakém podzemí, je to malinké a hrozně tmavé.

Část kde jsou různá povolání je hrozně zanedbana, hračky ulepene, otlucene.

Ta další dvě patra kde jsou ty různé pokusy ještě ušla, dle celkově jsme nějak čekali asi víc. Nebo spíš to prostředí, že to bylo špinavé všechno. Plus teda celou dobu v respirátoru... 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 19:55

continuity 

Tak hotelu ani třetí pokus o preautorizaci platby za jednu noc nevyšel. Opět podle banky, která mě ujistila, že chyba rozhodně není na mojí straně, nezadali všechny potřebné údaje, aby ji banka mohla autorizovat.

Myslíš, že se třeba může jednat o to nedávné zpřísnění pravidel komunikace na dálku, že o tom hotel nevi?

Jako i tak mi napsali, že moje rezervace je platná a zaplatím až při check-in, jak to mělo být, no pořád mí to vrtá hlavou...

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 21:03

wendulka oni to nevyresi, ta dodatečná autorizace je teď např. SMS nebo mobilní aplikace. To tam oni nemají jak zadat a ty za žádných okolností nesmis platby, které si nezadavala autorizovat. Mají mít bránu. Tecka.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 21:08

continuity 

Díky za odpověď. Myslela jsem si to, že přesně v tomhle to nejspíš bude vězet.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 22:17

nevíte, kam se může zničehožnic ztratit ryba? Ještě před půl hodinou jsem pozorovala, jak spokojeně plavou ve dvojici, a teď najednou je tam jen jedna

Akvárium má 60 l, není nijak hustě zarostlé, vyskočit nemohla.  Jako prozaické vysvětlení asi bude, že zničehožnic chcípla,  ostatní ryby se na ni vrhly a oklovaly ji, a kostřička někam zapadla...ale působí to mysteriózně..skoro bych začala věřit na rybí mimozemšťany nebo neviditelnou štiku

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 22:23

žluťásek my byli v iqlandii, holky 4 a 2 roky a bylo to bozi, bozi. Puvodne jsme mysleli ze pujdem do toho iqparku, ale jak tak ctu, tak jsme udeli dobre. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 23:07

SunEclipse Nevím, jseš si jistá, že vyskočit nemohla? Ona jim stačí i skvirecka. Nám tuhle vyskočil kapr fakt menší dírou než byl on sám. Okomentovala to dcera ráno, když ho našla leklyho uprostřed zahrady ,,někdo tady zapomněl rybu,,:-D. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 23:19

SunEclipse ještě se pořádně podívej, ty naše se umí schovávat fakt dokonale.