17/20, mala som frajera z Ostravy ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ha, 18/20...a to som bola v Ostrave 4 dni.
Asi by som sa mala zase pustiť do tej starej hebrejčiny...
.
Ozaj a keď sme teda pri tej lingvistike, aký je plurál od "ty pyčo"? Ma to tak zaujalo...že keď sa vlastne oslovuje viac ľudí naraz...
18/20 bo ex je s tama
slniecko plurál bych si tipla "vy pyče"
slniecko pyčovja?
jinak prekvapive 12/20, vubec sem se nechytala![]()
jenom 16/20 :-) pritom znam vsechna, ale pouzivam jenom nektera, treba scura pouziva muz ktery je z hane a doted jsem nevedela co presne to znamena:-P
slniecko ja si myslím, že tam plural neexistuje/ resp. se nepoužívá. To je jako Ty vole. Vy volove už nemajú tu dynamiku. ![]()
viktorka_od splavu My třeba ščur ve smyslu hlodavec nepoužíváme, akorát babicka říkala "netvař se jak ščur".
18/20 a ščur mě překvapil, myslela jsem, že je to něco kyselýho, protože u nás (JM) se vždycky říkalo: je to kyselý jak ščór
bram mě taky, u nás se používá ščuřit se, tj. tvářit se, jako když kousneš do kyselého.
brrr ja smysl pochopila jako nejaky hnusny hmyz ci zvire (nelez tam je tam scur) nebo protivny clovek "tvari se jak scur", ale budu se muset zeptat![]()
brrr u nás se používá načuřený a jedno z dětí ten výraz umí demonstrovat úplně dokonale.
continuity načuřený používáme taky.
Potrefenáhusa Kobzola se používá i jako výraz pro hlavu. ![]()
continuity Taky myslím, že se plurál nepoužívá, a kdyby jo, tak by platilo, co napsala andulka01 .![]()
bram Pinot Noir to jsem ale myslela ze pochazi od stoviku:-) to scureni a scor, to je u nas taky, ale vyznamove uplne jiny slovo nez muzuv scur
viktorka_od splavu tiež som myslela na hmyz, u nás je šťúr škorpión alebo krtonozka.
andulka01 Candance Bledule to znie najreálnejšie ![]()
continuity
ako tak rozmýšľam, ono bude asi závisieť aj či je to použité ako oslovenie (ohybný slovný druh), častica alebo citoslovce (neohybné slovné druhy)
.
viktorka_od splavu Ščur mi to zkazil!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.