"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Catherinne
10863 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 11:47

Karja ano, znám moc dobře, jako by mi někdo v zápěstí rval ruce z těla pryč,  zánět šlach každého půl roku, klid u mně moc nepřichází do úvahy, pak už mi i brněly ruce ( při xhodinovém melíru lahůdka)  takže vyšetření na karpály, tam nic, Karláku ok a víš co zabralo?

Běh!

Od té doby co běhám, tudíž hýbu a posiluju střed těla neznám bolestí zad ani rukou...

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 12:37

Sweet Potato Aha,aha, no tak uvidíme. Mně to vyloženě jako zánět nepřipadá, přece jen když jsem to měla já, tak jsem měla to místo zarudlé a oteklé. On nic, jen ho to bolí a má ztíženou hybnost. No tak uvidíme. Jako jestli vyfasuje ty sádry, tak děti jedou k babičce a já do lázni. Tak děkuji za info. 

Catherinne Aha, no nad prevenci jsme ještě nezamýšleli:-D. Spíš jak to vrátit do původního stavu, ale ty jsi měla zápěstí, že. On má spíš všechny prsty než zápěstí. Tak jsem zvědavá, co mu vymyslí:-D 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:03

Karja a má to obě ruce symetricky?

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:04

Catherinne no tak to je jasny! ma to od lenory Karja vsak pises ze nic nedela

jako ja se smeju uz z poslednich sil protoze jak se mi blizi narozeniny s nulou na konci tak se rozpadam cim dal vic, s takovou se duchodu nedoziju

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:14

continuity jj obě dvě ruce stejne no. Ale on je jako zapojoval symetrický, bych tak řekla. Víš co, jeho to bolelo ze stavby, už dlouhodobě, on má tu jednu ruku operovanou, takže je ,,divne,, používá, různe si odlehčuje ten špatnej prst a tak. Takže si po očkování pár dní chtěl odpočinout.....s mobilem v ruce nebo naopak nadelaval práci dopredu na PC!:-D A to je vono, toh)e celodenní cvakání mu to dorazilo;-)

viktorka_od splavu Jj přesně, stari na něj přišlo! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:27

viktorka_od splavu Čtyřicet je ještě v pohodě.

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:31

Kan  kez by!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 13:37

viktorka_od splavu Já vím, proto je tam ten smajlík. 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:32

Karja co nejdřív sádra (na tohle se dá i připlatit za lehkou a sundavací na koupání) já teda měla dva měsíce komplet ruku, ani prsty nečouhaly (bylo to hlavně kvůli prstům a zápěstí), jen se mi potom zhoršil loket, na ten už nosím jen ortézu, když se začne ozývat  podle mého doktora pomáhají injekce kolagenu, ale mě to šíleně bolelo, fakt šílené, takže případně vyzkoušet, já je podstoupila asi 6x, ale víckrát už si to opíchnout nenechám. A po sundání sádry by bylo dobrý vědět, z čeho to je a vyvarovat se. Třeba pořídit vertikální myš, změnit židli, změřit správnou výšku stolu, kontrolovat se, jak u toho stolu sedím atd.( jestli je to tedy od kancelářské činnosti).

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:35

Karja ježiš, jestli mu ale zasádrujou obě ruce vč. prstů, tak se ani neobleče, i s jednou to bylo dost náročný, vč.nemožnosti si něco uvařit nebo si aspoň v restauraci nakrátjet maso

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:38

Zu Jejejeje, já úplně zapomněla na tebe a tvoje peripetie. No nestraš, nestraš. Tak uvidíme, zítra už pomaže k doktorovi, jen jsem si tak matne pamatovala, že to tu u některých taky probíhalo, tak jsem se chtěla optat. A z čeho jsi to měla ty, prosím te?

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:40

Zu No jako já doufám, že si to nenecha:-D. Už totiž říkal, že by si nedošel ani na WC a to je pravda. Ale mně to doktor taky říkal u toho zápěstí, že lepší by byla sádra, tak jsem mu říkala, že pečuju o dvě děti, do 2 let, že to je až poslední reseni. No jo, ale chlap, ten tohle neřekne, strčí ruce do sádry a pak bude ještě poroučet doma vývary:-D:-D. Ale tak kriticky to snad nemá, snad zaberou už nějaké léky, když odpočinek nezabral. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:44

Karja sice nejsem Zu, ale já to měla z blbý (příliš malý) myši a nevhodnýho pracovního stolu. Dělala jsem tehdy obrazovou přílohu k diplomce a musela jsem fakt hodně klikat a přetahovat. Léčila jsem to klidem (měla jsem ortézu na zápěstí), nějakou vodoléčbu, elektroléčbu nebo co to bylo, ale myslím, že nejvíc pomohl klid a to, že jsem se naučila ovládat myš (na rozdíl od kartáčku na zuby) levou rukou. Taky jsem si koupila novou, aby padla do ruky. 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:47

Karja myslím, že se dají taky lokálně píchnout kortikoidy. Ono jako zničit si ruce není vůbec dobrý, chce to nějak vybalancovat :( 

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 15:50

Karja špatná myš, špatný stůl, špatná židle i posez a nárazově strašně moc práce, přesčasů s myší ruce a hned na to hodně práce fyzické. Ale ten loket mě zlobil roky, vždycky na jaře, ale stačil zatejpovat a po měsíci byl klid, prsty a zápěstí jsem si oddělala takhle jednorázově loni.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 16:02

Blbej dotaz, ale škrobí se stolní bavlněné ubrousky? Žádnej damašek, nebo satén, obyčejná bavlna.

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 16:16

Karja hele, teď mě napadlo... kolega měl velký bolesti v rameni, nemohl moc zvednout ruku. Už ho to trápilo celkem dlouho, než šel k Dr. Na MRT mu zjistili zánět a asi tam měl někdy něco natržený/přetržený. Že nejspíš operace. Byl na opichu u lékaře (kortikoidy), bylo to lepší jeden den. Pak mu někdo poradil pijavice, tak byl u léčitele. Strašně se mu to zlepšilo. Ruku používá skoro normálně. Tak jestli by to pro vás třeba taky nebyla cesta, když je sambo takovej přírodní. A samozřejmě pracovní místo ergonomicky nastavit (vybavit). 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 16:35

Tabea :-D:-DHahaha, tak to je přesně pro něj. Nevim, jestli mu to mám říkat:-D

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 16:38

Karja Přispěju ještě jednou zkušeností téměř osobní :D, přítel měl bolavý obě zápěstí plus brnění v prstech, oteklý nebo zarudlý to neměl, tipoval to na karpály, ale neurologický vyšetření v pohodě, fixace ortézama mu nepomohla... No a nakonec se ukázalo, že to má od krční páteře, chodil pak na rehabilitace a k fyzioterapeutovi. Neurolog mu právě říkal, že symetricky postižený obě ruce nějakým zánětem jsou spíš míň obvyklý a příčina může být někde jinde. No, to já jen, že třeba ta vyhlídka na zasádrovaný obě ruce ještě nemusí být jistá!

Offline Tabea
8145 příspěvků moje polička 10. srpna 2021 16:41

Karja hele, bude moct i trochu trpět, až bude vysátej. Hlavně ta krev pak ještě celkem dlouho teče (přes 12h). Ale na záchod by si došel sám.  Pokud by byl ten spravnej kandidát na hirudoterapii.

Můj kolega byl velkej skeptik, než tam šel. O to víc byl rád, když to zafungovalo. Jednou teda nestačí.