"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 16:55

Pavlena Do Woolovers, pokud se dopátrám způsobu jak poslat, napíšu, to je rozhodně podmínkou vrácení,ale dík za nápad, chtít po nich odpověď :-) 

Ale furt mi neleze do hlavy, proč je to takový strašný problém, vždyť se i před Brexitem  nakupovalo z e-shopů po celým světě, to nikdo nikdy nevracel? 

Jinak to mám za to, že jsem frfňa, barva svetru je proti zobrazení na monitoru o půl odstínu tmavší a nepatrně posunutá do teplejší škály, a už mám problém :-) 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 17:04

Isca Přelaď si minitor a bude stejná. Neni zač.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 17:08

Sweet Potato Jako hezká ukázka myšlení mimo krabici, ale já jsem zabejčenej a tvrdohlavej jedinec, takto na sebe nevyzraju

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 17:37

Isca domnívám se, že lidi ty dolarové položky do Aliexpresu fakt nevraceli.. Teď jsem koukala na Asos, co je nového, tak prý se stále vrací zdarma, asi přes DHL. Ještě před Brexitem jsem vracela s Českou poštou a kupodivu dobrý. Každopádně, prosím, dej vědět, pokud přepravce najdeš.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 17:37

Isca domnívám se, že lidi ty dolarové položky do Aliexpresu fakt nevraceli.. Teď jsem koukala na Asos, co je nového, tak prý se stále vrací zdarma, asi přes DHL. Ještě před Brexitem jsem vracela s Českou poštou a kupodivu dobrý. Každopádně, prosím, dej vědět, pokud přepravce najdeš.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. srpna 2021 17:37

Isca nebo zkus nabídnout tady na bazaru, třeba se někomu budou hodit

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 11:40

Isca že je někdy/často těžký vyjít sám se sebou. Taky si zbytečně komplikuju život "o odstín", "o milimetr".... 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:06

Makara jj to znam - ja ziju podle hesla- nenech druhe, aby ti otravili zivot. Otrav si ho sam

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 12:22

Candance dost přesný! Teda já to mám vytuněno tím, že ten život otravuju i jiným. Ale poslední dobou se mi daří si nezabírat některé "zásadní" nesoulady, jako je nákup nesprávného toaletního papíru manželem nebo dítětem. 

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 14:48

tak abych si sama odpověděla na vlastní blbý dotaz - je to kýla v diastáze, operace se síťkou za měsíc, doktor naprosto nesdílnej, snažila jsem se vyptávat co se do něj vešlo ale odpovídal jednoslovně (ohledně pracovní neschopnosti, rekonvalescence, nutnosti té síťky=jizvy jak kráva atp atp), takže pokud by měl ještě někdo poznatek, zkušenost radu či varování tak prosím sem s tím, já krom slepáku v sedmé třídě a porodů nebyla nikdy v nemocnici

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:17

viktorka_od splavu a jak jsi k tomu prisla?To se vi?

49372 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:36

Zarinya asi na vode, tahala lod 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:41

viktorka_od splavu Hlavně ať to máš rychle a bez komplikací za sebou. To bude asi těžký porovnávat. Může to u každého být úplně jiné. Doba i jizva.

49372 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:42

Renusatko doma me vystrasili ze nemam chodit k milousum, ale kam to fakt nevim, ja nemam zadny znamosti:-/

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:45

viktorka_od splavu manžel měl kýlu, operovanou se síťkou a jizvu nemá. Kamarád to samý. Oba předtím absolvovali nějaké ortopedické operace a tuhle kýlní považovali za lehkou oproti těm dřívějším. Nejhorší přešlo v řádu dní, pak jsou nějaká omezení, co se týká sportu a cvičení. Držím palce!!!

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 16:53

viktorka_od splavu Než se ozve některá z místních dam z oboru: hodně operací kýl probíhá v dnešní době laparoskopicky a dochází při ní k vložení srolované síťky, která se rozvine až uvnitř. Při té laparoskopii bývá většinou nástup večer před, následující den operace, další den kontrola a odchod domů pokud je vše OK, týden po operaci vytažení stehů, po měsíci od operace kontrola a po půl roce další (ale ber tuhle informaci jen jako zhruba, nemocnice od nemocnice se to může lišit). Pracovní neschopnost je hodně individuální, asi podle profese a pocitu samotného pacienta, ale dost často bývají lidi do týdne fit, jenom musí dodržovat různá režimová opatření ohledně námahy. A měli ti sdělit instrukce jakým sportům a námaze se vyhnout až do operace (jízda na kole, plavání, posilování, asi ani ta jóga ne, hlavně to co namáhá ty břišní svaly, nošení těžkých břemen samozřejmě). To doufám udělali. A řekli ti aspoň jestli mají v úmyslu to dělat laparoskopicky?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:00

viktorka_od splavu K Milosrdným mám asi podobný vztah. Na operaci bych tam nešla, ale je to spíš kvůli zážitkům ještě ze školní praxe. Nevím, jak to tam teď je. A známosti mám v úplně jiných oborech, takže vůbec nevím, kam tě nasměrovat. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 17:05

Renusatko doma me vystrasili ze nemam chodit k milousum, ale kam to fakt nevim, ja nemam zadny znamosti:-/

​Co SurGal, nechceš se zeptat? At máš víc možností. Byla tam dcera i zeť. 

49372 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 18:02

Černá kočka dekuju, no prave ne, rekl ze budu mit jizvu

Mohučanka info nulove, nemam jezdit na kole? to mame v planu v sobotu...

49372 příspěvků moje polička 12. srpna 2021 18:07

Ginevra na surgal mam ne moc dobre reference bohuzel, ale uz z davnejsi doby