"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:32
Reakce na :

Do soukromého letadla váhový limit určitě nebude... ne to byl samozřejmě vtip. Já jezdím po D 1  do práce Brno Vyškov a zpět denně, takže tu situaci  znám.  Zvlášť posledních 14 dnů bylo hodně krušných. Příští týden už by to snad mělo být lepší.

Nic jiného než vyjet s 2 hodinovým předstihem mně jako dobrá rada nepřijde..a ani to nemusí  někdy stačit. Protože když dálnice zkolabuje,  kolabují i okolní  silnice.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:39
Reakce na :

no hlavně zpátky to bude zajímavé, protože jsem po cestě vyškov brno čekala směrem na to brno hodinu ve stojící koloně a to se to tam teprve začalo dělat zajímavým. rezervu minimálně dvě hodiny. nebo bych doporučila vážně vlak a kufr na kolečkách. a hodně vody. má být vedro a moje auto (černé) se rozpalovalo i přes jedoucí klimatizaci. a ze zkušeností kolegů asi i nočníček, protože ti tam uvízli dvakrát po hodině a nemohli už vydržet a nebylo kam jít  budu vám držet palce.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:39
Reakce na :

Blbnu, reserva dvě hoďky. Chápu.

Plus jestli vyjedeš hodně brzo ráno, vyhneš se největšímu provozu. Brno-Vyškov je kapitola sama pro sebe, tam mám pocit, že stejný úsek předělávají už snad potřetí. Brno-Bratislava je relativně v pohodě.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:41
Reakce na :

ještě zkušenost kolegů, kteří to zkoušeli různě objíždět a říkali, že to nemělo smysl, protože kolony byly i tam 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:43
Reakce na Krehutka:

brno vyškov dělají každý rok kousek dál :) myslím, že tento rok už konečně dělají ten nejhorší úsek u rohlenky. tam ale byl fakt masakr, jsem ráda, že se to opraví, ale měly by tam být i noční směny apod., ne že dělají kilometr málem půl roku.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:47
Reakce na Sweet Potato:

Navlíkací korálky, dělají se z toho kousátka pro mimina, klipy na dudlík nebo kojicí korále (jako zábava pro mimino při kojení, aby nemlátilo a neštípalo nebohou matku, příp. ji netahalo za vlasy nebo zlatý řetízek).

Zachtělo se mi miminku vyrobit něco vlastníma rukama a včera jsem koupila dřevěné nebarvené korálky u Stoklasy, ale jsou asi něčím lakované a strašně smrdí, to miminu do pusy nedám. Sehnat jen dřevěné, nebarvené a nelakované korále je docela fuška. Ty silikonové by měly být 100% zdravotně nezávadné, i ty barevné.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:55
Reakce na Jiná Realita:

Tak možná ta závratná rychlost způsobuje, že vnímám i pohyb zemských ker. Jako když jsme tam popojížděli a na vedlejší cyklostezce nás předjížděli rodinky na kolech .

Ale pak ta pohoda, když většina aut vyexituje na Olomouc, co?

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:58
Reakce na žluťásek:

Doporučuji zkusit Detou, specializují se na dřevěné hračky a určitě splňují všechny ty atesty. Nevím odkud jste, ale slušný kamenný obchod je v Ďáblicích (aneb na co všechno člověk nenarazí na procházce s kočárem!).

http://www.detoa.cz/vyrobky/drevene-korale

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:58
Reakce na Jiná Realita:

ještě zkušenost kolegů, kteří to zkoušeli různě objíždět a říkali, že to nemělo smysl, protože kolony byly i tam 

Tak já už mám za ty roky vychytané   některé objížďky slušně. Přes Rousínov to prostě nestačí. Ale je pravda, že jet  přes Ochoz už je skoro samostatný výlet :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:58
Reakce na Krehutka:

a nastane tzv. dálnice duchů  tak by to mohlo vypadat všude O:-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. června 2017 12:58

Včera je pro někoho "Sloven" nadávka a zejtra si to tam mastí s papírem, to je karmický podle mě

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:01
Reakce na :

Tak v Zare je pomaly všetko kópia čohosi, okrem basic rady. Čo sa týka Bati je ale divné, že dajme tomu okopírujú tenisky od Vagabond a na vedľajšej polici predávajú originál Vagabond.  To ako keby vedľa saka Chanel visela v obchode napodobenina zo Zary. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:03
Reakce na :

jela bych vlakem. pokud je teda jeste dnes nutne papiry vozit

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:04

Bála jsem se o messengerech zmínit, tady jela Zelená vlna

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:06
Reakce na Gatita:

Detoa mě napadla, ale našla jsem jen pytlík nebo pikslu barevnýck korálků dost maličkého průměru, radši bych větší. Asi spíš objednám ty silikonové z nějakého eshopu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:07

a když se mluví o té dálnici.

chytila jsem tam nějaké "rádio dálnice".

znělku sice má asi ve čtyřech jazycích, ale zprávy o provozu hlásí jen česky, a navíc jen takové obecné žblepty, vůbec neřeší třeba aktuální délku kolon nebo tak. nechápu, k čemu to je dobrý 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. června 2017 13:15
Reakce na Jiná Realita:

"dalnice" se imho jmenuje jen proto ze ma signal celou cestu:-)