"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 20:30

kocoureksuggy Já nevím, třeba proto, ze se lokální valka pořád vyplatí víc, než totální rozvrat blízkého východu? Ale třeba ne, já fakt nevím, mám pocit, ze k nám do ČR k tomu pronikne jen málo informaci, takže se čiste ptám na názory. 

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 21:09

MP Meri Americanum uz vadilo, ze je to drahy a ze to k zadny trvalejsi zmene stejne nepovede? Chteli to ukoncit vsichni, ale treba ne tak rychle? 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 21:26

MP Meri mirajo 

Myslim, že to bylo dlouhé a k ničemu to nevedlo. O odchodu vojsk se mluvilo dlouho. Rusové neuspěli a Američani také ne. Totální rozvrat nehrozí, dle mého názoru.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 22:10

Uplne debilni dotaz: uz tejden me boli noha, zacalo to prstama a ted se to prestehovalo ke kotniku, rano relativne dobry, odpoledne uz trochu lezu po zdi. Kotnik nateklej, zadnej uraz, nic. Jakyho doktora mam navstivit? (Obvodaka bych rada obesla)

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 22:26

mooraSla bych k ortopedovi. Napisu sz.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. srpna 2021 22:27

mirajo dekuju

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 06:44

Asi nemam sanci neco udelat s novymi sousedy o patro niz, ktery nonstop kourej na balkone, co?:( jakoze ted v 6 rano uz ma Tonda v pokojicku nahuleno, v noci kourej treba ve 4 rano, o pulnoci, ve 2....pres den jsme pryc, ale tohle je zoufaly

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 07:28

moora já bych šla na žilní chirurgii. Příbuznému se trombóza projevila právě oteklými prsty na chodidle a oteklým kotníkem

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 07:58

711990 moc a moc tlapkam, ja tohle uplne nenavidim

Z meho patrani jsem pochopila, ze problem je v tom, jestli je balkon spolecna cast domu a jestli je koureni ve spolecnych castech domu zakazany. 

U nas idioti huleji na pavlaci, kde to je samozrejme zakazany, ale stejne je to k nicemu. Uz jsem stezovala a spravce se mi prakticky vysmal, no. 

Proc si ti vsichni idioti nekourej doma, kdyz je to koureni tak skvely a vonavy

Offline Catherinne
10863 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:02

711990 to je strašný, zažili jsme to kdysi několik let a nebylo úniku 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:14
Reakce na MP Meri:

Hele hodně blbej, jo? Můžete mi někdo vysvetlit, proč odešly spojenecký vojska z Afghánistánu? Já to proste pirad nějak nemuzu pochopit

​já tomu taky nerozumím, ale za mě to má co dělat s Bidenem kterýho celkově nemusím, tak mu to přičtu k tíži

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:19

711990 Ja myslim, ze tva jedina sance je, zazvonit a slusne pozadat, vysvetlit tvou situaci. Pokud k tomu doneses neco dobreho, tak tim lip. V nejhorsim pripade domluvit nejaky cas, kdy ti to nevadi. Mozna si to proste jenom neuvedomuji, zni to divne, ale lidi jsou fakt casto natvrdli a nenapadne je, ze ti muze jejich chovani vadit. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:20

Lama_z_Lana no je to samozrejme vlastni balkon:( ale je to straslivy a hlavne nonstop

Catherinne dik, pred nima tam byla pani, co kourila tak strasne, ze jsme pred rekonstrukci meli na zachode jak v hospode a ted tohle

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:22

No jak říkám, všechno chápu, 20 let, dlouhý, drahý ... ale tohle mi přijde jako obyčejné "vyklizení pozic" nebo skoro až útěk. A nikdo snad nemohl čekat; ze to Afghánská vláda ústojí sama. Já tomu proste nerozumím, ať čtu co čtu, tak si říkám, jestli mi neunikla nějaká zasadni souvislost.

Nevedela by třeba 0zero7 , jakej je pohled beznejch Američanů na válku v Afgh.? Jestli v tom třeba hrál roli nějaký společensky tlak?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:25

Garfietak to by bylo dobry dodat, ze jsou to typicti fanousci Ortelu a jinejch podobnejch kapelale zkusime to, no. Nic jinyho nam nezbyde.

Offline Linda
100 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:27

viktorka_od splavu Stahování vojsk  souvisí ještě s Trumpem.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:29

711990 no ja te fakt chapuu nas domluva nelze, domluva s idiotem proste negunguje..pac je to zakaaaazany...noooo...hmmmm....a huli dal. 

No ono to lze v nekterych pripadech zakazat i na "vlastnich" balkonech, co jsem pochopila. Jenze pokud nezabere ta domluva, tak stejne akutne to clovek takto nevyresi. Ja uz jako vrchni stezovatelka (mam nad sebou novy spusedy a to je taky peklo - tam je nejaky problem s centralnim odsavanim a tam mi radsi ani nikdo neotvira, kdyz chci ten problem resit). Ja uz jen cekam, ze se mi driv nebo pozdeji nekdo vy***e prede dvere

Hlavne fakt nechapu, co za shit musi kourit, kdyz to i po x metrech je cejtit jako by stal vedle me. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:32

MP Meri Zrejme proto, ze se domnivaji, ze totalni rozklad nenastane. On i Taliban je, podle vojenskych zpravodajcu uz trochu jiny a reformovany (napr. zacal podporovat vzdelani divek atd.) ve srovnani s devadesatymi lety. Je to rozhodnuti Bidena, ktery tim potvrdil Trumpovu dohodu o primeri s Talibanem (Trump stahne vojska a Taliban nebude poskytovat zazemi jinym teroristickym skupinam typu Al-Kajda, IS atd.). Pochopitelne tezko rict, co je za tim ve skutecnosti, ale ja se domnivam, ze udrzovat tam vojska je prilis nakladne a Taliban uz nevypada tak hrozive (oni totiz vyznavaji postoje, ktere jsou ve velke casti Afghanistanu v podstate normalni, problem nastal, kdyz dobyli Kabul a dalsi velka mesta). Uvidime, co se stane dal. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:34

711990  No tak to potes. Ale sance je, zvlast kdyz jsou novi, nejaky starousedlik by te vyfakoval stopro. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:34

MP Meri Ten Afganistan bude ohromne slozity, proste patova situace a verim, ze bezni Americane nemaji zajem aby jejich synove a vnukove slouzili a umirali v tramtarii. A reseni podle me neni, tam po tech desitkach let boju, tvrdeho islamu a americkych zasahu (a predtim sovetskych) neni nikdo, kdo by mohl zavest jakekoli civilizovane zasady. Neni tam na cem stavet. Ted jsem cetla knihu o pomerech v Iranu pred islamskou revoluci a bylo to strasny. Blaznivy megalomansky sah a jeho policejni stat versus zaostala zeme, kde ho vsichni nenavideli. Zadna "zapadni" civilizace jak jsem si driv myslela.
Ale co mam teda USA hodne za zly je stazeni ze severni Syrie a ponechani kurdu na libovuli Turecka. Ale to uz odbocuju no. Jinak vime, kam asi zamiri islamiste z byvaleho Islamskeho statu. Takze co bude je pekna otazka...