"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:37

Garfie Tyjo o reformaci Talibanu si myslim svy. Proste tomu neverim. Ja to vidim jako kazdopadny prusvih 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:47

711990 balkon neni nikdy vlastni, i kdyz je u tveho bytu, takze ten zakaz koureni ve spolecnych prostorach by mohl byt pouzitelny... blbe je, ze pokud nebudou chtit, tak je tezke je donutit...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:55

Na reformaci Talibanu taky moc nevěřím, v mejch očích je to cely proste kapitulace Spojenců. Tak me zajima, jestli důvodem byly spis peníze, společensky tlak, nebo únava z dlouhotrvající války. Já psala na islám diplomku, ale na poměry v sev. Africe. Afghánistán a geopoliticka situace východu šla vždycky dost mimo mě, tak jsem teď fakt taková řekneme hodně zaskočená. No, asi mam materiál ke studiu na dlouhe zimní večery.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:56

nolita tyjo aha! To je dobry vedet. No uvidime, minimalne se snad bude dat domluvit, at nekourej v noci.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:01

nolita no to jsem si myslela taky a není tomu tak. U starších domů nějak záleží, co je napsáno někde ve stanovách. Třeba u nás balkony u bytů nejsou součástí společných prostor. S dokonalým důsledkem, že zasklívání balkonů, které sdílejí garsonky se platilo z fondů oprav, zatím co zeskleni balkonu, které patří k bytům si museli platit jejich vlastníci sami. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:03

continuity to ze je neco ve stanovach neznamena, ze je to spravne, tam jsou casto nesmysly...

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:10

nolita omlouvám se, prohlášení vlastníka budovy. Tady je to vysvětlené.

https://www.dumplnyuspor.cz/bd/lodzie-balkon-terasa-spolecna-cast-domu-ci-vylucne-vlastnictvi/

Online Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:33

711990 Ještě by bylo dobré vědět, jestli jsou to majitelé bytu nebo nájemci. V druhém případě je větší šance na úspěch. Držím palce.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:37

continuity jj je tam vykladovy problem, ale preklenul to novy obcan...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:46

Sweet Potato najemci, na majitele nastesti mame kontakt, tak to zkusime i pres nej. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:47

Jos Tak on je to pochopitelne zdlouhavy a pomaly proces, takze uplne zatratit tu moznost nechci, ale taky tomu moc neverim. Hlavne to co pro ne muze byt obrovsky krok je pro nas zanedbatelny krucek. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:55

Jos ja myslim ze celkove je problem s vyvozem demokracie zapadniho strihu do zemi, kde chybi obcanska spolecnost. Ta se v evrope taky nevyvinula za dvacet let, ale trvalo to nekolik stoleti.

Holt jsou casti sveta, kde je zjednodusene receno na vyber mezi sekularnim policejnim statem a nabozenskym. Nejaka demokraticka spolecnost je v soucasne situaci rekla bych az nebezpecna utopie (cest nekolika malo vyjimkam, myslim v Tunisu se to jakz takz povedlo).

Podle me nema cenu se snazit tam zvenku zavadet cokoliv jinyho. Jakakoliv premena bude dlouha, pomala a bolestiva a musi prijit zevnitr.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:57

Garfie

Co pises je taky dulezity, pokrok tam se neda hodnotit z pohledu zapadnich hodnot nebo meritek.

Byla jsem uplne na vychode turecka a mluvila jsem s vice ruznyma lidma tam (kamaradka se tam vdala). Je to fakt uplne jina mentalita.

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 10:12

Pro zájemce, tohle je super dokument o Afganistánu. Ehm, nedaří se mi vlozit odkaz, ale je to v archivu čt Afganistán- 40 let války

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 10:17

nolita continuity 

Už jsme to tady myslím dřív řešily... no já jsem z toho pořád jelen.

V kupní smlouvě (2012) resp. příloze, kde je specifikace místností, ze kterých se to celý skládá atd., mám lodžii uvedenou v rámci tý bytový jednotky, ale je tam jako "prostor ve výhradním užívání vlastníka", kterej se nepřičítá do podlahový plochy.

Vycházela bych teda z toho, že je jenom moje (ta lodžie)...

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 10:29
Reakce na Lilly_Ku:

Jos ja myslim ze celkove je problem s vyvozem demokracie zapadniho strihu do zemi, kde chybi obcanska spolecnost. Ta se v evrope taky nevyvinula za dvacet let, ale trvalo to nekolik stoleti.

Holt jsou casti sveta, kde je zjednodusene receno na vyber mezi sekularnim policejnim statem a nabozenskym. Nejaka demokraticka spolecnost je v soucasne situaci rekla bych az nebezpecna utopie (cest nekolika malo vyjimkam, myslim v Tunisu se to jakz takz povedlo).

Podle me nema cenu se snazit tam zvenku zavadet cokoliv jinyho. Jakakoliv premena bude dlouha, pomala a bolestiva a musi prijit zevnitr.

​Souhlasím. Po dvaceti letech marnýho snažení výsledek nula... tak přece tam nebudou zbytečně posílat vojáky dalších dvacet/třicet/padesát let

Tunisko je trochu jinej případ, tam fungovala prakticky francouzská kolonie, za jejíhož víc jak padesátiletýho trvání se Tunisani lecčemu přiučili (zvykli) anžto v tom aka západoevropským systému a "dovezeným" civilizačním pokroku denodenně žili, se vším všudy... v Afghánistánu se žádná velká nová infrastruktura nebudovala, ani západní zákony jim nikdo nepředepisoval, byli tam jen vojáci na udržení pořádku (ale ve starým systému). Aspoň tak já to chápu...

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 10:46

Lilly_Ku Přesně tak, souhlasím s tebou.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 10:58

barbucha neni, ale jen ty ji muzes uzivat, kdyby byla tvoje, neni potreba tam nic takoveho psat...

timto koncim pravni okenko a jdu si uzivat vikend:)

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:04

Lilly_Ku Tohle je tak nejak vim. Vnutit cokoli silou zvenci nejde. Pohled evropana je proste zkresleny, to vsechno chapu. Ale otazka se, co se z toho casem vyvrbi. Dalsi teroristicke podhoubi mozna a bude z toho zacarovany kruh a dalsi intervence. Takze chapu Meri a jeji obavy. Ono uplne nejde rict a odted nebudeme zasahovat vubec. A tech lidi tam je mi lito, to kazdopadne. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:20

711990 Určitě bych argumetovala tím, že je to pokoj malýho dítěte a v létě mu tam musíš větrat. Prostě aby bylo patrno, že nejseš zase takovej prudic(já jsem na tvé straně zcela, ale Ortelove to třeba víc pochopej). 

Lituju že hrozne moc, tohle by mi teda vadilo strašně;-((((