"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 12:32

jerry barbucha Děkuji, asi se budeme muset k té dětské vrátit. Ono je to tam teď dost divoký. Má zamčenou čekárnu a čeká se na chodbě i venku na ulici. Když jsme tam byli, vyšla ven, zeptala se, co kdo má. Synovi tu nohu prohlídla přímo na tom chodníku venku a poslala nás domů s tím, že je to v pohodě. 

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 12:35

viktorka_od splavu Já právě v té rychlosti ani nestihla říct, že klíště bylo, ale už dávno. Přijel s celou nohou poštípanou, tak jsme řešili ty štípance. Došlo mi to až potom, že jsem jí to měla říct. No budeme muset zpátky.

Online jerry
11264 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:20

eeny-meeny 

A nemusí být přenašečem jenom klíště, může to byt infikovaný komár. 

A o muchničce (kterážto potvora není pomalu ani vidět), díky které jsem skončila na chirurgii a následně s antibiotikama, už nechci radši ani slyšet.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:21

eeny-meeny to zní děsivě

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:24

eeny-meeny pred mesicem neni "davno", to je tak akorat

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:27
Reakce na jerry:

eeny-meeny 

A nemusí být přenašečem jenom klíště, může to byt infikovaný komár.

​Zajímalo by mě, zda je to pravda. Muž má borelii, kliště si neuvědomuje, že by měl. A jeden z doktorů tvrdil, že u jiného hmyzu než klíštěte, které je přisáto delší dobu, nebyl přenos borelie na člověka prokázán. ne, že by to už nebylo fuk. Ale zaujalo mě to.

49372 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:35

notna a) kliste neni hmyz, ale clenovec

b) prokazan skutecne nebyl, pripady boreliozy "bez klistete" jsou daleko snaz vysvetlitelne tim zes to kliste prehlidla, protoze prenasi i larvy ktere jsou prakticky neviditelne 1mm velke a prusvitne

c) naopak ta delsi doba prisati neni stopro nutna, zejmena pokud se kliste napije opakovane

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:54
Reakce na Ounz:

eeny-meeny to zní děsivě

​Manžel to komentoval slovy, že to je jak zubaři v Indii, kteří ordinují na ulici. Nevím, jestli je to normální a jestli to tak mají i někteří další doktoři. Ale oná má fakt zamčeno, pouští po jednom, některé lidi vyřeší rovnou na té chodbě nebo na chodníku jak nás. Jedno dítě tam třeba poslouchala fonendoskopem přímo na těch schodech, co vedou k oridnací. Trochu bizár no.

49372 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 13:56

eeny-meeny no to bych se optala na vasi zdravotni pojistovne, jestli je to ok.  a jake vykony si vlastne uctuje a za co ji ta pojistovna vlastne plati. by se pani dr. jeste mohla divit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:02

eeny-meeny mě to zní docela děsivě. Naše dětská ordinuje úplně normálně, čekárnu měla zavřenou jen během prvního lockdownu. Moje praktická bere pacienty akorát po předchozí telefonické domluvě, teď jsem jí posílala nějaké zprávy mailem, druhý den se mi ozvala zpátky, nebylo to vyloženě akutní.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:05

viktorka_od splavu Chodíme tam dlouho a nikdy problém nebyl. Je celkem dost pečlivá. Ale teď to asi kvůli covidu řeší tímhle stylem. Snaží se ty pacienty selektovat už před příchodem. Každopádně jsem si myslela, že ta doba, kdy se nepouští do čekáren, už je dávno pryč. Přece jenom kdyby ta návštěva proběhla snandardně, tak asi stihnu říct všechno a v klidu to proberem. Tohle bylo stylem ukaž nohu, dobrý, bor. to není, zdar.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:09

Evaeva Nevím, jestli se nějak extrémně bojí nebo čím to je. Navíc se k ní musí dopředu objednat telefonicky, ale i tak se jí tam ti pacienti kupí na těch schodech a venku na ulici. No fakt se mi to nechce absolvovat znovu, ale musím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:10

eeny-meeny jojo, tohle se nemůže podcenit. Snad bude syn brzy v pořádku.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:14

Evaeva Děkuji.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:19

eeny-meeny vůbec si nedovedu představit, že bych tak ordinovala a co ny mě k něčemu takovýmu mohlo opravňovat..nepochopím. Dle možností bych se poohlédla jinde (ale vím, že tohle může při nedistatku bejt problém)

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:23

eeny-meeny mě se takto pokazila praktická. Téměř se k ní nedá probojovat. Ona brala na objednání i předtím, a nebylo to úplně jednoduché, ale teď je to hrůza. Přitom předtím to byla fakt pečlivá lékařka. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:24

notna Já k tomu docela nedávno četla i nějakou studii a fakt se přenos čímkoli jiným než klíštětem nikdy neprokázal...ale přísahala bych, že mně se to stalo. :D Takže fakt nevim co si o tom myslet! Kruh se mi tehdy udělal okolo svědivýho štípance od komára, kterýho jsem si přímo na té ruce i plácnutím zabila, takže vim, že tam byl, naopak klíště v tom samým místě rozhodně nebylo a ani nevim, kde bych ho vzala, stalo se mi to v pubertě, kdy jsem opovrhovala pobytem v přírodě a akorát seděla u PC. Další možná varianta už je jen klíštěcí larva jedoucí na komárovi...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:31

eeny-meeny bych urychlene zmenila detskou, to se taky muze stat, ze na tom chodniku budete v zime stat s ditetem s teplotou nebo kaslem nebo ze vas vubec ze strachu neprijme. A to jednani bych teda nahlasila na pojistovnu. Jak jde o deti, tak jsem ostra. 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 14:50

Karoleena On ten flek může být i jinde než bylo klíště. Ale že by se udělal náhodouzrovna tam, kde se napil ten komár, to je fakt nepravděpodobný.

Taky nemusí být flek vůbec, to je ta blbější varianta.

Offline AprilTwelve
1027 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 15:42

s těmi doktory.... opakovane se ke mě dostalo info, ze dokud nepredlozi pacient negativní test na covid,  doktor nic moc jiného neleci... bohužel teda ani neposlechne dýchání, nic.... prostě ty respirační nemoci jsou teď teda hodně zapeklity.  a docela dost doktorů si covidem a obavami z něj omlouvá to, že pacienty na ferovku odmítají ošetřit a vůbec péči poskytnout. pevně doufám, že z toho nebude nějaký nový standard.