"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:40

711990 lituju tě moc, ale obávám se, že seš bez šance. Vždyť přece kouří venku, tak co řešíš, to k vám určitě nejdeMalou útěchou ti může být, že takový lidé se často stěhují. Jediná šance by podle mě byla, kdybyste si to odhlasovali na shromáždění. Jinak balkóny/lodžie jsou součást fasády, takže opravdu nepatří k bytu, jak tu někdo psal.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:47

Karjaja vim no, oni maj deti dokonce triale zkusime to!

Evaeva presne, venku to nemuze nikomu vadit:D

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:30

Je tady někdo, kdo cestoval poslední dobou do Řecka? Vyplnila jsem PLF formulář a do mailu mi přišel pdf soubor, který obsahuje QR kód. Dnes mě trochu zaskočila sms z cestovky, že je nutné vyplnit formulář a požádat o QR kód. Doteď jsem si myslela, že použiju ten kód z pdf souboru.

Offline katrin
141 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:35

Lenka7717 No, však to je právě ten QR kód, který už máš. Cestovka po tobě žádá udělat to, co už jsi udělala. My jsme tedy vyplňovali den před odletem a QR kód přišel okolo půlnoci, ale bylo to tam i tak nějak vysvětleno, že chodí až po půlnoci dne, kdy cestuješ.

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:37

katrin Děkuji! Myslela jsem, že je potřeba ještě něco jiného. Formulář jsem vyplňovala včera a mail s kódem přišel během minuty.

Offline katrin
141 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:43

Lenka7717 Aha, tak možná se to trochu změnilo, zapomněla jsem říct, že my jsme cestovali 19.7., tak možná teď to chodí už obratem.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:33

Lenka7717 a vyplnovala jsi plf recky nebo cesky? Znama pred odjezdem vyplnila jen cesky navratovy a recky ne a nevzali ji do letadla   . https://travel.gov.gr/#/

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 21:15

crazydaisy Vyplnila jsem řecký pro příjezd a rovnou i český pro návrat. Kdyby mě nevzali do letadla, tak mě asi trefí. Je to moje první dovolená bez dětí.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 21:36

Lenka7717 pak je to ok . Hezky si dovolenou uzij.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 13:44

Nevíte někdo, co se stalo Mr. Keene (twitter)?  5.8. měl nehodu, psal, že se mu nic nestalo a 6.8. zemřel.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 13:55

711990 my se takhle domluvili se sousedy na kompromisu - ze budou chodit kourit na druhy balkon, aby to neslo pokojicku. Takze jsme to cuchali v obyvaku, ale lepsi nez u deti. 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 14:03

Mirka

Jen se domýšlím, nevím.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 14:24

Sweet Potato nenašla jsem k tomu nic, takže nemám ani teorii.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 16:11

Mirka Tam se na to ptalo strašně moc lidí a marně. Tak mi přijde, že kdyby to bylo tak jednoduché, jako následky té nehody (lehké, ale kdo ví), že by odpověď zazněla.

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 16:53

Ohledně dědického řízení prosím: zemřela nám babička, s naší rodinou se dlouho nestýkala - byla v područí druhých příbuzných. Dozvěděli jsme se to z parte ve schránce. Nečekáme, že budeme něco dědit, nemovitosti tam nebyly a oni z ní asi všechno vytáhli ještě za života - jen abychom věděli, co máme čekat - výzvu k něčemu od notáře? Máme se nějak hlásit?

Moc díky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2021 17:08

mitford sister měl by vás oslovit notář. My také čekáme, jsou to dva měsíce a zatím nic. Upřímnou soustrast.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 17:33

mitford sister Notář se ozve sám a v dnešní době trvá vyřízení pozůstalosti dlouho, díky covidu. Naši sousedi čekají od března.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2021 18:32

Kan fakt? My doufáme, že do konce roku bude vyřízeno, v rodině nejsou žádné rozpory, postupovat se bude dle závěti. Pomalu se na to začínají nabalovat další věci.

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 20:13

MP Meri z toho mala co vim, tak nekteri rikaji, ze to stazeni se melo stat uz davno, jini zase, ze Bush to podelal, protoze misto soustredeni se na nejakou obnovu a prosazoval valku. Takze nejaky vladni usporadani, co by melo hlavu patu nemelo pry sanci. Obama zas tem vojskum dal konecne datum, takze Taliban proste pockal (psal nekdo na FB tak nevim, jak je to spolehlivy). Docela dost lidi je nastvanych, protoze Taliban ma spoustu zbrani co ziskal od americke armady. Hlavne ale ted kritizujou lidi Bidena, ze stahovat nic nemusel, protoze Taliban nedodrzel jejich cast dohody. Otazka je, jestli by v tom byl nejaky rozdil, kdyby zustali, protoze je potreba, aby jejich armada mela pozici nejakou slusnou, coz asi nehrozi. Je to na prd, fakt. Vim, ze Kanada zavrela a snad i evakuovala ambasadu. A nejak uspisili process time afghanskych uprchliku. 

Jinak americani predpovidali, ze Kabul padne tak za 20 dni minimalne, no prd samozrejme, myslim 6 to bylo nebo tak nejak. Je to hrozny, nevim, jestli to ma nejaky vychodisko, kamarad, co ma best friend v armade rikal, ze ti afghansti vojaci jsou uz na tu US podporu tak zvykli, ze to je katastrofa bez nich. Vylozene nazor lidu obecneho nemam, je to spis od lidi co se o to trochu zajimaji, tak jaka je nejaka obecnejsi rovina nevim. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 20:14

Linda No to jo, on to "slibil" a podepsal nejakou dohodu, jenze Taliban to nedodrzel, takze Biden je stahnout nemusel, ze to ho ted kritizujou.