"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 11:29

Malenge Ona nám takhle už vlastně odmávla i očkování proti neštovicím. Kluci je ještě neměli, je jim 10 a 14. Jednou jsem se jí na možnost očkování zeptala a prý ne, není potřeba. Teď si to tak skládám dohromady, asi fakt musíme jinam..

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 13:06

eeny-meeny co vzít dítě na kožní? Jeden známej zrovna léčí boreliozu s kožařem

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 14:23

eeny-meeny mně nabízel obvoďák návštěvu na infekčním. Nepopletla jsem to snad. Měla jsem totiž i po 4 ATB nález. Mmch rok před borelkou jsem u něj byla se skvrnou a prý to nebyla borelióza, ale nějaká infekce ano, a přeléčil mi to taky ATB. Nedej se, borelióza je svinstvo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 15:19

eeny-meeny Ty 4, týdny jsou takové hraniční. Ono je celkem lepší i těch 6, pokud teda nemá další problémy třeba s bolestmi kloubů a tak. Spíš hrozné je to ordinování venku a na schodech. Dětské doktory moc neznám, naši bych asi teď taky úplně nedoporučila. Vím, že moje kamarádka chodí ke Gálové na Bakolovo nábřeží. Ona ji moc chválí, ale mně se tam nelíbil přístup. Vybírání nějakých příspěvků za nadstandardní péči. Nevím, jestli to ještě má Zase jako zástup se mi zdála pečlivá a v pohodě a recenze jsou skoro jen samé pochvaly.

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 15:25

Renusatko za mě je teda každý den čekání bez léčby při borelióze velký problém

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 15:31

viktorka_od splavu Jenže často ty protilátky po měsíci ještě nejsou, to tě uklidní a už to třeba dál neřešíš. Nic se neděja a může se dít za několik let. Zrovna kolegyně teď měla flek jak blázen, po 4 týdnech jí nic nevyšlo, dali jí ATB, že zánět a za sedm týdnů už tam hladinu měla. Brala si to znovu jen proto, že je to v práci. K obvoďákovi by za tři týdny znovu nešla, když jí nic nebylo. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 15:49

dzizisketa ne některým, ale spoustě, nejčastěji z řad těch soukromých. Viděli jsme to u nás-  v přímém přenosu, včetně závažných průběhů u těhotných, kterým několik lékařů po telefonu řeklo, ať v žádném případě nechodí. Doteď mám před očima staniční u nás na oddělení (130+kg osoba), lidi s prkotinama už jí za ty roky taky sejří, ale okolo jedné z těch nejvíc nemocných po císaři obíhala jak družice. Bambilion ordinací a léčiv, v podstatě se k ní a 1 hodinu nebo častěji oblíkala do atombordelu s respirátorem, maskou a dalším, dokud to bylo třeba. Nasazení personálu napříč špitálem bylo extrémní, interní oddělení, který vypadá věčně jako ospalý nedělní odpoledne, bylo týdny jak válečná zóna. Naprosto rozumím těmto lidem, že by s tou prací nadobro praštili, kdyby se to mělo znovu opakovat. A děsím se. Lidi na opatření naprosto dlabou.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 01:09

Dům, mnoho dědiců. Pokud bych je chtěla vyplatit, platí, nevím, jak to nazvat, všechny potřebné dokumenty včetně odhadů ceny nemovitostí staré cca dvacet let? 

Online letolet
753 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 08:43

Máte prosím někdo osobní zkušenost a doporučení na microblading v Brně? Z fotek to na mě působí dobře, ale naživo jsem to zatím neviděla, tak pořád váhám,  zda do toho jít nebo ne.. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 08:55

tv znalecký posudek neplatí určitě, i stav nemovitosti se za 20 let změnil, výpočty a cena budou jiné a vyhláška, podle které se to počítá, možná taky.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 08:57

Prosím, kdo už máte Marianne, je tam kupon na slevu na malé spotřebiče do Datartu? Potřebuju malý vysavač, tak jestli ho mám koupit hned nebo počkat - díky!

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:56

Dotaz na dědictví. Partneři, třeba 20 let spolu, ne manželé. Jeden z partnerů zemře. Dědí po něm dlouholetý partner, se kterým mají společnou domácnost?

Např dům, který vlastní zemřely a ve kterém spolu dlouhodobě žijí a přestavěli ho a investovali do něj..

Ja si myslím, že ne. Jsme ve při.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. srpna 2021 09:59

Dadoo partner nedědí, aspoň podle mě. 

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:04

Dadoo pokud jsou děti zemřelého tak nedědí.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:06

Mirka Datart tam ma hodne slev, i Alza, oboji rozdeleno na hodne ruznych kodu podle znacek nebo vyrobku, klidne ofotim a zaslu treba na mail nebo nevim, zda kde i do SZ, kdyztak napis

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:10

rysamona a když nejsou? Dědí rodiče a sourozenci? A ten partner vůbec nic? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:27
Reakce na letolet:

Máte prosím někdo osobní zkušenost a doporučení na microblading v Brně? Z fotek to na mě působí dobře, ale naživo jsem to zatím neviděla, tak pořád váhám,  zda do toho jít nebo ne.. 

​Já jsem to dlouho zvažovala, prošla jsem tisíce fotek a recenzí a nakonec zvolila Dagmar Chalupová . Paní je velice milá, šikovná, probere životní styl, zdravotní věci. Hodinu jsme řešily co od toho čekám, jak sportuju, jak se líčím, s čím se léčím, jak o to budu pečovat. Hodinku to zakreslovala s tím, že jsme to probírali, jestli se mi to líbí a hodinu tetování. Potom se jde ještě po měsíci na opravu. Teď ho mám přes rok a půl. Musela jsem si ho dřív každé ráno domalovat, protože svoje jsem v pubertě téměř všechno vyškubala.Teď rok a půl nemusím řešit vůbec nic a pořád to vypadá dobře. Po dvou letech se mám ozvat s fotkou a ona mi řekne, jestli je potřeba nějaká oprava.

Online letolet
753 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:43

Renusatko děkuji za podrobný popis. Asi do toho půjdu. A ještě jeden dotaz - jak dlouho se to hojí, dá se s tím jít třeba druhý den do práce aniž by me všichni kolem litovali, co se mi přihodilo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. srpna 2021 10:47

letolet Já jsem to asi tak tři dny měla jen dost tmavé, ale jak jsem si to obočí domalovávala a mám tmavé vlasy, tak se nad tím nikdo nepozastavoval. Potom se to začalo loupat, to spíš divně chvíli vypadalo, kousek tmavý, kosuek světlý. Nebylo to nic hrozného. Žádný otok, modřiny a podobně, tam nejsou.