Nevite nekdo, jestli se da nekde zjistit, jestli je konkretni urad bezbarierovy? U nekterych to pisou treba na webu mesta, ale neni to nekde systematicky pohromade?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mám pověsit ven prádlo, nemám pověsit ven prádlo.
Kan Jen pověs, docela by se mi hodilo, aby trochu sprchlo. ![]()
Myrtila každá veřejná budova musí být podle "bezbariérové" vyhlášky z roku 2009 bezbariérová. Úřady to musejí mít pořešené.
Prosím Vás, dotaz z pracovního prostředí. Standardně pracuji od pondělí do pátku od - do. Brzy ale budeme mít v práci akci, které se musím účastnit a je v sobotu, bude to pár hodin, cca 4-5. Zaměstnavatel už tak nějak rozhodl, že si za to vyberu náhradní volno. Chci se ale zeptat, když si takhle potom vyberu ty hodiny v mém klasickém pracovním týdnu, nepřijdu o příplatek za sobotu? Nikdy jsem to neřešila, tak vůbec nevím.
Jak se "oficiálně" jmenuje ta pláštěnka, co přes vás dají v kadeřnictví, abyste nebyli celý od vlasů?
Evaeva pláštěnka stříhací, pláštěnka kadeřnická ![]()
Catherinne díky
Garfie
Díky, už mám posbíráno i vyžehleno.
Katrin_kouří_cigarety Díky!
Monulinecenka tyjo,vy mate v cesku priplatky za sobotu?
Tady ani omylem.
Zarinya To sice máme, ale ani s tím příplatkem nemáme to, co vy bez. ![]()
Zarinya Ano, mame priplatek za vikend a svatky, tusim 25%, ale nechci uplne kecat, jak rikam, ja o vikendech standardne nepracuji, tak uplne nevim no. ![]()
Monulinecenka tady je za nedeli a svatky...ted mam 80%,to byva ruzne,ale sobota je tu jako normalni den tudiz bez priplatku.:-)
Zarinya Tak to jsem rada, ze kdyz uz musim do prace v sobotu, ze nejsem v Nemecku. ![]()
Monulinecenka no,otravny je to dost,protoze napriklad v minule praci jsem v sobotu musela na 7hodin a v nedeli stacilo pouze tri hodiny,protoze priplatek.![]()
Monulinecenka pokud si vezmeš náhradní volno, těch pět hodin zaplaceno nedostaneš, ale příplatek za ně ano. Dle zákona. Teoreticky. Já odpracovala tolik svátků a víkendů při ročních závěrkách a v životě jsem žádný příplatek nedostala. ![]()
To je to ustanovení, že přesčasy jsou započteny, taky to mám celý zivot.
Muž teď má započteny i příplatky za noční a vikendy. To je pak paráda vyměnit si s někým víkend. Vůbec jsem netušila, že je to vůbec možné.
Pinot Noir continuity
těch nocí a víkendů... ale tehdy jsem byla mladá a bavilo mě to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí