Pinot Noir Děkuji, to jsem chtěla vědět. To teoreticky, no, i s tím počítám, že to tak u nás je. ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot Noir kdyz uz tu jedeme v tech priplatcich za vikendy, predpokladam, ze DPP, DPC se to netyka... nebo?
Pavlena nejsem mzdová účetní, moc se v tom neorientuju, ale myslím, že netýká.
PavlenaNetýká, DPD a DPC nemá nárok ani na příplatek za svátek. když si půjdeš jako brigádník sednout za kasu 28.9. nedostaneš nic, ale jako zaměstnanec máš nárok na odměnu za svátek.
Pavlena Já myslím, že jak kdy. V jedné práci na DPP jsme o víkendu měli mírně vyšší hodinovku, teď mám takové dohody dvě a ani v jedné se to neuplatňuje.
Pinot Noir Kan Aranel děkuju, řekla bych, že se to dohod netýká ze zákona, ale některý zaměstnavatel to může (nadstandardně) zohlednit...
Pavlena myslím, že to může být zahrnuto v dohodě.
Prosím, jak můžu nastavit rozhozené barvy na počítači? Zjistila jsem ,že vidím všechno moc růžově.
Je to Dell Optiplex 3240 AiO.
Bledule Přímo ve Windows (předpokládám, že máš Windows?) je nástroj co se jmenuje Kalibrace barev displeje, krok po kroku tě to provede základním nastavením, takže začala bych tím, jestli to nepomůže. Bohužel teď z hlavy nevím přesnou cestu k tomu nástroji, ale mělo by stačit jeho název napsat do vyhledávacího pole u nabídky start, předpokládám...
Karoleena Díky, našla jsem to!
Ukázalo se, že mám zapnutou nějakou kalibraci barev pro barvoslepé. ![]()
Bledule
aale zase vidět svět růžově se docela hodí
Catherinne No, já sleduju na youtube dashcamery, a bylo mi divné, že po silnicích jezdí nějak moc růžových aut. ![]()
Kam s tím? Testík o bezpečnosti přístupu k bankovnímu účtu:
Když mám SPZ zloděje ovoce na fotce, mám nějakou možnost se u policie dopomoci spravedlnosti? Očesáno asi 10 stromů švestky, jablka, hrušky. Pozemek je starý sad bez plotu za městem.
Kan no to som zvedavá, neporadím ti, ale stále sa neviem spamätať z tej drzosti zlodejov. Svokrovcom niekto na komplet obral hrušky a slivky, a to normálne v záhrade domu, v ktorom bývajú. Uprostred mesta. Doteraz nechápem
Kan A je nějak patrné, že je to soukromý pozemek? Jako těch lidí se nechci zastávat, očesat deset stromů je moc i kdyby to bylo obecní, ale třeba netušili, že kradou. Jinak podle mých zkušeností se spravedlnosti spíš nedomůžeš, zvlášť pokud máš zdokumentované jen auto, ale zkusit to pochopitelně můžeš.
Garfie Patrné to je, jde o udržovaný sad se spoustou nových, letos vysázených stromků s oporou. Tráva vysečena, odvezena.
Díky všem za reakci.
Garfie ani obecní stromy se nesmí takhle ve velkém očesávat (lze údajně jen na koláč, na knedlíky) - zájemce si musí dojít na ekon.odd. příslušné obce a strom si předem "koupit" k očesání... tuhle to bylo ve zprávách, nejvyšší sazba byla za švestku, 100,-Kč, jabloň apod. á 30,- ... jsou to směšné částky... pak dostane papír s razítkem úřadu a může ho připevnit na strom, který si vyhlédnul ke sklizni
Kan nám jednou taky takhle někdo očesal strom, dokonce to bylo na oplocené zahradě... v noci, spali jsme v baráku! tenkrát všude byla mizerná úroda a my jsme měli obalený stromy...
a máš to auto vyfocený i s lupem při akci, nebo jen poznamenanou SPZ?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí