"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:21

Zina No pokud v Pze ještě nebyl, ohromila bych ho panoramatama - v klidu se vyvezte na Pražský hrad a buď tam bloumejte kolem hradu, kdyby třeba moc pršelo, zaplula bych do Lobkovického paláce, pokud ho historie nezajímá, bude mít ty výhledy z oken anebo prostě můžete potáhnout z Hradu na Strahovský klášter (antidepresant pivo svatý Norbert - silné jak pro Rusa) přes třeba Nový Svět,to je takový kontrast k té pompéznosti kolem Hradčanského náměstí a doprocházejte to třeba i na Nebozízek.

Anebo se vyvezte na Nenozízek a pak traverzujte právě pod Strahov - a jděte na Hrad...

Cha radím a to ani nejsu z Prahy, tak to když tak ignoruj...

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:21

A nevím, kde jsme probíraly ty adventní kalendáře, ale podařilo se mi objevit další hezký pro puberťáky.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:23

moora Paní Ef Díky za postřehy ke kartáčkům.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:24

Zina no a ještě na tom Novém světě bych si dala ten mátový čaj v hotelu U raka - ale už jsem tam dlouho nebyla, tak nevím jestli můžete dovnitř nebo jenom venku na stojáka

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:29

Díky všem!
Jsem zapomněla napsat, že takovou tu klasiku hrad a spol půjdeme o víkendu, i když bude pršet, akorát potrbuju dneska polepit pár hodin a na ten déšť to vypadá taky.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:42

Zina tak se projedte lodí - dostanete sluchátka do uší - a můžete poslouchat výklad v různých jazycích - anebo nemusíte - společnost Pražské benátky - vedle kostela křížovníků - jak je muzeum Karlova mostu si koupíte lístky a jedete - nemám teď čas to ověřovat a posílat link - ale pro prvonávštěvníka je to hodně přehledné a dobrý úvod do Prahy...

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 08:54

artemisia To je super nápad. Každé město je z vody stejně nejhezčí

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 09:02

artemisia Zina loď je fakt super nápad. Doporučuju Pražské Benátky, přístaviště pod posledním obloukem Juditina mostu, lodí až do Čertovky. Menší a velmi stylové lodě s vytápěním kamny. A v muzeu Karlova mostu příjemná kavárna.

Šiš, promiň Artemisia, jsem to nedočetla a už psala. Nicméně potvrzuji, pokud se nic nezměnilo, tak výklad mají velmi pěkně zpracovaný. Pracovala jsem tam v dávnověku, to jsme ještě drželi výklady živě.

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 09:02

Zina Vyšehrad!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 09:33

Zina jak tu dámy doporučují, na Pražské Benátky jsem v létě vzala kamarádku. Bylo to moc fajn.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 09:33

Mirka A v zimě je to se svařákem

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 12:52

andulka01 fakt svařák? to je fajn! Vezmu rodinu a jedem! Nám kdysi nabídli buď leďňáčka anebo kávu. Měla jsem si dát ledňáčka Průvodkyně na lodi je docela safe džob, nemusíš počítat, jestli jste všichni, nemají jak utéct (relativně ovšem). Jediné nebezpečí hrozí asi v blízkosti mostu od depresivních jedinců, či?

Mě vždycky iritovali ti opálení mariňáci, co lístky na loď vnucovali u mostu, to byla pro mě antireklama,jak uměli být vlezlí a jednou jsem šla s dětma - nedalo se přejít od mostu na Staré město - nějaký maraton, organizátoři nechtěli nikoho nechat projít, klukům byla kosa a už to bylo...Každému od té doby doporučuju!

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 13:36

artemisia V zimě je svařák a určitě býval perníček, kafe na loď nebrat, pak v kavárně mají dobré.
Naháněči jsou fakt hrozný, ale tak je to šéfova strategie, no. Dole u lodí už byla úplně jiná parta.
A safe job... Jezdila jsem i s těma malinkejma lodičkama a občas situace nezi velkými a rychlými parníky teda úplně v olrajtu nebyly. Ale jinak jo, na velký lodi jsem měla jen výklad a nemusela i řídit, měla jsem to jako odpočinek mezi dvěma zaměstnáními, asi na půl roku v zimní sezóně, to bylo fajn, klid, málo turistů, svařáku dostatek, z mostu se tak často lidi nevrhaj Ale italský školní zájezdy fakt nechceš... Jo a taky nás ZB "zaměstnával" na živé obrazy při svátcích, třeba být tři hodiny vánočním andělem před kostelem

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 13:47
Reakce na Garfie:

A nevím, kde jsme probíraly ty adventní kalendáře, ale podařilo se mi objevit další hezký pro puberťáky.

​Díky za tip. Objednano. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 13:55

andulka01

Italské školní zájezdy

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 14:04

andulka01 no ty jo profesionální anděl na jednom fleku, všecko beru zpět o džobu! Ja to vnímala jenom z pozice průvodce, který si musí kontrolovat počty. Jsem kdysi jako průvodce jednu paní zapomněla na pumpě v Jindřichově Hradci, nebo jednoho obejdu na exkurzi v profi vinném sklepě s ocelovýma trezorovýma dveřma, kde víno jenom zrálo, tak toho jsme tam zamkli a zhasli. Ani by nikomu nechyběl, kdyby si jiný maník asi po půl hodině na už úplně jiném místě nevzpomněl, že vevnitř toho sklepa zapomněl mega drahý deštník, který dostal od ženy k výročí...

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 14:21

artemisia To je skvělá historka! Co pak ten obejda říkal?

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 14:26

artemisia Tyjo, to jsou teda taky zážitky... Přepočítávat dospělý lidi je fakt peklo! Vinný sklep s ocelovýma dveřma, uf.
Ovšem jestli se paní v Jindřichově Hradci zapomněla na pumpě FrukOil, tak se tam tak špatně neměla, ne?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 14:26

artemisia Haha, to je jak pomocná škola na výletě.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 14:28

artemisia To je skvělý, variace na Sud vína amontilladského od Poea!