"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 10:57

Vůbec se nevyznám ve vonných svíčkách. Občas se nám něco doma sešlo jako dárek, ale většinou nějaká taková ta běžná produkce, co je spíš smrad. Dceři se ovšem svíčky moc líbí a hezkou voňavou by chtěla. Můžete mi něco doporučit? Zrovna dělám nákup na notinu, tam mají výběr, ale vůbec se v tom neorientuji. Nejde mi o výběr vůně, to podle popisu risknu. Spíš aby to nebyl chemickej sajrajt. Asi to píšu zmateně, co?

Dělám jí adventní kalendář, tak by se mi svíčka hodila. Ale 500 za ni nedám

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:07

notna Kup jí Yankee candle, jestli je to do advenťáku, tak ty vánoční vůně mají moc hezké a složení ujde. Musíš počítat, že každá vonná svíčka je trochu sajrajt, ale určitě ji nezabije. :-) Pokud nechceš ve skle, ale jen svíčku, tak stojí kolem padesáti korun. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:08

notna ja mam rada Willage candle, ale nevim, jestli je maji na Notinu. Kupovala jsem tady

Online Jitka77
1942 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:12

notna Tak vezmi petitku od Woodwicku, ty stojí kolem stovky a je to efektní. Vůně bývají příjemné. Nějaký parafín asi ve složení bude, když uvádějí "typ vosku: jiný", ale je to minimálně směs s podílem sójového.

Jinak pěkné dárkové svíčky má Souletto, myslím ty s kolotočem - fakt to funguje, točí se, hází stíny, voní a vyhoří do dna. Balení nádherné. Za ty čtyři stovky to jako samostatný dárek stojí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:12

notna Yankee jsou klasika, ale dost drahe. Podobny trochu plagiat jsou village candle, ty podle me lip hori, ze maji dva knoty. A ty co mam, i lip voni (ale to je asi spis nahoda). Ale klidne bych s nima zacala...Pak jsou jeste sojove ale mela jsem jen Heart and Home, ale ta mi vubec nehorela, jen se topila ve vosku. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:13

Kokoska Jo, willage candle jsou taky fajn, taky myslím používají nějaký potravinářský parafín (=představuju si, že kvalitnější).

notna Jinak mě ještě napadlo, jestli to má ráda, tak pouvažuj jestli jí nekoupit aromalampu. Můžeš pak používat normální čajovou svíčku a ty olejíčky mají asi složení úplně ok a můžeš regulovat intenzitu, což u těch vonných svíček bývá občas problém (třeba mě z nich po chvíli začíná bolet hlava). A dají se koupit krásné, i pro holčičky. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:16

Garfie Nebo vosky. Ty pak stoji do 50kc a da se palit i jen cast a vyrabi je kazdy druhy....

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:21

Garfie Jos Jitka77 Kokoska Díky! projdu si to.

Garfie Určitě jí to nezabije :-) Mně spíš jde o to, ať se nám tu neroztahuje nějaký vyloženě nepříjemný chemický smrad, když se v tom vůbec nevyznám. Dcera dost často v ikei u těch svíček loudí, ale ty jsme doma měli a to se teda nedalo. Nakonec jsme je vypálili venku na terase. Proti komárům to účinkovalo :-D

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:23

Garfie Aromalampy máme. To mám taky ráda. Teď mi moc voní bergamot od Sonnentoru. Dcer si přeje vyloženě svíčku.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:26

Garfie ty aroma lampy jsou za mě lepší i v tom, že nehoří ty aromatické látky, to je vždy průser. 

Včera teda dítě přitáhlo vonnou svíčku z Hornbachu ( já tam s nima nebyla ). Neřekla jsem radši nic, jsme doma v takovým nicmoc rozpoložení, ale teda alespoň jsem jim pořádně vyvětrala před spaním. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:27

Jos No ale z těch mě právě dost bolí hlava a to i z těch kvalitních, i když si dám jen mikroskopické množství. :-) Používám je, ale musím opatrně! 

continuity Jojo, přesně, právě proto. Klasické svícny mám ráda, ale dávám do nich jen obyčejné čajové svíčky.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:31

notna ja vonavy svicky nemusim, tyhle jsem kupovala jako darek, samozrejme ocuchala a nektere jsem si pak jeste vzala pro sebe :) Momentalne tu mam uz skoro vypalenou Forest morning, je to takova vune jehlici. Ale nenechavam je dlouho horet, on po zhasnuti voni i ten rozhraty vosk, mne to staci slabe. Brala jsem ty mini verze, ale nevim, kolik mas prostoru v kalendari. Tady v tom eshopu kdyztak maji i malicky od woodwick, maji dreveny knot a pri horeni to praska, jen to teda chce vzdycky tu opalenou cast knotu otrit nebo odlomit, jinak to cmoudi a smrdi.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:36

KokoskaDíky za informaci o odlomení dřevěného knotu. Dostali jsme s tímto knotem doma vyráběnou svíčku, voněla moc příjemně, ale právě ten knot čmoudil. Tak už budu vědět!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:40

notna ono to tam bylo nekde malinkym pismem zespodu na vicku, vsimla jsem si toho taky az po nekolika pokusech, uz skoro rozhodnuta ten zmetek vyhodit

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:44

ouvej, to jste mi připomněly, že zas budu celej prosinec trpět :) kolegyně, co ráno 2 hodiny okupuje můj kancl, je náruživá palička. ani to pak nejde moc vyvětrat, ta svíčka děsně voní i nezapálená

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:48

Kokoska Kdo by četl návod k použití na svíčku!

moora To tě lituju. Bych tu svíčku dala pod poklop. Mám takový pěkný skleněný na buchty, to by vypadalo i dekoračně

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:55

Jitka77 notna Souletto z Notina potvrzuju, objednala jsem minulej týden jednu s kolotočem pro sebe a jednu jako dárek a mají to pěkný. Vzala jsem tu Orange & Cinnamon, vůně je spíš hřebíčková než skořicová, taková pěkná vánoční klasika... akorát už je to skoro těch 500, no. :D

Jinak zajímavý přírodní svíčky s veganským složením jsou i Smells Like Spells, jsou taky dražší, ale mají třeba i sety čajovek za tři kila, je to takový lehce ezo, každej set má nějakej svůj rituál, je to pěkně zabalený, taky můžu doporučit.

Online Jitka77
1942 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:01

Karoleena On je navíc ten kalíšek u kolotoče přesně ve velikosti na votivní svíčku, letos ho počítám zrecykluju - speciálně votivky Bridgewater hoří silně a jasně, to ten kolotoč zaručeně utáhne.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:03

Jitka77 Ahaaa, já tu taky nějaký votivní mám, tak to je dobrej tip! Původně jsem si říkala, že do toho kalíšku pak zkusím vrazit obyč čajovku... Plus jsem si teda všimla, že v sortimentu Souletto mají i nějaký svíčky, který pasujou ke kolotoči, v prodeji i samostatně, kdyby to pak člověk chtěl nahradit. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:04

Karoleena Díky za tip. S tím kolotečem to vypadá moc hezky.