"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 11:29

mirajo Budu muset do obchodu :-D. Takže začínám pátrat, kde je mají na živo a v mé velikosti. No, do jara času dost. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 11:33

whiskas Ano

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:38
Reakce na Mrakoplas:

continuity Lasportivy boli obľúbené topánky u exovych kamarátov vysokohorských nosičov. Tak keď dosluzia moje aktuálne Lowy, deti vyrastú a budeme môcť robiť ozajstnú turistiku, konečne si ich kúpim :) Bože ja by som tak šla na poriadnu turistiku! Síce by som asi dušu vyplula v aktuálnej kondičke ale stálo by to za to.

​Bože ani mi nehovor. Nasla som nejaké staré fotky z tur, a normálne som slzy za tlačila. A tiež mam lowy a chystám sa na lasportivy 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:57

Kan :-)

Offline Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:05
Reakce na continuity:

Ja som velky fanúšik Meindlu.

mám je přes 10 let, letos jsem jim nechala vyměnit podrazky, lepší pohorky jsem neměla, už je teda několik let nevyuzivam moc intenzivně, ale beru si je třeba na hory nebo když je snih, jiný nepromokavy boty nemám. Neudelaly mi nikdy jedinej otlak, s fungl  novejma jsem jela na 14 dni na trek do Irska, ani puchejrek, miluju je 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:36

A mám ještě jeden dotaz do pléna. 

Chci si koupit péřák, neb je mi zima a můj postarší The North Face už má nejlepší za sebou a z jejich kolekce se mi teď žádný kabát moc nelíbí.

Mám dilema, jestli dát přednost funkčnější věci od Mammut (jejich fleecová mikina je na hory naprosto perfektní), má peří v poměru 90/10 a povrchový materiál obsahuje Pertex, což by mělo zajistit vodoodpudivost, ale moc se mi nelíbí, že se zapíná jen na zip. 

Nebo Marc'OPolo zde a zde,

které ale mají méně prach.peří (70/30) a sice se praví, že povrch je vodoodpudivý, ale ve složení jsem nic zvláštního nenašla . Líbí se mi, že mají zip i patenty na zapínání a jedna z nich ještě odejmutelnou kapucu.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:41

Nejde mi samozřejmě o absolutní funkčnost (to bych musela hledat jinde), ale nerada bych při běžném sněžení byla hned absolutně promočená, což by asi ošetřil spíše ten "Pertex" od Mammut .

A ptám se i z důvodu, že od MP nemám nic, tak netuším poměr cena/výkon.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:30

Sakra, že jsem se zase připojovala online!

Prosimvás, dá se nějak jednoduše vypnou na IG přehrávání zvuku na instastories? Asi mi z toho praskne cévka Já jsem neuvěřitelně PC/mobilně negramotná, ani googlení mi nic neporadilo.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:39

Lama_z_Lana já mám u stories vypnutej zvuk automaticky, ikonka je v pravým horním rohu

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:53

Bowle tu tam právě nemám (na mobilu) - jen nějaký tři tečky a tam možnost ztlumení zvuku nenabízí

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:06

Lama_z_Lana hm, hm, tak jsem se šla schválně podívat, a taky to tam najednou nemám! opravdu vynikající. na pc to ale (zatím) zůstalo

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:09

Lama_z_Lana ja pustim stories a vypnu zvuk jako kdyz chci ztlumit mobil

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:15

Candance Jo, díky - tohle už funguje. Akorát to není selektivní pro IG, ale ztiší se úplně všechny multimédia. Safra toto. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:46

Lama_z_Lana vazne? Mi to ztisi jen ty stories. Ale ja mam bez zvuku skoro vsechno.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 21:37

Blbý dotaz k dnešku. Vy co jste z venkova, malých měst, pohraničí, pamatujete si nebo víte, že se něco konkrétního konalo, prožívalo i u vás v roce 1989? Mně bylo 7, pamatuju si jen že rodiče jednoho kluka ze třídy jeli do Prahy,  malé město pod Orlickými horami.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 21:58

JankaM Mamka říkala, že v Opavě byla demonstrace, ale ona ji jen proběhla. Spěchala na vlak, aby nás stihla vyzvednout z družiny. A takhle člověk propásne ty zlomové dějinné okamžiky.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 22:19

whiskas do nízkých bot je ta membrána taková otázna, ja si celkově myslím, že se to v botách trochu přeceňuje, resp. umožňuje to používat třeba textilné materialy. Ty mají zas jiné výhody, určitě však ne příliš dlouhou životnost. 

Když seženu model s mbranou za rozumnou cenu, tak je beru, ale nepodřizuji se tomu. Ale mě podobne tenisky vydrží cca rok (nosímje denně do lesa a nachodim tak cca 7 km, někdy ne úplně schudnym terénem). Ona je pak na odpis už i podrážka. Úplně stejně to má muž s behacimi botami. 

Jinak kožené boty, jako si sem dávala ty Scarpy, se obejdou i bez membrány, stačí to důkladně naimpregnovat. Déšť nevadí určitě, víc vadí věci jako je mokrá tráva nebo snehova břečka. Další věc je, že do nízkých bot mi v 99% případů voda natece vrchem. Prohlídni si konstrukci jazyka, aby byl k botě všitý. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 22:24

JankaM Já byla na střední a můj otec pořád chtěl, abych domů nosila OF noviny, odznáčky, letáčky, jednou jsem to z žebradla nevytáhla, tak si to celej láčnej vzal sám a našel cigára. A nebylo nic, prostě tou revolucí přestali  vychovávat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 22:27

JankaM 

Sudetské maloměsto - byly demontrace a stávky v továrnách. Demontrace hlavně odpoledne a večer, ale pamatuju si i přes den v době vyučování.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 23:19

whiskas a nechceš si koupit Bogner? (péřák) to si vezmeš přes tílko a teplo jak v peřině