"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 999
19828 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 22:05

Zu Taky nešudlám, prostě nosím rtěnku s no a co :-).

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 22:21

jakpak dopadla barbucha s vytopením? Doufám, že teď nemá z bytu bažinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 22:35

Malenge aha, tak to je naprd. Já bohužel většinu věcí prodala tam, přes fb jsem nikdy neměla takový úspěch. Ale zase u některých věcí tím poplatkem cena dost naroste.

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 23:01
Reakce na SunEclipse:

Doufám, že teď nemá z bytu bažinu

​Možná i s Jožinem

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 23:02

Evaeva já tam hodně oceňovala ty filtry, místo procházení stovek inzerátů na fbuku, jsem si zaklikla velikost a značku a za 2 minuty jsem měla vybráno 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 23:10

Sairon přesně, na fcb prakticky nejsem schopná nic vyhledat, pokud to někdo nepřidá do místní prodejní skupiny

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 09:49
Reakce na SunEclipse:

jakpak dopadla barbucha s vytopením? Doufám, že teď nemá z bytu bažinu

​V pohodě, vono to přestalo celkem včas. Odpoledne přišla baba že se omlouvá (jsem jí nechala dopis ve schránce), že prej kočka jí vyrazila hadici vod pračky z vany a trochu to vyteklo... zvonek neslyšela anžto spala... ale že si dá příště pozor. Flek v rohu pod stropem uschnul, steklou vodu milostpán průběžně vytíral... takže nic, žádná škoda, ani na pojišťovnu to neni.

To já umím vytopit sousedy líp Úplně nejlepší případ nastal když se ženil princ William! Já zůstala doma že budu čumět na přenos, přičemž (abych nebyla za úplnýho lempla) jsem aspoň zapla pračku. Já v klidu přilepená u tý televize... a asi za hodinu přišlo Kubovo děvče co s náma tehdy bydlelo - a volá vod dveří jestli může tu předsíň přeplavat. Normální bazén!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:12

Zu Hele a když jde kolem obsluha a vidí, že máš upatlanou sklenku, nemají ju náhodou vyměnit? Jasně že, když máš dopito. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:20

Kan jojo, měli by a určitě s tím nebudou mít problém. Ale řešila jsem i s kamarádkou, že nám je hloupé otřít si rtěnku do ubrousku, tak jsem ráda, že mi @999 potvrdila, že je to v pořádku :) 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 10:41

Candance

Myslím, že se dvěma dětmi bude hodina co tři týdny bez nich minimum k přežití

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:13

mnum a ty inzeráty se ti do nového systému přenesly automaticky? Mně se přechod ze starého na nový podařil úplně bez potíží na dvě kliknutí, ale zmizelo mi všechno, včetně mých inzerátů, historie nákupů, konverzací..

Převod účtu jsem udělala v prohlížeči, aplikaci jsem nestahovala.

To je teda zas vylepšení... 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:20

žluťásek jo, aktualni inzeraty se mi prenesly, i v appce v mobilu, i v pocitaci. Jiz prodane veci se smazaly, a take cela. historie konverzaci. Ale asi tyden jsem jela v modu ze v mobilu jsem mela jeste starou aplikaci, protoze jsem tam mela rozdelany jeden prodej, a v pocitaci se mi to automaticky preplo do nove verze.

Ted zrovna cekam zda mi dorazi platba za neco co jsem odeslala vcera, chapu to tak, ze po obdrzeni zbozi kupujici musi odkliknout ze vsechno je v poradku, a az pak mi pripisou penize do te penezenky a pak z ni si to muzu prevest na ucet. Nevim, co nastane, kdyz se kupujici na nejake dokonceni obchodu vykasle, snad to maji nejak zabezpecene, aby tam nebyla jen ochrana kupujicich, ale i prodejcu 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:41

mnum jé, to je nějaký složitý. Já teď chtěla koupit kombinézu a paní měla v inzerátu tři vykřičníky, že nechce prodej přes nový systém, ale jen přes soukromé zprávy :-))

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:48

žluťásek jak ja ji chapu!  (Jsem prodavala neco pres starou verzi, ale v nove ten inzerat porad byl jako aktivni, nesla mi tam dat rezervace, protoze uzivatelka byla jeste na stare platforme, a tak se mi v nove vetzi hromadily zajemkyne o tu vec. Nikdy se mi snad nestalo, ze bych mela tolik zajemcu najednou, jako ted v case kdy na Vintedu vladne chaos )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 13:04

žluťásek protože platíš těch 18 Kč + 5% z ceny vinted, když to jde přes jejich peněženku. Jinak mě se inzeráty taky převedly, ale konverzace tam, myslím, psali, že se mažou.

mnum včera jsem to na základě téhle diskuse nastudovala. Je tam několik dní prostor na dohodu mezi vámi, třeba se domluvíte na slevě nebo tak. Co se bude dít, když se nedohodnete, nevím. Ale ty peníze má vinted, tak snad se to nějak vyřeší přes něj.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 14:08

dzizisketa to ti verim, pokud tvuj muz muze pohlidat, muj obvykle nemohl a ja rusila terminy. A ty odrostle nehty me stvaly, proto jsem je dala pryc a chodila na kosmetiku a tak. Je pravda, ze ty cervene nehty proste i nestihaci vizaz vylepsi.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 14:39

Malenge Snad to je možné i pes starou nebo novou verzi, jak jsem pochopila. Ale v praxi to ozkousene nemám. 

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:20

mnum žluťásek 

Na nové platformě Vinted jsem prodávala jak "postaru" (tj. na účet), tak přes tu jejich peněženku a musím říct, že ta peněženka je vopruz. Dá se do ní platit pouze kartou a musíš pro její aktivaci zadat osobní údaje, vč. data narození. A to upozorňujou, že ta nizozemská firma může chtít poslat ofocenou občanku (tak určitě).

A do té peněženky ti peníze přijdou až když kupující odlikne, že zboží obdržel a odpovídá popisu. A 12 dní má pak trvat převod z peněženky na účet (ale taky si částku můžeš nechat v peněžence a paltit  jí své nákupy).

Ale taky se může stát, že zboží koupíš přes tlačítko "koupit", jenže prodávající ho už nemá, ale ty to nevíš a peníze odešleš. A budeš čekat, až se ti vrátí.

Jako prodávající i kupující jedu radši přes platbu na účet (to jejich výpalný 18,- Kč + 5% z ceny dražší věci dost prodraží).

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:37

jerry pockej, tech 5% je nejakej jako manipulacni poplatek za to, ze to pres ne kupujes? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:54

jerry aha, dik. No zda se, ze se s Vinted rozloucim. Ale stve me to, za mne to byl uzivatelsky nejlepsi bazar na (nejen) detske kramy