"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 17:58

711990 

Ano, je to vždy 18,- Kč + 5% z ceny zboží.

A když k tomu připočteš, že skoro 2 týdny leží na cizím účtě platba za prodané zboží a pak ještě platba ležící v elektonické peněžence (pokud si ji nechceš převádět na svůj účet), tak je to sakra dobrý byznys....ale ne pro prodávající.

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 18:01

mnum 

Neházej flintu do žita - vždycky stojí za to se prodávající zeptat, jestli to neprodá "postaru". A nepochybuju, že 99% prodá.

Ve spoustě inzerátů je uvedeno, že prodávají jen přes účet.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 18:15

jerry no to teda! Tak to fakt s Vintedem koncim, to je hrozny

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 18:22

jerry Dekuji za vysvetleni, myslela jsem, ze to jde pouze pres penezenku. Priste to zkusim pres platbu na ucet

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 19:17
Reakce na Sairon:

Poradite kam v Brně na brunch? 

​Večerka na Pekařské, Pilát na Kapucínském náměstí nebo Kafec na Orlí.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 20:10

Omlouvám se, že tu s tím pořád otravuju, ale teď jsem viděla, že Essie prodává gelové laky k normálnímu použití. Máte s nimi někdo zkušenosti? A kdyžtak je lepší koupit gelový barevný i top coat, nebo top coat stačí pak obyčejný? Kdyby se s nima dobře pracovalo, možná bych tu manikúru uspokojivě zvládla sama. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 20:33

711990 No dvacka ke každému nákupu je fakt hodně, když kupuješ třeba něco za dvě stovky. Asi to budu vždycky zkoušet přes účet. Na fb jsem skoro nikdy nic neprodala ani nekoupila. Nebo existuje ještě nějaká podobná platforma? Bazoš a pod mi přijde, že moc nefrčí.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:12
Reakce na dzizisketa:

Omlouvám se, že tu s tím pořád otravuju, ale teď jsem viděla, že Essie prodává gelové laky k normálnímu použití. Máte s nimi někdo zkušenosti? A kdyžtak je lepší koupit gelový barevný i top coat, nebo top coat stačí pak obyčejný? Kdyby se s nima dobře pracovalo, možná bych tu manikúru uspokojivě zvládla sama. 

dzizisketa vim,ze mas male dite a brzy dalsi mimco tak nevim jak jsi na tom s casem nekam si zajit,ale nic co koupis a udelas samodomo,nevydrzi jako od nehtarky ze salonu +s tim stravis o moc vic casu.Dobra nehtarka to zvladne i cca 45minut.

Ty laky Essie jsou dost drahe a zadny zazrak.

Online slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:59
Reakce na Zu:

Kan jojo, měli by a určitě s tím nebudou mít problém. Ale řešila jsem i s kamarádkou, že nám je hloupé otřít si rtěnku do ubrousku, tak jsem ráda, že mi @999 potvrdila, že je to v pořádku :) 

​Mám na to taký trik, že tú stranu pohára, z ktorej plánujem piť nenápadne najprv trochu obliznem a potom na nej rúž neostáva. Ale fakt by som si s tým nerobila nejaké starosti.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:43

Evaeva já nejvíc kupuju přes ty lokální skupiny na FB, popřípadě existujou bazary konkrétních značek a tam se mi zdá, že prodej frčí dobře. Co jsem dala na Tchibo bazar, zmizelo hnedka. Bundy do deště, zimní kombinézy, softshellové věci. Boty na barefoot bazaru taky jedou hodně.

Vinted je hodně pohodlný v těch filtrech. Já tam teda nekupuju skoro žádný oblečení, zato hry každou chvíli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:59

žluťásek jo, ty lokální skupiny jsou jediné, kde jsem měla úspěch. Pravé ty filtry jsou skvělé, v tom je ten fb fakt na palici, prakticky se tam nedá vyhledávat. Zkusím ty skupiny značek a podobně.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 23:02

dzizisketa 

Podomácku si to nikdy neuděláš tak, jak to vypadá od profesionála. Navíc ten gellak se ještě nějak "zapéká" pod tou lampou jak se tam vždycky strkaj ruce, a tu asi nemáš?

Já teda nezvládám pořádně ani normální nalakování, proti práci manikérky je to nebe a dudy. Nehledě na úpravu nehtů a kůžiček, kterou ti provede v rámci celý procedury předtím...

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 08:34

Kan Zu jestli mohu tedy z opačné strany..

Obsluha skleničku uprostřed pití nevymenuje. Nekontroluje skleničky, jestli náhodou nejsou od rtěnky. Pokud host požádá o výměnu, vymění. 

Pokud na ni máš rtěnku, tak na ni máš rtěnku. Není to nic proti ničemu. Předpokládám, že to ale není deset lepkavych vrstev. 

A rtěnku před konzumaci rozhodně neotirat! 

Kdyz to prezenu ad absurdum, znamenalo by to, že je společenský vhodné, aby si ženy při vstupu do restaurace otrely ústa od rtěnky? Zkuste si to představit.. Žena s krásným makeupem si šmrdlá dolů rtěnku, aby náhodou nenechala otisk na sklenice nebo na ubrousku.. Značně nekomfortni.. 

Vůbec! 

Rtěnka se ze sklenky smyje, z ubrousku vypere.

Možná si někdy obsluha vzadu zanadava, že ta baba nahazuje pysky zednickou lžící, ale to je asi tak všechno, co s tím může dělat.

Takže si to úplně výhodte z hlavy, rtěnku na ústa a ubrousek používat, jak se vám hodí. Host se nebude omezovat. 

A po jidle si jít upravit mekeup a rty si klidně zase namalovat.

Ty ubrousky jsou od toho.

Jenom bych otirala do vnitřní strany ubrousku, aby to vypadalo decentně.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 08:40

Dadoo Paráda. Do látkových servítku jsem se zamilovala, na rodinnou oslavu jsem jich v karanténě našila stovku. Klidně bych koupila, ale barevně mi nabídka nevyhovovala a taky materiálově. Co jsem tak chystala svatby v létě, tak je po nich najednou značná poptávka. Což je dobře.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 08:54

barbucha ja lampu mam i casu jsem mivala hafo a dokonce me i bavilo si s nehtama dve hodiny hrat a jak nejsem zrucna tak nehty mi jdou a presto to nikdy nevypadalo jako ze salonu.Takze ten promarnenej cas zato vubec nestal,takze hezky po lockdownu zase do salonu jednou za tri tydny 45minut a mam klid.

jeste dodam,ze tu vydrz to nemelo ani omylem takze po cca trech dnech nanovo.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:06

Snažím se pomoct jedné kamarádce, která si myslí, že notářka u které vyřizovala dědické řízení už přestala fungovat. Vyřizovala tam před třemi měsíci dědictví, mělo to být uzavřeno a pořád se nic nedělo, tak tento týden notářce psala email (vráceno - email neexistuje), telefonovala (telefon zrušený), když jsme se dívaly na seznam notářů na stránkách notářské komory tak její jméno se tam také nedá najít. Je to přes celou republiku takže tam nemůže jenom tak na otočku zajet.

Dá se ještě nějak ověřit, že notářka opravdu skončila?  Šlo prý o velmi starou paní, která v té době před třemi měsíci byla ve velmi špatném fyzickém stavu, prý se nebyla schopná ani soustředit. Případně jak zjistit kdo a jestli přebral její rozdělané řízení.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:44

Černá kočka no a na té notářské komoře by informaci, kdo přebral její řízení, neměli?

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:56
Reakce na Kan:

Dadoo Paráda. Do látkových servítku jsem se zamilovala, na rodinnou oslavu jsem jich v karanténě našila stovku. Klidně bych koupila, ale barevně mi nabídka nevyhovovala a taky materiálově. Co jsem tak chystala svatby v létě, tak je po nich najednou značná poptávka. Což je dobře.

​No a já látkové nenávidím. Letos jsem byla v jednom hotelu, kde neměli vůbec nikde papírové ubrousky, jen látkové, při jejichž použití se mi navaluje (je mi fyzicky nepříjemný kontakt té látky se rty), tak jsem si k jídlu nosila svoje papírové kapesníčky.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:59

SunEclipse Myslím, že nějaké informace mají, ale netuším v jakém rozsahu, napadl mě i místně příslušný soud.

Nikdy jsem nic takového neřešila a  možná se tady s tím už někdo setkal a má s tím  zkušenosti.

Offline bubak
29 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:24
Reakce na Černá kočka:

SunEclipse Myslím, že nějaké informace mají, ale netuším v jakém rozsahu, napadl mě i místně příslušný soud.

Nikdy jsem nic takového neřešila a  možná se tady s tím už někdo setkal a má s tím  zkušenosti.

V usnesení o zahájení dědického řízení, které dostala předpokládám poštou, by měla být uvedena spisová značka a soud, který o tom rozhodl. Takže dle té spisové značky může na soud napsat a o situaci je informovat a dotázat se. Dá se tam i zavolat. Stejně tak se může dotázat na notářskou komoru. Pokud je to taková situace, tak soud bude rozhodovat znovu a pověří jiného notáře, který ji zase obešle.