"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:26

Černá kočka 

Pokud notář z jakéhokoliv důvodů končí s provozováním praxe, vždycky jeho rozdělané kuzy přebere jiný. Obvykle to trvá, než se účastníkům řízení nový notář ozve (má své vlasní případy, takto toto je práce navíc a musí se s těmi případy seznámit).

Ale toto je specifické, protože ty vlastně nevíš, co se stalo, proč stávající notářka nekomunikuje a s ohledem na vzdálenost to prověžit osobně nemůžeš.

Tudíž bych doporučila dotaz na komoru - jako radí SunEclipse 

Soud to vědět nemusí (záleží na fázi řízení), navíc agendu si může rozdělit i několik notářů z okolí.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:30

bubak Děkuji. Dopis od soudu o zahájení dědického řízení má, to s tou značkou by mě vůbec nenapadlo. Nasměruju ji na ten soud.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:35

jerry Děkuji.

Edit: Pročítala jsem různé dokumenty na webu notářské komory až jsem se dostala k rozvrhům řízení o pozůstalosti a další doplnění a dočetla jsem se kam byly přesunuty případy paní notářky, která teda asi opravdu skončila. Takže teď nezbývá než čekat, ale aspoň je jasno v tom kde to uvázlo.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 11:05

Ad Vinted, po prevodu mi na uctu nezustal kamen na kameni. Tak jsem par veci nahrala zpet, mimo jine bundu od Didriksons za 1900, neodhadla jsem velikost a miru zatepleni. Tak mi pani vecer napsala, jestli mam bundu stale k prodeji, a jestli je mozne domluvit se za 1000,- vcetne zasilkovny:D

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:20

Černá kočka 

Stačí emailem.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:31

jerry Děkuji. Teď jsme se minuly, upravovala jsem svůj poslední příspěvek. Jak jste mě tady nasměrovaly na tu komoru tak jsem pročítala asi hodinu jejich stránky a našla jsem tam v nějakých dokladech informace o přesunutí případů paní notářky. Nikdy jsem takhle nic nezjišťovala, tak mě ani nenapadlo, že bych tohle mohla z veřejných zdrojů zjistit.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:46

rasaNori Mě se to stalo taky, pán navrhl poloviční částku za oblek s tím, že mi jde na půl cesty naproti . Druhy den, když už jsem se dohodla s jiným zájemcem a oblek byl rezervován, napsal, že by si ho precejen vzal a ať novému kupci napíšu, že jde o omyl, že mi dá dobře hodnocení

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:49

rozarka :D

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:51
Reakce na Zarinya:

barbucha ja lampu mam i casu jsem mivala hafo a dokonce me i bavilo si s nehtama dve hodiny hrat a jak nejsem zrucna tak nehty mi jdou a presto to nikdy nevypadalo jako ze salonu.Takze ten promarnenej cas zato vubec nestal,takze hezky po lockdownu zase do salonu jednou za tri tydny 45minut a mam klid.

jeste dodam,ze tu vydrz to nemelo ani omylem takze po cca trech dnech nanovo.

​Přesně, nemá to cenu. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:52

K těm prodejům..oblečení radši hodím pevně  zabalené do kontejneru na textil od charity a doufám, že aspoň něco prodají. Máte můj obdiv za to, že se zabýváte tím prodejem (ale když má někdo deti, je toho asi víc a častěji), já teď zkoušela udat pár věcí (ne tedy oblečeni) ve výměnné skupině a teda to je zmar...část by nejradši všechno zadarmo, část tam číhá na 'poklad', pak vám nabídnou na výměnu prošlý jídlo nebo onošený punčochy a pak je tam část lidí, který by za starou onošenou hrůzu chtěli kdoví co..nejjednodušší pro mě je, to co jde, dát charitě (věci i oblečeni ) 

Teď mám doma nenošený pěkný boty, a pohrávala jsem si s myšlenkou je prodat dál, no po přečtení vašich zkuseností nevím teda

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:05

Černá kočka Bude to asi trvat hodně dlouho, notáři jsou vinou Covidu zavaleni. Kamarádka je notářka a už víc než rok se nezastavila.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:05

No za mňa musím povedať, že s predajom alebo darovaním veci v skupinách nemám žiadny problém. Zatiaľ som vždy narazila len na milých a pricetnych ludi a keď niečo dávam zadara, tak mi vždy za to niečo donesú. Ale fakt ze super veci typu domáci bazovy sirup, kvalitnú čokoládu a tak.

Blbú skúsenosť som asi nemala žiadnu, ale fakt je ten, že toho veľa nepredávam. Vlastne zatiaľ som predala len knihy (ale tých asi 150) a svadobné topánky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:09

Ounz já mám převážně dobré zkušenosti. Neprodávám teda nic, za co bych chtěla míň než stovku, dvě. A pak nikomu nečekám víc než dva dny, když se mezi tím ozve někdo jiný, to se mi nikdy nevyplatilo. Občas se ozvou i nějaký divný typy, ale většina je normální a dá se s nimi normálně domluvit. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:15

Ounz jaky mas boty?:D to nabidni tady!

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:20

Evaeva už v tom umíš chodit :) taky ten prodej asi je o něco lepší, než ty swapy, to je fakt o náhodě, na koho narazíš..

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:22

711990  myslíš?

tak možná se odhodlám a hodím je do bazaru tady..jsou to takový černý perka se zipem, jen doma ozkoušený (koupila, zlomila nohu a už jsou mi malý ) tak si říkám, že by mohl někdo užít..

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:24

Ounz myslim ze je dobra sance ze jo, rozhodne lepsi nez swap

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:26

Ounz ja svoje obleceni taky radeji davam do kontejneru, kdyz uz mi treba neni, a kupuju nove. Ale s ditetem je to uplne jine, to detske obleceni, zvlast sezonni, ze ktereho mi za dva mesice vyroste, proste tocim. A nejen ja, proto to i rychle mizi, prodej je rychly, nekdy jeste ten den, neni to zadny zbytecny opruz. Prodam mensi velikost a koupim vetsi, hlavne kombinezy, bundy, merino veci. Pro sebe si koupim klidne nove za plnou cenu, s vidinou, ze par let to nosit budu. Ale dite to na dalsi zimu mit nebude, nejspis ani do unora

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:27

rasaNori a jakou bundu? uka, to mě zajímá! :)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 13:31

711990 no