"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 08:14

marieu spis vejs, vzdycky jsem tam pres 10 nechala (jako ve sklech muzes utopit slusny jmeni, zalezi, co vsechno si nechas udelat)

Offline Tak Betty
6155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 09:28

moora marieu a v rámečku jak moc si chceš dopřát. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 09:40

marieu Obroučky pod 5tis. bych tam nehledala, spíš 8 a víc. Zajímavé značky, některé ruční výroba, příjemný optik i doktorka, trochu rodinný podnik, vědí, co dělají, a baví je to. S brýlemi na dálku jsem moc spokojená, pracovní jsem hledala jinde, právě kvůli ceně.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 10:01

moora Tak Betty mirajo díky za info, tam bych si asi časem zašla pro obroučky jako doplněk, teď budu nutně potřebovat ty pracovní. Teď jsem jen narychlo mrkla na nabídku 1. optiky na Tyláku, tak vyrazím asi na průzkum.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 10:12

marieu My jsme byly v celkem pěkne optice jednou s 711990 na I.P.Pavlova. Byly tam pěkně brýle, zajímavé, ale ne zas moc. Ale nepřišlo mi, že by personál nějak zvlášť poradil, na to si budeš muset někoho vzít;-)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 10:31

Karja to bych naposílala sem do poradního vlákna a v mezičase došla na kafe

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 10:51

marieu Jojo, jakoby cenově to bylo taky příznivé. Ty moje staly i s obyčejnými skly tuším do 4000. A líbilo se mi jich tam hodně. Ale tak záleží co hledáš. Já bych drahé brýle mít nemohla, jsem na věci hrozně neopatrná. U těch mých už mi dcerka ohnula bočnici a je to neopravitelné. Líbí se mi želvovinové obroučky,ale mám do toho moc unyly ksicht, byla bych jak tetka. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 10:59

Karja pracovní potřebuju do služby v práci- buď je mám neustále nasazený a běhám všude možně a ideálně o nich nevím, nebo třeba naopak opakovaně vstávám - nasazuju a sundávám třeba 10x za noc, chci aby vydržely, ale zároveň vypadaly dobře...no fakt nevím. Tady se mi líbí v naší venkovský optice jedny trochu cat eye, řekla bych, že mi celkem k sedí, ale jsou černý a působí na mě až moc tvrdě, že by mi sedla třeba víc ta želvovina. Uvidím, ještě zkusím vedle okresní město. 

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 11:16

marieu 

Já mám pěkné želvovinové právě z První Optiky, konkrétně z pobočky v Nuslích. Ale já je mám záložní, nosím čočky, brýle vytáhnu párkrát do roka, takže jsem nepotřebovala nic extra. Vyšly mě před čtyřmi roky cca na pět tisíc.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 11:18

Když vracíte přes kurýra GLS dostáváte nějake potvrzení do ruky? Vracela jsem na začátku prosince a kde nic tu nic. E-shop se tváří, že mám zboží na cestě ke mně a zákaznický servis mi posílá automatické odpovědi zkopírované z webu ...... A kam jsem co založila si už nepamatuji, tak jestli mám vůbec něco hledat. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 11:24

Jo dobrý, lze to ještě vysledovat aspoň v tom GLS systému. Teď jen doufám, že jsme ty balíky nedala společně dohromady, často to dělám ať nemám dvě krabice, ale sbalím to do jednoho. Sakraprace:-D 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 11:27

dzizisketa to jsem chtěla slyšet! Já brýle při dětech nosila taky uen vyjímečně a většinu času trávím v čočkách. Teď fakt potřebuju nějaký "štrápáčný", ale ráda bych si časem nechala udělat nějaký pěkný jako doplněk- brýle jsem nosívala ráda. Takže to mám asi narýsovaný..

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:23

Taky tu máte reklamu na "Brýle za hubičku"?

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:25

Mohučanka jj taky

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:31

marieu já jsem si teď pořídila moc pěkný želvovinový právě v eye eye. Ale teda já brýle na pracovní a nepracovní nedělím, nosím je stále, bez nich jsem slepýš. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:34

Když tu vidím dámy, které nosí čočky, tak mám taky dotaz. Dcera začala nosit brýle, pokud by chtěla začít nosit čočky, má jít k očnímu? do optiky? A dioptrie podle předpisu na brýle? A úplně nejblbější, jaké byste doporučily?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:38

Mohučanka ještě ne..

Ounz nestává, ale úplně bych třeba nechtěla, aby mi brýle za víc než 10K vohodil biologickej materiál různýho původu. Stačí vadný nástroj, který rozstřikuje mikrokapičky krve, o zbytku se tu nebudu veřejně šířit.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:41

Mohučanka no jo! teda ty reklamy jsou chytrý jak vopice!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:46

Mirka dioptrie jsou u čoček jinak (nižší), snad protože čočka je blíže oku (?). Čočky taky mají různé zakřivení, je třeba nechat si to změřit. Já jsem byla poprvé u doktora, ale už to bude pětadvacet let ba ne, už to bylo pětadvacet let Teď jsou jistě možnosti jiné, já přesně vím, co chci, a nakupuju přes internet. Celou dobu jsem věrná značce Johnson a víceméně bez výjimky roztoku optifree, ale to je úplně individuální a je třeba to zkusit. Jakože když nebude sedět jedna značka čoček/roztoku, neznamená to, že nebudou sedět vůbec žádné.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 12:47

marieu rozumím. Já si brýle z výše zmíněných důvodů často dezinfikuju ( kromě

běžný očisty) Ale já nepoužívám čočky, jen ty brýle.