Evaeva Děkuji, dobré vědět. Já mám jen brýle, spoustu let, ale na sport je to někdy limitující. Hlavně teda na šnorchlování, kdoví kolik rybek jsem kvůli tomu neviděla :D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Janulik03 děkuji. Operaci jsem taky zvažovala, ale odrazuje mě, že se mi horší rychle zrak i na blízko. Čekám až se to ustálí.
nonemy mě právě u sportu brýle omezovaly, no. Hlavně na kolo/lyže mi dioptrické vadily a bez brýlí to začínalo být nebezpečné. Takže ti rozumím.
nonemy můžeš si koupit jednodenní, není s nimi žádná starost, ráno nandáš, večer zahodíš. Vydrží několik let, takže je klidně můžeš používat jen na dovolené třeba.
barbucha Spatne jsem to zřejmě napsala, on se ptal primárně na exekuce a zda mají ještě jinde jiné financni zavazky,zda to ufinancuji, a ty lidi mu skutečně kolikrát řekli kdeco, příjmy, výdaje a další rodinné skvosty. Ale nám se hlásili o byt prostě obyčejní lidí, kdyby mu zavolal pár lékařů asi by se na to vykašlal:-D.
Evaeva to je dobrý nápad, to jsem právě zvažovala. Nosit čočky stále nechci. Kdysi jsem je zkoušela a obtěžovalo mě takové to, něco vadí v oku, muset vytáhnout, vyčistit, zase nandat...
nonemy pokud se ti horší zrak na blízko, už ti asi tu laserovou operaci neudělají. Teď byl kamarád 40+ na výměně čočky. To je cesta, kterou budu zvažovat až budu potřebovat brýle na blízko, takže už by to bylo na multifokální.
continuity nebojíš se toho? To už jen hodně radikální zásah. Ale znám paní, která si to nemůže vynachválit.
continuity Mě to v 42 udělali, tj. jen operaci na korekci krátkozrakostii, s tím, že mě zároveň varovali, že po operaci budu potřebovat brýle na blízko, a nabídli jako variantu tu výměnu čočky. No, bála jsemse bejt kyborg tehdy.
nonemy nebojím, u starších lidí se to dělá celkem rutinně už léta kvůli šedému zákalu, všichni, co znám, si to velice pochvalovali. Jediny člověk, co nebyl úplně spokojený, byl jeden, který měl ale hodně komplikovanou oční vadu už předtím, i hodně všelijakých dioptrií s astigmatizmem, navíc problémy se sítnicí.
Jediny duvod proč to odkládat je, že technologie se pořád vyvíjejí, takže za pět let budou ty čočky i operace už zas jinde. je to celkem casty zákrok, i celkem drahý, takže motivace těch firem je veliká. Mně to přijde pro oko nakonec i šetrnější než to broušení rohovky, co se dělá běžně.
Isca to úplně nevím k čemu by mi bylo: vyměnit brýle na dálku za brýle na blízko. U mě jsou to teda takové teoretické úvahy. Na jedno oko vidím jakžtakž do dálky a na to druhé luxusně na blízko. Na monitor teď vidím líp než kdy předtím.
Věkem se to tou vetchozrakosti samozřejmě zhorší, mám ale před sebou doufám minimálně pět let čtení bez brýlí a pak to budu řešit.
continuity myslím že urobia operáciu aj keď sa horší zrak do blízka, len varujú že budeš čítať s okuliarmi. Mne to urobili bez problémov a teraz teda mám okuliare na čítanie. Je to v pohode do diaľky vidím a neobmedzuje ma to . Sestra si dala voperovať cocky a pochvaľuje si . Tam asi bude treba časom cocky vymeniť, neviem presne. Ja som to nechcela.
continuity no keď potrebuješ okuliare do diaľky s hodne silnými dioptriami je to blbé že v zime sa rodia pri vstupe do miestnosti z vonku, ráno vstávaš a prvé potrebuješ okuliare aby si trafila do kúpeľne, tak na to čítanie je to v pohode. A to ich mám až teraz po 6 rokoch od operácie.
Garfie túto očnú vadu mám aj ja, neviem, čo ma čaká v starobe, a zrak sa mi kazí ďalej, čumím často do mobilu.
milacka ja mám tiež veľký rozdiel medzi očami a raz mi očná povedala, že je celkom luxusná. Ja ju mám teda už roky stabilizovanu, horší sa mi zrak na blízko, ale to je vekom.
Janulik03 ja mám prácu, pri ktorej potrebujem hlavne čítať a popritom sa pozerať okolo. Na diaľku teda vidím tak, že do kúpeľne trafim, takže ma to nějak extra neobmedzuje. Ale večné skladanie okuliarov na blízko pri pohľade na ľudí by mi vadilo veľmi.
Možná je to len zvyk, ale je mi jasné, že by som si veľmi nepomohla.
continuity aké cylindrické sklá máš?
-1 a -3, potřebovala bych alespoň -4 + nějaký cylindr, abych na to druhé oko viděla ostře, ale to už neznesu.
Na řízení to stačí, řeklo už několik očních lékařů, tak to neřeším.
continuity Já jsem byla v jiný situaci, -6,5 na každým oku, takže zbavit se brýlí na plavání, lyžování, běhání a procházky v dešti mi stálo za to :-) Brýle mám teď 2+, a na blízko s nima na lidi vidím, i jít s nima můžu, pokud si chci při chůzi číst a není úplně jasný světlo, jen se mi po pár metrech ten svět rozmlžuje :-)
Mirka Stačí, když zajde ke svému očnímu, ten jí změří zakřivení a poradi v případě, ze má nějaké další vady kromě krátkozrakosti. U čoček se dává o čtvrtinu dioptrie méně. Mám standardní zakřivení 8,6 a vyhovují mi čočky Biofinity / Biofinity Energys. Obě verze mají vysokou propustnost kyslíku - 160 Dkt, tak se nosí příjemně a ty Energys jsou fajn pro lidi, co tráví hodně času zíránim do monitoru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí